E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsanın en önemli 2 gündemi geride kaldı---

Borsanın en önemli 2 gündemi geride kaldı

Borsanın en önemli 2 gündemi geride kaldı
11 Ağustos 2014 - 09:00 borsagundem.com

Cuma günü Moody’s’den korkulan bir adım gelmemesi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuçların belli olması belirsizlikleri ortadan kaldırdı

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"MOODY’S VE SEÇİMLERİN ARDINDAN..   
ABD Başkanı Obama’nın IŞİD güçlerini havadan vurma talimatı ile geri çekilen risk iştahının yansımalarını sabah açılışta sert satışlarla gördüğümüz Borsa İstanbul’da, 100 endeksi Cuma gününü %0,45 değer kazancıyla 79.199 puan seviyesinden tamamladı.. Moody’s stresinin de etkisiyle DolarTL 2.18 seviyelerine gelirken günün ikinci yarısında Avrupa borsaları ile beraber bir yükseliş hareketi izlendi. Rusya'nın Ukrayna krizini hafifletmek istediğine dair bir rapor ile gelen Ukrayna’ya dair rahatlama yurtiçi piyasalarda da dışarıda olduğu gibi etkili oldu..
   
Cuma günü Moody’s’den korkulan bir adım gelmemesi ve dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’ın geçerli oylarda salt çoğunluğu sağlaması ile seçimin ilk turda tamamlanarak belirsizliğin seçim süreci anlamında ortadan kalkması ile yurtiçinde önemli gündemler tamamlanmış durumda, seçim sonuçları ile 2,14’ün de altına sarkan DolarTL’nin de işaret ettiği üzere BIST100’ün güne alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.. Endeksin önündeki en önemli direnç 80,000 seviyesinde bulunuyor, üzerinde kalınması 80,900 ve 81,500 dirençlerine yönelimin önünü açacaktır, geri çekilmelerde ise 79,000 ve 77,500 en önemli destek seviyelerimiz..   

İçeride en önemli gündemin Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Moody’s kararı olduğu haftada Moody’s tarafındaki gelişmelere de değinelim.. Beklenmeyen oldu ve Moody’s’den hiçbir senaryoda olmayan bir açıklama geldi.. "Moody's bu açıklamayı 8 Ağustos 2014 tarihli faaliyet takvimine istinaden yapmaktadır. Moody's tarafından bildirilen açıklama takvimi, kredi notlarının açıklanabileceği üç tarih belirler ve potansiyel hareketlere ilişkin bir göstergedir." Şeklinde bir açıklama yapan kuruluşun bu açıklaması kafaları karıştırabilecek bir nitelikte..
   
Ocak ayında da Portekiz’i pas geçerek notunu açıklamadığı örneğinden yola çıkılarak not teyit mi edildi spekülasyonlarının yanında kurum 8 Ağustos’ta yani Cuma günü Azerbaycan ve İsveç’in kredi notlarına dair de açıklama yapmamış oldu.. Yansımasına bakacak olursak da gün içi 2.18’leri görmüş olan DolarTL zaten seans kapanışına gevşeme eğilimine girmişti, Moody’s’in notu düşürmediği beklentisi ile fx piyasaları kapanışında da DolarTL 2.1450’li seviyelerdeydi… 
Seçimler açısından ise  ikinci tura sarkmayan bir süreç piyasanın belirsizlik algısı anlamında olumlu... Bu noktadan sonra ise piyasalar tarafından da yakından izlenmesini ve piyasalar üzerinde önemli ölçüde etkili olmasını beklediğimiz gelişme  iktidar partisinin başına kimin geçeceği, kimin Başbakan olacağı olacak..
   
Bu haftanın gündemine bakalım  rahat bir Pazartesi ile başlıyoruz, BIST’te işlem gören şirketler ve bankalar için konsolide olmayan 2Ç finansalların son ilan tarihi.. Salı günü Hazine’nin 14 ay vadeli kuponsuz tahvil ihalesi ile Almanya’da Ağustos ayı ZEW endeksi izlenecekken Çarşamba yoğun bir gündem var. Japonya’da 2Ç büyüme verisi, Çin’de Temmuz sanayi üretimi ve perakende satışlar, Euro bölgesi Haziran sanayi üretimi ve ABD’de Temmuz perakende satışlar verileri açıklanacak. Haftanın son iki işlem gününde ise  Perşembe günü içeride Haziran ayı cari işlemler dengesi, küresel çapta ise Almanya ve Euro bölgesinin 2Ç öncü büyümesi ve yine Euro bölgesinde Temmuz TÜFE’sini izlerken Cuma günü ise ABD’de Temmuz sanayi üretimi en önemli gündem olarak görünüyor.."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)