E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Küresel ve yurt içi piyasalar açısından ekim ayına da tansiyonu yükselten gelişmelerle başladık.Bu bağlamda Küresel piyasalarda ABD tarım dışı istihdam veri seti, Avrupa Merkez Bankası'nın taperinge gideceği yönünde ki spekülasyonlar ve sterlinde yaşanan tarihi düşüş öne çıkarken yurt içerisinde OHAL'İn uzatılması, enflasyon rakamları ve Başkan Çetinkaya'nın açıklamalarının haftanın dikkat çeken gelişmeleri olduğunu belirtelim ve dilerseniz detayları maddeler halinde inceleyelim.
Hafta boyu merakla beklenen ABD ekonomisinin eylül ayı istihdam verileri ile başlayalım. Eylül ayı TDI datası 156 bin ile 175 bin olan piyasa beklentilerin altında kaldı. Yalnız verinin beklentilerin altında kalmasının yıl içerisinde faiz artırımının önünde keskin bir engel olarak görülmediğini söyleyebiliriz. Bunun yanında Ağustos ayından açıklanan 151 bin rakamının da 167 bine revize edildiğini not edelim. Zaten verinin hemen ardından açıklama yapan Cleveland FED Başkanı Mester'in de istihdam verilerini sağlam bulduğunu ve kendi beklentilerine yakın bulduğunu ifade ettiğini gözlemledik.Bu noktada Mester'in görüşünün kasım ayı da dahil 25 baz puanlık faiz artırımı hamlesinin masada olduğu yönünde olduğunu not edelim. Yine veri ile ilgili değerlendirme yapan FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in rakamın düşük yada yüksek olmadığını ve işsizlikteki düşüş ile uyumlu olduğunu ifade ettiğini de belirtelim. İstihdam paketi içerisinde en önemli veri konumunda bulunan saatlik ortalama kazançlar verisinde piyasa beklentilerine paralel olarak %0.2 artış gerçekleştiğini gözlemledik. Zaten bir süredir ücret artışlarının %0.3 - 0.1 bandında hareket ettiğiniz görmekteydik.
Dolayısıyla Enflasyon artışına neden olacak ölçekte bir trendin söz konusu olduğunu söyleyemeyiz.İşsizlik oranında ise %4.9'dan %5'e yükseliş yaşandığını görüyoruz. Bunun en önemli nedeni olarak iş gücüne katılım oranında ki artışı gördüğümüzü belirtelim. Bu kalemde 62.8 seviyesinden 62.9 seviyesine yükseliş yaşanmış durumda. TDI datasının beklentilerin altında kalması ve işsizlik oranının hafif ölçekte yükselmesinin FED'in yıl içerisinde 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin önünde keskin bir engel olarak görmediğimizi bir kez daha hatırlatalım.
İngiltere tarafında Başbakan Theresa May'ın önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde AB'den ayrılma sürecini başlatacağını açıklamasının ardından Sterlinin haftaya kayıplar ile başladığını gözlemledik.Bu bağlamda Sterlin Dolar paritesinde son 30 yılın en düşük seviyeleri görülürken özellikle perşembe gecesi şaşırtıcı bir biçimde Asya seansında paritede oldukça sert bir gerileme yaşandığını gördük. Ardından bir miktar toparlanma oluşsa da bu gerilemenin nedeni çok açık değil. Paritenin Brexit endişeleri ile trend oluşturarak düşmesi normal gözükürken bir saat içerisinde ciddi boyutta sert bir düşüşün oluşması piyasalarda fat finger ( yani tek hesaptan yanlış işlem yapılması ) olarak nitelendirildiğini not edelim.
Hafta içerisinde ECB'nin Mart 2017 yılına kadar gerçeekleştireceği aylık 80 milyar euroluk tahvil alım programını sonlandırmadan önce varlık alım miktarını 10 milyar dolarlık azaltım şeklinde yapacağına yönelik bir spekülasyon yayıldı. Bu durum özellikle GOÜ para birimleri ve altın gibi emtialar üzerinde satış baskısı yaratırken piyasalarda tansiyonu yükselten bir gelişme oldu. Bu gelişmenin ardından gözler perşembe günü yayımlanan ECB tutanaklarına çevrilirken tutanaklarda varlık alım programının azaltılacağına yönelik herhangi bir sinyalin olmamasının yanında ECB'nin ekonominin mevcut programa ihtiyacı olduğunu, enflasyon, büyüme ve Brexit konusunda endişeli olduklarını gördük. Cuma günü konuşan Başkan Draghi'nin spekülasyonlara ilişkin parasal destek miktarını yüksek tutmayı sürdüreceklerini ifade etmesi de zaten tutanakların ardından azalan tapering endişelerine noktayı koymuş oldu.
