E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'nın alımlarla başlaması bekleniyor---

Borsa'nın alımlarla başlaması bekleniyor

Borsa'nın alımlarla başlaması bekleniyor
08 Aralık 2016 - 08:50 borsagundem.com

Halk Yatırım, BIST 100 endeksinin bu sabah da güne yüzde 0,5-0,6 civarında güçlü bir açılış yapmasını bekliyor

Cuma günü toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) alınan kararların bugün Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından açıklanması bekleniyor. EKK sonrası yapılan açıklamalar baz alındığında, reel sektörün finansman ve ödeme koşullarını destekleyen, bu yolla istihdam artışını kolaylaştırıcı ve yurt içinde TL kullanmını teşvik eden kapsamlı ve yapısal tedbirler içeren kararlar açıklanması bekleniyor. EKK kararlarında, TCMB tarafından izlenen politikalara ilişkin bir içerik olacağını düşünmüyoruz, ancak TCMB’nin ileride izleyeceği politikaların EKK kararlarını destekleyici yönde olacağına inanıyoruz. 

Fitch, faiz ve kurlarda yaşanan artışın bankaların kısa vadeli döviz cinsi fonlama kalitesini olumsuz etkileyeceğini ve yeniden finansman maliyetlerini artıracağını baz alarak Türk bankacılık sektörünün 2017 not görünümünü durağandan negatife çektiğini bildirdi. Fitch, 3Ç16’da %3,3 olan geri dönmeyen kredi (NPL) oranının da 2017 sonunda %4'e yükselmesini bekliyor. Kurda son günlerde yaşanan gevşemenin devamı halinde bankalar üzerinde kur kaynaklı riskler azalacaktır. Ancak, faiz cephesinde küresel oranlarda artış yaşanması nedeniyle sınırlı bir rahatlama alanı olduğunu, bu nedenle de bankaların kaynak maliyetlerinde bir miktar artış olabileceğini düşünüyoruz. 

Yurt içinde EKK kararları beklenirken, küresel piyasalarda da bugün ECB tarafından yapılacak açıklamalar beklenecek. ECB’den faiz değişikliği beklenmiyor; ancak Başkan Draghi’nin Mart 2017’de sona erecek olan aylık 80 milyar EUR’luk varlık alım programının devamı ve İtalya’ya verilecek destek konusunda vereceği mesajlar kritik. Piyasalar, varlık alım programının üç ile altı ay arasında uzatılmasını ve daha önce ECB’den verilen mesajlarla uyumlu olacak şekilde mali sisteme destek olmak amacıyla gerektiğinde geçici olarak İtalyan devlet tahvillerinin alınabileceği mesajının tekrarlanmasını bekliyor.

Trump etkisi ile tarihi zirvelerinde seyreden ABD borsalarında dün %1,6’lara varan yükselişlerle yeni rekorlar görülürken, bu sabah vadeli endeks kontratları hafif pozitif. ABD’den esen pozitif rüzgârın etkisi Asya’da hissedilirken, Avrupa borsalarında da pozitif açılışlar bekleniyor. Son dört işlem gününde %4,8 yükselen BIST 100 endeksinin bu sabah da güne %0,5-0,6 civarında güçlü bir açılış yapmasını bekliyoruz. Açılışın ardından 77.000 direnç, 75.200 destek olarak izlenebilir. 

Dolar/TL’de, Cuma günü görülen 3,5920 tarihi zirvesinden yaşanan geri çekilme %5,8’e ulaştı. Güne 3,38 civarından başlayan kurda, EKK ve ECB açıklamaları öncesinde TL lehine momentumun korunabileceğini düşünüyoruz. ABD ve Avrupa tahvil faizlerinde görülen rahatlama da TL’yi destekliyor. Kurda kısa vadede 3,37 ve 3,35 destek; 3,40-3,42 bandı ve 3,45 direnç olarak izlenebilir. 

Günün veri takviminde, içeride Türkiye Ekim ayı sanayi üretimi öne çıkıyor. Eylül ayında %4,1 daralma yaşanan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmamamış veri için piyasa ortalama beklentisi Ekim ayında %1,6 daralma yönünde, HLY Araştırma olarak %2 büyüme bekliyoruz.

Halk Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)