E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsanın alıcılı açılması bekleniyor---

Borsanın alıcılı açılması bekleniyor

Borsanın alıcılı açılması bekleniyor
25 Ağustos 2017 - 09:16 borsagundem.com

Jackson Hole toplantıları öncesi temkinli seyreden Borsa İstanbul'un güne alımlarla başlaması bekleniyor

Alımlarla 109.200 seviyelerinin hemen altından güne başlayan BİST, bankacılık hisselerindeki alımların desteğiyle 110.100 seviyeleri üzerine kadar yükselişine devam etti. Bu seviyelerden itibaren satış baskısı gözlenen BİST, yeniden güne başladığı seviyelere geri dönerken, günün kapanışı 109.154 seviyesinden gerçekleşti.

Jackson Hole toplantılarında AMB Başkanı Draghi ve Fed Başkanı Yellen'ın gerçekleştireceği konuşmalar öncesinde temkinli hareket eden Avrupa borsaları dün günü hafif artışlarla tamamladı. Dün, dalgalı bir seyir izleyen ABD borsaları ise düşük işlem hacmi ile birlikte hafif değer kaybetti.

Yurt içi veri takviminde bugün kapasite kullanımı ve reel kesim güveni izlenirken, yurt dışında ise ABD’den gelecek dayanıklı mal siparişleri takip edilecektir. Bugün ayrıca, Fed Başkanı Yellen saat 17:00’de ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi saat 22:00’de Jackson Hole toplantılarında konuşacaktır. Bu sabah Asya piyasalarında alımların ön plana çıktığını görüyoruz. Avrupa ve ABD piyasalarının açılışında da alıcılı bir seyir beklenmektedir. BİST’in de güne alımlarla başlaması beklenebilir.

(VAKIF YATIRIM)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)