Yurt içerisinde de gündemin oldukça yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Dilerseniz Hafta başında açıklanan olumlu enflasyon rakamları ile başlayalım. Bu bağlamda Eylül ayına ilişkin TÜFE aylık bazda % 0.18 ile % 0.66 olan beklentilerden olumlu açıklanırken verinin yıllık bazda da % 7.28 ile % 7.80 olan beklentilerden olumlu geldiğini gözlemledik. TÜFE'de aylık bazda en yüksek artış %2.70 ile ulaştırma gurubunda yaşanırken yıllık bazda en yüksek artışın %22.61 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda yaşandığını gözlemledik. Çekirdek enflasyonda geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %7.69'luk artış yaşanırken son 13 yılın en düşük seviyelerinin görüldüğünü not edelim. Enflasyonda yaşanan olumlu tablonun piyasalarda TCMB'nin parasal genişleme hamleleri için manevra alanının genişlediği şeklinde yorumlandığını ve bu sayede dolar tl de yukarı yönlü hareketleri izlediğimizi belirtelim.Fakat kurda yaşanan yükselişin ana sebebinin Bakanlar Kurulu toplantısında alınan OHAL'in 3 ay süre ile uzatılmasına yönelik kararı olduğunu düşünüyoruz.Son olarak TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın IMF toplantısında yaptığı sunumda kullandığı ifadelere değinelim.Başkkan Çetinkaya son dönemde enflasyonda yaşanan gerilemenin devam etmesinin beklendiğini ifade ederken öncü göstergelerin ekonomik aktivitelerin yıl sonuna kadar toparlanacağına işaret ettiğini ifade ederken yapısal reformların büyüme potansiyelinin artabileceğini vurguladığını gözlemledik.
Geride bıraktığımız haftanın öne çıkan gelişmeleri bu şekildeydi. Dilerseniz piyasaların hafta boyunca nelere odaklanacağına göz atalım.
Pazartesi
Haftanın ilk işlem gününde veri akışının oldukça sakin olduğunu görüyoruz. Öncelikle Kanada ve Japonya tarafında piyasaların kapalı olduğunu not edelim. Haftaya Almanya tarafında açıklanacak olan ağustos ayına ilişkin ithalat,ihracat ve ticaret dengesi verileri ile başlayacağız. Piyasa beklentisinin ithalatlarda %0.7,ihracatlarda ise %2.2 artış yaşanacağı yönünde olduğunu görüyoruz. Ticaret dengesi verisi için ise beklentilerin verinin 20.0B olarak açıklanacağı yönünde olduğunu belirtelim. Yurt içerisinde ise ağustos ayına ilişkin Sanayi Üretimi verisinii takip edeceğiz. Temmuz verisinin piyasaları %1.1 artış beklentisine rağmen %4.9 daralma gerçekleştirdiğini hatırlatalım.
Salı
Haftanın sakin günlerinden biri daha bileri bekliyor olacak. Günün ilk saatlerinde Yeni Zelanda tarafında eylül ayına ilişkin elektronik kart perakende satışları verisi ön planda olacak. Ardından piyasalar İngiltere tarafında açıklanacak olan yine eylül ayına ilişkin BRC perakende satış denetimi verisine odaklanacak. Japonya tarafında ise ağustos ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış cari denge ve cari hesap verilerinin ön planda olacağını belirtelim. Piyasa beklentisinin cari hesap verisinin 1.539 T olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz. Avustralya tarafında ise ağustos ayına ilişkin konut kredileri ve eylül ayına ilişkin NAB işletme güveni verilerinin dikkat çektiğini not edelim. Öğlen saatlerinde Almanya ve Euro Bölgesi tarafında kritik veriler açıklanacak. Bu bağlamda ekim ayına ilişkin Almanya ZEW mevcut koşullar endeksi,ZEW ekonomik hhissiyatı ve Euro Bölgesi ZEW ekonomik hissiyat verilerini dikkatle takip edeceğimizi belirtelim. Piyasa beklentisinin Almanya ZEW mevcut koşullar endeksinin 55.5, ZEW ekonomik hissiyatı verisinin ise 4.0 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz. Verilerin beklentilerden olumlu gelmesi Euro tarafında kısa süreli de olsa değerlenmeye sebep olabilir. Son olarak Kanada tarafında eylül ayına ilişkin Konut başlangıçları verisinin de takip edilmesi gerektiğini notlarımıza ekleyelim.
