E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsalar güne nasıl başlayacak---

Borsalar güne nasıl başlayacak

Borsalar güne nasıl başlayacak
16 Aralık 2016 - 08:36 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, sabah raporunda Avrupa piyasalarının güne hafif alıcılı, BİST'in ise yatay bir başlangıç yapmasını beklediğini belirtti.

Fed kararları ardından güne satış baskısıyla 76.300 seviyelerinden başlayan BİST, günün devamında ise toparlanmayı başardı. Yönünü yeniden yukarı çeviren BİST, yükselişini 77.000 üzerine taşırken, günü 77.679 seviyesinden tamamladı.
Fed faiz kararı toplantısı ardından, doların güçlenmesi nedeniyle emtia fiyatları olumsuz etkilenmesi ile madencilik sektörü hisseleri değer kaybederken,bankacılık sektöründe ise yükselişler görüldü. İngiltere Merkez Bankası (BOE) dün gerçekleştirdiği toplantı ardından faiz oranları ve varlık alım programında
değişikliğe gitmedi. Karar ardından sterlin gerilerken, Londra borsası ise sınırlı tepki verdi. Ayrıca dün Avrupa ve ABD borsalarında yükselişler görüldü. Bugün yurt içinde veri açıklaması bulunmazken, yurt dışında Avro Bölgesi TÜFE ve ABD konut başlangıçları izlenecek. Sabah Asya tarafında Çin piyasaları yatay seyrederken, Japonya’da alımlar devam etmekte. Avrupa piyasalarının açılışında ise hafif alıcılı bir seyir beklenmekte. BİST tarafında ise güne yatay bir başlangıç görebiliriz. Günün devamında önemli bir veri akışı bulunmamasına bağlı olarak yurt dışı piyasaların seyri takip edilecektir.

Vakıf Yatırım

Dolar FED sonrası kazançlarını koruyor

 

1 dolar 1 euro olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)