E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Riskli varlıkların büyük kısmı salgının küresel etkisine ilişkin belirsizliğin zirve yaptığı mart ayının ortasında gördükleri dip seviyelerin oldukça üzerine çıktı. Kurumlar arasındaki tartışmanın merkezinde, merkez bankaları ve hükümetlerin yoğun teşvik programlarının uzun dönemli etkinliğine ilişkin konular yer alıyor.
Citigroup
Citigroup Inc., hisse senetlerindeki yükselişe temkinli yaklaşırken, bu hareketin kafa karıştırıcı olduğunu da ekliyor. Aralarında Igor Cesarec ve Catherine Mann'ın yer aldığı ekonomistler, Perşembe günkü değerlendirmelerinde, "Merkez bankaları tarafından sağlanan bol likidite öncülüğündeki kapsamlı politika tepkisi, muhtemelen piyasalardaki harekete destek oldu," dedi ve "Ancak, piyasaların sonsuza dek desteklenip desteklenmeyeceğnin belirsiz olmasından dolayı, temkinli olmak gerekiyor. Risk varlıkları, soğuk ve sert ekonomik gerçeklik kendini bir kez daha gösterdiğinde kırılgan olabilir" şeklinde görüş bildirdi.
JP Morgan
JPMorgan Chase & Co. ise hisse senedi piyasasındaki yükselişi normal olduğunu ve süreceğini düşünüyor. Marko Kolanovic başkanlığındaki stratejistler, perşembe günü kaleme aldıkları notta, "Ekonomik faaliyetteki çöküş ve buna bağlı olarak bu çöküşün etkilerini giderebilmek ve toparlanmayı desteklemek için verilen küresel politika tepkisi de tarihi nitelikte" dedi ve "Riskli varlıkların, ekonomilerin yeniden açılmaları ve daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki politika desteği dikkate alındığında, toparlanmaya devam etmesini, ancak kazançların hızında bir ivme kaybı bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, pandemi kaynaklı ekonomik hasarı gidermek için tüm dünyada alınan bir dizi politika tedbirinin bekleyişleri iyileştirmesi ile birlikte, 23 Mart'tan bu yana yaklaşık yüzde 25 yükseldi. Küresel hisse senetlerinin gösterge endeksi, virüse ilişkin endişelerin zirve yaptığı dönemde Şubat ayı zirvesinden yüzde 34 kadar düştü.
Goldman Sachs Group Inc. ve Morgan Stanley, büyük ölçüde kazançların süreceği görüşünde, ancak uyarılarda da bulunuyorlar.
Trump seçim stresine girdi, güç kaybediyor
Goldman Sachs
Piyasadaki yükselişin virüsün yayılma hızındaki yavaşlama, hükümetlerin fonlama ve likidite streslerine yönelik tedbirlerindeki iyileşmeye dayandığı belirtilyor. Halihazırda, hisse senetlerinin iki yıllık bir süreçte makroekonomik performansı fiyatladığını ve yatırımcıların büyük ekonomik hasarın geride kaldığını düşünebileceğini kaydettiler.
Aralarında Zach Pandl'ın yer aldığı stratejistler, Salı günkü notlarında, "Piyasalar, son dönemdeki hasarın önemli bir kısmının gelecek yılın sonuna dek tersine çevrilebileceği yolundaki görüşlerini korumaya devam edebilirlerse, ekonomik gerilemenin derinliğine ilişkin kötü haberleri görmezden gelmeyi sürdürecekler" dedi.
Morgan Stanley
Morgan Stanley de varlık fiyat performansı ile ekonominin temel göstergeleri arasındaki uyumsuzluk konusunda rahat. Banka, piyasaların ekonomiyi yönlendirme eğiliminde olduğunu ve bulunulan seviyelerden ziyade trend ya da yön değişikliğinin hızına daha çok dikkat ettiklerini kaydediyorlar.
Aralarında Andrew Sheets'in bulunduğu stratejistler, Perşembe günü kaleme adıkları notta, "Piyasa ve ekonomi arasındaki ayrışmalar ekonomik uçlarda olağan bir durum," dedi ve "Değişimin hızı kilit önemde; 'U' şeklinde bir toparlanma iyi, 'W' şeklindeki değil" değerlendirmesinde bulundu.
Wall Street ABD-Çin görüşmesiyle yükseldi
Dev şirketler Nasdaq endeksini sırtladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sürecek evet ama aşağı doğru
yakında bizim borsada patlamalar olabilir.analistler böyle diyorlar.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:11)