Çarşamba
Haftanın en kritik günü olacağını söyleyebiliriz. Bunun nedeni 21 Eylül'de gerçekleşen FOMC toplantısı tutanaklarının açıklanacak olması. Hatırlatmak gerekirse Banka, piyasaların beklentileri doğrultusunda faiz aralığını %0.25 - 0.50'de sabit tutarken bu karara üç üyenin itiraz ettiğini gözlemlemiştik. Bu noktada karar metninde yıl içerisinde tek faiz artırımına da açık kapı bırakıldığını ve bu bağlamda metinde yıl içerisinde faiz artırımı için koşulların güçlendiğini yalnız daha fazla kanıtaa ihtiyaç duyulduğu yönünde ifadelerin olduğunu görmüştük. Karar sonrası geçen süreçte gerek FOMC üyelerinin açıklamaları gerekse ABD ekonomisine yönelik olumlu veriler eşliğinde yıl içerisinde faiz artırımı beklentilerinin artığını söyleyebiliriz. Bu bağlamda tutanaklarda yıl içerisinde faiz artırımına dar gelebilecek sinyallerin piyasalarda tansiyonu daha da yükseltebileceğini ve dolar tarafında yukarı yönlü hareketlere sebebiyet verebileceğini not edelim.
Bu kritik gelişmenin dışında günün ilk saatlerinde Avustralya tarafında Westpac tüketici güveni verisinin açıklanacağını görüyoruz. Yurt içerisinde ise ağustos ayına ilişkin cari hesap verileri ön planda olacak. Temmuz ayına ilişkin verinin 2.6 milyar dolar ile 2.4 milyar Dolar olan beklentilerden olumsuz açıklandığını gözlemlesek de önceki yılın aynı ayına göre cari açığın 523 milyon dolar azaldığını not edelim.TL bazlı varlıklar için önemli bir gelişme olacaktır. Euro Bölgesi tarafında ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi verillerini takip edeceğiz. Piyasa beklentisinin aylık bazda %1.2 ve yıllık bazda %1.4 artış kaydedileceği yönünde olduğunu görüyoruz. Yeni Zelanda tarafında ise eylül ayına ilişkin işletme PMI verisinin açıklanacağını belirtelim. Son olarak ABD tarafında ağustos ayına ilişkin iş imkanları ve personel değişim oranı verisinin de açıklanacağını not edelim. Beklentilerin verinin 5.724 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz.
Perşembe
İngiltere Merkez bankası Para Politikası Kurulu ekim ayı faiz kararını açıklayacak. Eylül ayında yapılan toplantıda oy birliği ile alınan karara göre beklentilere paralel olarak %0.25 olan faiz oranı ve 435 milyar sterlin olan varlık alım programında değişikliğe gidilmemişti. Yalnız tutanaklarda üyelerin İngiltere ekonomisine dair son dönemde gelen olumlu verilere rağmen henüz Brexit'in etkilerinin tam olarak aşıldığına ikna olmadıklarını ve önümüzdeki aylarda faiz indirimine devam edilebileceğinin sinyallerini verdiğini de hatırlatalım. Fakat son dönemdee sterlinde yaşanan sert değer kaybı nedeniyle bankanın bu toplantıda da faizleri sabit bırakma ihtimalini yüksek gördüğümüzü söyleyebiliriz. Bu noktada karar sonrasında önümüzdeki aylar için parasal genişlemenin devamı yönünde sinyaller gelmesi durumunda sterlinde zayıflamanın devam edebileceğini belirtelim.
