E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsanın yeni patronu Şaşmaz’dan 70 milyon liralık fedakarlık---

Borsanın yeni patronu Şaşmaz’dan 70 milyon liralık fedakarlık

Borsanın yeni patronu Şaşmaz’dan 70 milyon liralık fedakarlık
17 Ocak 2018 - 19:15 borsagundem.com

Halka açık şirket patronu olarak sermaye piyasalarına heyecan getiren, dev yatırım planları yapan Şaşmaz, 160 milyon lira değerindeki şirketteki payını nominal fiyattan devrederek örnek bir işleme imza attı

BORSAGUNDEM.COM

Denge Yatırım Holding’in çoğunluk paylarını satın alarak, 2 milyar dolarlık yatırım hedefiyle sermaye piyasalarına adım atan Pana Yatırım Holding, yeni satın almalarla şirketin içini dolduruyor. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, "Pana Al Bawakir Konut İnşaat Anonim Şirketi‘nin Tayyar Raci Şaşmaz'a ait 20.000.001 TL nominal değerli %50,01 hissesini, tüm hak ve yükümlülükleriyle 10.000.000 TL.ye satın almaya karar vermiştir" denildi.

FEDAKAR PATRON, ÖRNEK BİR İŞLEM YAPTI

"Ne kazandıkça zengin olursun ne de harcadıkça. İnsan paylaştıkça zengin olur ve bu zenginlik cebinizdeki para değildir. Kazanmak denen şey paylaşmaktır, projelerimizi halkla paylaşabilmek için halka açık bir şirketi satın aldım." Sözleriyle sermaye piyasalarına adım attığı ilk günden itibaren yatırımcılara büyük güven veren Raci Şaşmaz, yüzde 50 paya sahip olduğu 160 milyon lira değerindeki şirketini 10 milyon liraya yani nominal değerden halka açık şirketin içerisine koyarak sözlerinin arkasında durduğunu gösterdi. Denge Holding’e devredilen Pana Al Bawakir Konut İnşaat Anonim Şirketi‘nin sermayesi 20 milyon lira, yüzde 50’si de Raci Şaşmaza ait. Diğer yarısı Katarlı ortağın elinde bulunuyor. Yapılan değerlemeler sonucunda 160 milyon lira fiyat biçilen şirkette Raci Şaşmaz’a düşen pay 80 milyon lira. Şaşmaz, bu hisseleri devrederken 80 milyon lira yerine 10 milyon yani kendi koyduğu sermaye kadar para alıyor. Bu işlem sonucunda halka açık şirkete 70 milyon liralık bir avantaj sağlamış oluyor.

ŞİRKETİN İÇİNİ DOLDURUYOR

Kurtlar Vadisi ile dizi hayatına başlayan ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'la zirveye ulaşan yapımcı ve senarist Tayyar Raci Şaşmaz, bu işlemle borsada bugüne kadar alışılagelmedik bir hisse devrine imza attı. Genellikle patronlar hisselerini fahiş fiyatlarla değerleyerek halka açık şirkete satıp, içini boşaltırken, Şaşmaz, değerinin çok altından sadece nominal değer üzerinden hisselerini devrederek halka açık şirketin içerisini dolduruyor. Çünkü hedefleri büyük. Yaptığı başarılı dizilerle Türkiye tarihine geçen Raci Şaşmaz, borsa tarihine de geçmeye aday bir patron olduğunu kısa sürede ispat etti.

PANA YATIRIM HOLDİNG’İN HEDEFLERİ BÜYÜK

10 yıl sonrasını hedefleyen ve adımlarını da bu projeksiyon kapsamında atan Pana Yatırım Holding’in hedefleri büyük.

Gelecek dönemin projeleri arasında 250 milyon dolarlık bir özel sermaye fonu ve bir medya teknoparkı da var. Pana Yatırım orta vadede Pana Medya'yı da halka arz etmeyi planlıyor.

Şaşmaz, Katarlı ‘Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı’ Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile birlikte İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında gayrimenkul projeleri geliştiriyor.

Katarlı ortağı ise Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmak istiyor. 5 yıllık hedef 2 milyar dolar.

MİLYAR DOLARLIK PROJELER

Pana, Albawakir ile Fikirtepe'de 600 bin metrekare alanda 3461 konut, 212 ticari üniteden oluşan 800 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdi. Hedef ciro 1.4 milyar TL. Aynı bölgede, Live Dream ve City’de 600 bin metrekare ve yatırım maliyeti 1 milyar TL. Ciro hedefi 1.6 milyar TL.

İzmir Çeşme'de ise Jardin Eden projesinde 133 milyon TL yatırımla 257 milyon TL ciro hedefleniyor. Resort segmentindeki gayrimekul yatırımı 124 bağımsız üniteden oluşuyor. İstanbul'da Şile ve Kurtköy'deki projeler için toplam yatırım 510 milyon TL. Beklenen ciro 1.1 milyar TL

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.