E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalara petrol freni---

Borsalara petrol freni

Borsalara petrol freni
10 Haziran 2016 - 09:48 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda düşen petrol fiyatlarının piyasaları olumsuz etkilediğini belirtti.

Dünya borsalarındaki iyimser hava korunamadı. Fed faiz artışı beklentilerinin tetiklediği yükseliş küresel büyüme ile ilgili endişelerle durakladı. Petrol fiyatlarındaki gerileme ve dolardaki yükseliş ile başlayan satışlar dünya borsalarında sert satışlara yol açtı. İngiltere’deki Brexit oylaması öncesi yatırımcıların risk almak istememesi satışların dozunu artırdı.
Küresel risk iştahına duyarlı MSCI Türkiye Perşembe günü %1,8 gerileyerek gelişmekte olan piyasaların (-%0,6) üç katına yakın değer kaybetti. Uzun vadeli Türk lirası tahviller 9 baz puan yükselişle gelişmekte olan borçlanma piyasalarında en kötü performans gösteren yatırım aracı oldu. Piyasalardaki satış yurtiçi dinamiklerdeki bir bozulmadan değil yurtdışından kaynaklandı.

HSBC'den 4 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

Kapanışa doğru Wall Street’e gelen alışlar ve sabah ilk işlemlerde Türk lirasının görece güçlü seyri nedeniyle Borsa İstanbul’da sabah açılışta tepki alışları görebiliriz. Görece makul bir fiyatla Kipa’yı satın alması haberi Migros hisselerini olumlu etkileyebilir. Beklentilerden yüksek gelebilecek ilk çeyrek büyüme rakamları (Piyasa %4,5, İş Yatırım %4,8) piyasaya moral verebilir. Ancak dün oynaklık seviyelerindeki artış petrol ve dolara dayalı yükselişin ne kadar kaygan olduğunu gösteriyor.
Söz konusu belirsizliklere Çin’in MSCI endeksindeki ağırlığının artması (15 Haziran) ve Brexit (23 Haziran) risklerini de eklediğimizde önümüzdeki haftalarda kaygan bir zeminde ilerleyeceğimize inanıyoruz. Hisse senedi, tahvil ve Türk lirasındaki yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması önerimizi koruyoruz.

İş Yatırım

Deutsche Bank'tan Türk banka hisseleri için tavsiye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)