Bu gelişmenin dışında günün ilk saatlerinde yine İngiltere tarafında eylül ayına ilişkin RICS konut fiyat endeksi verisinin yanı sıra piyasalar açısından oldukça önem arz eden Çin kaynaklı verileri takip edeceğiz. Bu bağlamda Çin tarafında eylül ayına ilişkin ihracat, ithalat ve ticaret dengesi verilerinin günün en kritik verileri olduğu not edelim. Piyasa beklentisinin ithalatlarda yıllık bazda % 1.0 artış ihracatlarda ise yıllık bazda % 3.0 daralma yönünde olduğunu görüyoruz. Ticaret dengesi verisi için ise beklentilerin verinin 53.00 B olarak açıklanacağı yönünde olduğunu not edelim. Japonya tarafında ise üçüncül sanayi faliyet endeksi verisinin dikkat çektiğini görüyoruz. Almmanya tarafında eylül ayına ilişkin TÜFE verisini takip edeceğiz. Beklentiler TÜFE'de aylık bazda % 0.1 yıllık bazda %0.7 artış yaşanacağı yönünde. Kanada tarafında ise ağustos ayına ilişkin yeni konut fiyat endeksi verisinin dikkat çektiğini not edelim ve günün ABD kaynaklı gelişmelerine geçelim. ABD tarafında eylül ayına ilişkin ihracat fiyat endeksi, ithalat fiyat endeksi, işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve ham petrol stok verilerinin yanı sıra eylül ayına ilişkin Federal bütçe dengesinin de açıklanacağını görüyoruz. Piyasa beklentisinin ihracat fiyat endeksi, ithalat fiyat endeksi verilerinin %0.1 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu not edelim.
Cuma
Haftanın son işlem gününde son derece kritik verileri takip edeceğiz. Bu bağlamda Çin ve ABD enflasyon rakamlarını dikkat çektiğini belirtelim. Çin tarafında eylül ayına ilişkin TÜFE'de aylık bazda %0.3 yıllık bazda %1.6 artış bekleniyor. ÜFE'de ise yıllık bazda %0.3 daralma beklentisinin hakim olduğunu görüyoruz. ABD tarafında Çekirdek ÜFE, ÜFE, Perakende satışlar,çekirdek perakende satışlar,işletme stokları,Michigan tüketici beklentileri ve Michigan tüketici hissiyatı verilerini takip edeceğiz. Dolar bazlı paritelerde hareketli bir gün bizleri bekliyor olacak. Eylül ayına ilişkin çekirdek ÜFE'de aylık bazda %0.1, yıllık bazda %1.2 artış beklentisinin olduğunu görüyoruz. ÜFE'de ise piyasaların beklentisi aylık bazda %0.2 artış yaşanacağı yönünde.Yine eylül ayına ilişkin çekirdek perakende satışlar da aylık bazda %0.4 artış beklenirken perakende satışlarda da aylık bazda %0.6 artış beklentisinin olduğunu not edelim.Ağustos ayına ilişkin işletme stokları verisinde de aylık bazda %0.2 artış beklentisinin hakim olduğunu görüyoruz.Son olarak piyasalarda Ekim ayına ilişkin Michigan tüketici beklentileri verisinin 82.7,Michigan tüketici hissiyatı verisinin ise 92.0 olarak açıklanacağı yönünde beklentilerin hakim olduğunu da notlarımıza ekleyelim. Bu kritik verilerin dışında euro bölgesi tarafında ağuustos ayına ilişkin ticaret dengesi verisi ve Avustralya Merkez Bankası'nın finansal istikrar raporunun da dikkat çektiğini söyleyebiliriz.
EUR/USD Analizi
Geçtiğimiz haftalarda 1.1100 desteğine kadar gerileme hareketi yaşanmasına karşılık paritede yükselişin hız kazandığını ve bu sayede 1.1210 direncine ulaşıldığını görmekteyiz. Gün içerisinde yükseliş hareketinin devam edebilmesi için ilk olarak bu seviyenin aşılmasını beklemek gerekiyor. Şayet 1.1210 direnci aşılabilirse 1.1240 ve 1.1270 seviyelerini takibe alacağız. Özellikle 1.1270 direncinin önemli olduğunu bu seviyenin orta vadede alçalan üçgen formasyonu üst bandı olduğunu notlarımıza ekleyelim.
Paritede gerileme hareketlerinin oluşması durumunda ise 1.1160 destekleri ile birlikte 1.1120 - 1.11.00 bölgesini takip etmeyi sürdüreceğiz. Özellikle 1.1100 desteğinin kırılması sonucu 1.1070 seviyesine gevşe sürebilir.
Ons Altın Analizi
Geçtiğimiz hafta 1241 seviyelerine kadar gevşeme yaşansa da 1250 seviyesinin altında kalıcılığğın sağlanamadığını ve bu sayede yükseliş hareketinin hız kazandığını görmüştük. Bu bağlamda yeni haftada da yukarı yönde hareketlerin devam edebilmesi için 1267 direncini takip edeceğiz. Şayet bu direnç seviyesinin aşılabilmesi durumunda sarı metalde 1275 ve ardından 1287 dirençlerini takip edeceğiz. Buna karşılık gerileme hareketlerinin oluşması durumunda ise 1257 ara desteği ilk izlenmesi gereken teknik seviye olarak karşımızda duruyor. Şayet bu destek seviyesinin kırılması durumunda 1250 ve ardından 1241 - 1238 bölgesi bir kere daha hedef konumuna yerleşebilir.
