E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsadaki hisselerin yüzde 60'ının getirisi endeksin altında---

Borsadaki hisselerin yüzde 60'ının getirisi endeksin altında

Borsadaki hisselerin yüzde 60'ının getirisi endeksin altında
02 Mart 2018 - 11:10 borsaningundemi.com

Finnet'in yapmış olduğu araştırmaya göre, Borsa İstanbul'da işlem gören hisseler verimsiz seyrediyor

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinin geçen yıl kapanışına göre performansları değerlendirildiğinde ilk iki ayda yarısından fazlasının getirisinin BIST 100  endeksinin altında kaldığı görüldü.

Borsa Bilgi Portalı www.finnet2000.com verilerine göre BIST 100  endeksi yılbaşından bu yana yüzde 3,13 yükselirken, işlem gören 415 hisse senedinin 249'u, bir başka deyişle işlem gören hisselerin yüzde 60'ı yatırımcısına bu getiriyi sağlayamadı. Endeksin altında getiri sağlayan 249 hisse senedinden 58 adedinin yatırımcısına zarar ettirdiği gözlendi.

Borsa İstanbul'da işlem gören Hisse senetleri arasında 2 ayda en fazla kazandıran ve en çok gerileyen 10 hisse senedinin, şubat sonu kapanış fiyatları ile 2017 yılı kapanışına göre yüzdesel değişimleri şöyle:

İlk iki ayda en fazla kazandıran 10 hisse:

Son 2 ayda en fazla kazandıran 10 Borsa Şirketi, Yonga Mobilya, Artı Yatırım Holding, Ayen Enerji, Denge Holding, Çemaş Döküm, Özderici GMYO, Güler Yat. Holding, Beyaz Filo, Yayla En. Ür. Tur. Ve İnş ve Denizbank oldu. Yonga Holding son 2 ayda yatırımcısına tam yüzde 360,61 oranında getiri sağlamış durumda. Yonga Holding’i yüzde 167,02 getiri ile Artı Yatırım Holding, yüzde 139,54 getiri ile de Ayen Enerji izliyor.
 
İlk iki ayda en fazla kaybettiren 10 hisse

Son 2 ayda en fazla kaybettiren 10 Borsa Şirketini incelediğimizde ilk sırada Martı GMYO var. Martı GMYO hisseleri yüzde 50 oranında değer kaybetmiş durumda. Martı GMYO’nı yüzde 38,04 değer kaybı ile Bısaş Tekstil izliyor. Listedeki diğer şirketler Karsu Tekstil, Akyürek Pazarlama, Salix Yatırım Holding, Ray Sigorta, Akın Tekstil, Dyo Boya, Hürriyet Gzt. ve Bantaş Ambalaj oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)