E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda iyimserlik havası---

Borsalarda iyimserlik havası

Borsalarda iyimserlik havası
13 Ocak 2016 - 08:45 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler sabah raporunda piyasada öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

Geçen haftadan beri devam eden satış baskısı bugün yerini tepki yükselişine bırakmış görünüyor. Asya seansında Çin ekonomik verilerinde görülen iyileşme, piyasalara az da olsa umut serpmiş durumda. İhracat ve ithalat rakamlarındaki toparlanma ile Asya borsaları ve vadeli endekslerde yukarı yönlü bir hareket mevcut. Ancak şunu belirtmek gerekir ki, Çin’deki ana konu borç sorunu. Bu yüzden yaşanan yükselişler tepki hareketi olarak kalabilir. Ayrıca petrol fiyatlarının son 12 yılın en düşük seviyelerinde işlem görmesi de enerji şirketlerinde büyük kayıplara ve endekslerde de düşüşlere neden oluyor. SP500 endeksi de 1900 lü seviyeleri gördükten sonra tepki yükselişini sürdürüyor. Son düşüşün fibonacci rakamı olan %38.2 seviyesine (1960 seviyelerine denk geliyor) kadar yükseliş devam edebilir. Kısa vade de yükseliş devam edebilir ama orta vadeli göstergeler hâlâ daha negatif konumunu sürdürüyor.

Altında Kritik Seviye 1080…

Altın fiyatların geçen haftadan beri sürdürdüğü yükselişine ara vermiş görünüyor. Fiyatların 1110 direncini test etmesinin ardından geri çekilmeye başlaması dikkat çekti. Fiyatlarda kritik seviye ise 1080. Bu seviyenin altında fiyatların kalması halinde altındaki yükseliş süreci yerini düşüş trendine bırakabilir. Yükselişin devam edebilmesi için tekrar 1100 seviyesi üzerinde kapanış görmemiz gerekiyor. Geri çekilmelerin devamı halinde ise 1060-1045 destekleri takip edilebilir.

Petrol Fiyatları Son 12 Yılın Dip seviyesini de Test Etti…

Dün akşam petrol fiyatlarında yeni bir düşük seviye daha test edildi. Abd ham petrol fiyatları 30 doların altına inerek 29.90 dolar seviyesi görüldü. Petrol fiyatlarında düşen trend hız kesmiyor. Aşağı yönlü hem orta hem de kısa vade de güçlü bir trend görünümüne sahip. Yakın bir zamanda acil bir önlem alınmazsa petrol fiyatları üretim maliyetlerine kadar düşüş gösterebilir. Hatta fiyatların önümüzdeki günlerde 30 doların altında kalıcı olmaya başlaması halinde bazı üretim tesisleri kapanabilir. Bunun bir örneği dün yaşandı ve BP üretim tarafından 4000 kişinin işten çıkarılacağını belirtti. Petrol üreten şirketler tarafında üretim alanlarının kapatılmaya başlaması ile arz tarafında yaşanacak azalmanın etkisiyle petrol fiyatlarında düşüşler yerini yükselişe bırakabilir. Ancak böyle güçlü bir yükseliş için fiyatlarda biraz daha geri çekilmenin yaşanması gerekiyor. Abd ham petrol fiyatlarında ilk destek 29 dolar seviyesinde. Aşağısında ise 25 dolara kadar geri çekilme görülebilir.

kon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • barış d.13 Ocak 2016 18:39

    milleti öpmeden önce....Hava çok iyimser.Piyasalar alıma geçebilir.Bist de artış bekleniyor.Fed ile 2016 da Bist uçacak..Uçaşa hazır olun// milleti öptükten sonra....koy ky nin g...ne ohhh gelsin paralar..ya bunlar da hep yiyolar ya..ne güzel de inanıyolar yahu huuu...

  • Bika13 Ocak 2016 09:11

    Çin borsası dışında diğer Dünya borsalarında iyimserlik var. BIST'e bugün yansırsa yatırımcılar zararının bir kısmını çıkarır.