USD/TRY Analizi
3.0450 desteğinin hemen üzerinde tutunma çabalarını takip etmekteyiz. Bu Seviyeden yukarı yönde hareketlerin oluşması sonucu 3.0570 ve özellikle 3.0660 direnlerini geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada takip etmeye devam edeceğiz. Şayet 3.0660 direncinin aşılabilmesi durumunda 3.0760 ve 3.0960 seviyeleri hedef konumuna yerleşebilir. Bunun yanında 3.0450 seviyesinin altında kapanışlarda 3.0380 ve daha çok öönem verdiğimiz 3.0270 desteklerini izleyeceğiz. Özellikle 3.0270 desteğinin kırılması 3.01300 - 3.0060 seviyelerinin hedeflenmesine olanak sağlayabilir.
GBP/USD Analizi
Kısa vadede 1.2400 desteğinin test edilmesi soncu yukarı yönde atakların oluştuğunu görsek de bu ataklar da kısa soluklu kalıyor. Buna benzer bir hareketi bu sabah da takip ediyoruz. 1.2400 desteğinin hafif altına sarkan paritenin bu seviyelerde tutunamayarak yukarı yönde hareketlendiğini ve bu sayede 1.2450 direncine doğru yöneldiğini izlemekteyiz. Şayet bu seviyenin aşılmasının yanında yükselişin devamı açısından daha önemli gördüğümüz 1.2480 seviyesinin izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu direnç seviyesinin üzerinde fiyatlamalarda 1.2520 - 1.2600 seviyeleri ön plana çıkabilir. Bunun yanında 1.2350 desteği de gerileme hareketlerinin oluşması durumunda takip edilmelidir. Şayet bu destek seviyesinin kırılabilmesi durumunda 1.2290 ve 1.2200 desteklerini yeniden takip etmeye başlayacağız.
USD/JPY Analizi
104.30 direencinin oldukça önemli olduğunu ve bu seviyenin kırılamaması durumunda kar satışlarının tetiklenebileceği düşüncemizi daha önceki raporlarımızda belirtmekteydik. Paritenin bu seviyeye yaklaşmasının ardından satışların şiddetlendiğini ve bu sayede 102.70 desteğine kadar geri çekilme yaşandığını görmekteyiz. Gevşemenin devamı açısından 102.70 desteğinin kırılması gerekiyor. Şayet bu yönde bir fiyatlama meydana gelebilirse 102.20 desteği ile birlikte 101.70 seviyeleri potaya girebilir. 102.70 desteğinin üzerinde tutunma gerçekleşebilirse bu sefer 103.00 ile birlikte 103.40 dirençlerini takip edeceğiz. 103.40 üzeri yeniden 103.85 ve 104.30 dirençlerini izlememizi sağlayabilir.
Vadeli Ham Petrol Analizi
Kısa vadede yükselen trend desteği olan 50.00 seviyesinin kırılması sonucu emtiada gerileme hareketlerinin hız kazandığını takip ettik. Bu sayede önemle izlediğimiz 49.35 seviyelerinde işlemlerin sürdüğünü görmekteyiz. Bu seviyenin altında kapanışların Petrol fiyatlarında gerilemenin devamıını sağlayabileceğini düşünüyoruz. Böyle bir durumda 48.20 ve 47.45 desteklerini izlemeye başlayacağız. Buna karşılık 49.35 desteğinde tutunması durumunda fiyatlarda yeniden yukarı yönde hareketlerin başlama olasılığı oluşacaktır. Bu sayede ilk olarak 50.00 ve arkasından 50.70 dirençlerini izleyeceğiz. 50.70 direncinin aşılması ise 52.00 seviyelerinin önünü açabileceğini bir kere daha not edelim.
Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Günün önemli şirket haberleri - 10.10.2016
Şirket haberleri ve tavsiyeleri 10.10.2016
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
BORSADA BEKLENTİM ENERJİ ŞİRKETLERİNDE KAZANÇLI BİR HAFTA OLACAGI YÖNÜNDEDİR .ZATEN ÜLKEMİZİNDE EN BÜYÜK YATIRIMLARIDA ENERJİ SEKTÖRÜNE .
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:28)