E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsanın 78.400 üstünde tutunması önemli---

Borsanın 78.400 üstünde tutunması önemli

Borsanın 78.400 üstünde tutunması önemli
30 Haziran 2014 - 09:05 borsagundem.com

​Haftanın son işlem gününde yatay ve hafif alıcılı seyrin görüldüğü BIST 100 Endeksi günü 78.472 seviyesinde tamamladı

''Haftanın son işlem gününde  BIST 100 Endeks'inde sakin pozitif seyir görüldü..
BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde 78.893-78.139 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.47 değer kazanarak 78.472 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.29 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.60 değer kazandı.

Cuma günü Euro Bölgesi’nde Fransa GSYH, Euro Bölgesi ekonomik güven, tüketici güveni ve sanayi güveni ile Almanya TÜFE verileri takip edildi. Beklentisi yüzde 0.2 olan Almanya TÜFE verisi Haziran ayında beklentilerin üzerinde artarak yüzde 0.3 olarak açıklandı. Fransa GSYH verisi beklentilere paralel olarak gelirken, Euro Bölgesi ekonomik güven, tüketici güveni ve sanayi güveni verileri beklentilerin altında kaldı. Haftanın son işlem gününde güne yükseliş ile başlayan Avrupa borsalarında güne karışık seyir hakim oldu.

Cuma günü Avrupa tarafında İngiltere’de açıklanan veriler de gündemimizdeydi. İngiltere’de  GSYH ve cari denge verileri takip edilirken, gündeme konu olan verilerin beklentileri karşılayamadığı görüldü. Bugün İngiltere’de mortgage onayları verisi açıklanacak. Geçtiğimiz hafta İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’nin konuşmasında İngiltere ekonomisi için yüksek mortgage borcu ekonominin geleceği için risk yarattığını vurgulaması sebebiyle, söz konusu veri yakından takip edilecektir. Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya perakende satışlar, Euro Bölgesi M3 para arzı, İtalya ÜFE ve TÜFE ve Euro Bölgesi TÜFE verileri takip edilecek olup, günün önemli maddesi Euro Bölgesi TÜFE verileridir.

Cuma günü ABD tarafında Michigan tüketici güven endeksi verileri takip edildi. ABD’de Haziran'da beklentisi 82.2 olan Michigan tüketici güven endeksi 82.5 açıklanarak beklentilerin üzerinde geldi. Cuma günü ABD borsaları güne düşüş ile başlasa da, sakin bir seyrin hakim olduğu ABD borsaları günü pozitif tamamladı. Bugün ABD’de Chicago PMI, bekleyen ev satışları ve Dallas FED İmalat Endeksi verileri takip edilecek.

Geçtiğimiz haftanın sonuna yaklaşırken FED üyesi Lacker ve Bullard’ın konuşmalarının etkisiyle, dolar diğer para birimlerine karşı değer kazanırken Türk lirasının diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrıştığına tanık olmuştuk. Haftanın son işlem gününde söz konusu ayrışmanın etkisiyle güne pozitif başlayan BIST 100 endeksi, petrol ve döviz kurlarındaki sakinlikten de destek alarak gün boyunca hafif alıcılı seyrini sürdürdü ve günü pozitif tamamladı.

Cuma günü yurtiçinde tüketici güveni verisi takip edildi. Tüketici Güven Endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3 oranında azalarak; Mayıs ayında 76 olan endeks Haziran ayında 73,7 değerine düştü. Bugün yurt içinde en önemli gündem maddesi Türkiye ticaret dengesi verisi olacak. Beklentisi 7.13 milyar dolar olan ticaret açığı yakından takip edilecek.

Haftanın son işlem gününde yatay ve hafif alıcılı seyrin görüldüğü  bakıldığında  BIST 100 endeksi günü 78.472 seviyesinde tamamladı. Bugün için BIST 100 endeksinde teknik görünüme bakıldığında endeksin, 78.400 seviyesi üzerinde tutunması önem arz etmektedir. Endeksin 78.400 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 79.000 ve 80.000 seviyelerinin hedeflenebileceğini söylemek mümkün. Endeksin 78.400 seviyesinde tutunamayıp, bu seviyeden gevşemesi durumunda ise 77.500 seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak izlenebilir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)