E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
28 Ekim 2024 - 08:00 borsaningundemi.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

İsrail, 1 Ekim'de İran'ın düzenlediği saldırılara misilleme olarak 26 Ekim'de İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenledi ve saldırının "başarıyla" tamamlandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendirdiklerini bildirdi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Washington'da yapılan yıllık toplantıları kapsamında, "Türkiye'de Enflasyon Görünümü" başlıklı sunum gerçekleştirdi. Dezenflasyon sürecinin doğru yolda ilerlediğine ve temel enflasyon trendinin gerilemeye devam ettiğine değinen Karahan, hizmet enflasyonu ve yönetilen fiyatların dezenflasyonun hızını sınırladığını aktardı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, TPAO ile Somali petrol idaresi arasındaki yeni anlaşmayla Somali kara alanlarında da petrol ve gaz aramaları yapılacağını bildirdi.

ECB Başkanı Christine Lagarde, Washington'da düzenlenen Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) toplantısında yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümeye yönelik risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğini belirtti.

Basında Walmart’ın Türkiye’de ofis açacağına ilişkin haberler yer aldı.

ABD'de dayanıklı mal siparişleri Eylül ayında yüzde 0,8 gerileme kaydetti. Ağustos verisi de yüzde 0,8'lik daralmaya revize edildi.

Rusya Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan artışla yüzde 21'e çıkardı. Piyasa beklentisi faizin yüzde 20'ye çıkarılması yönündeydi.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle borsa yarım gün açık olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek.
S&P’nin 1 Kasım’da Türkiye’ye ilişkin rapor yayımlaması bekleniyor.
ABD’de Başkanlık seçimi 5 Kasım’da gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %1,31 yükselişle 8.908 seviyesinden tamamladı. En çok yükselen sektörler, finansal kiralama-faktoring, madencilik ve gıda-içecek olurken, en çok değer kaybeden sektörler menkul kıymet yatırım ortaklıkları, metal ve spor oldu. Cuma günü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan BİST50 şirketlerinin açığa satış yasağının kaldırılmasına ilişkin açıklama son zamanlar kısıtlamalar nedeniyle hacimsiz kalan piyasanın hafta kapanışında pozitif seyretmesinde etkili oldu. Olumlu gelişmeler olsa da, Ortadoğu ve Ukrayna kaynaklı risklerin baskı unsuru olarak hala mevcut olması ve yüksek faiz ile enflasyonun şirket karlarına baskısı, endekste pozitif haberlerin sınırlı fiyatlanmasına neden oluyor. Öncesinde endeksin güçlü destek bulduğu 200 günlük hareketli ortalama aşılmadıkça yukarı yönlü sağlam bir hareketin oluşacağını söylemenin pek mümkün olmayacağını düşünüyoruz.

Geçtiğimiz hafta IMF ve Dünya Bankası toplantıları nedeniyle ABD’de olan Şimşek ve Karahan, Türkiye’nin enflasyon ile mücadelesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Verilen mesajlarda dezenflasyon sürecinin yolunda gittiği ancak hizmet enflasyonu ve yönetilen fiyatlar enflasyonu nedeniyle bu sürecin hızının yavaşladığı belirtildi. Şimşek ve Karahan, ABD Hazine Bakanı Yellen ile de görüştüler. Basına yansıyan haberlerde, Yellen’ın dezenflasyon sürecinde ekonomik politikalara sıkı bağlılık ve güçlü duruştan övgüyle bahsettiği, bu politikaların Türkiye ekonomisinde belirgin bir iyileşme sağladığı ve enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girmesine yardımcı olduğunu ifade ettiği aktarıldı. Öte yandan, toplantılarda asgari ücret için %25 artış yapılacağına ilişkin sinyaller verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da BRICS zirvesi için Tataristan’a gitti. Zirve sonrasında Türkiye’nin üyeliğine Hindistan’dan veto geldiğine yönelik haberler çıksa da DMM söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Günün önemli şirket haberleri 28/10/2024Günün önemli şirket haberleri 28/10/2024

 

 Yılbaşından bu yana hangi hisse ne kadar kazandırdı? Yılbaşından bu yana hangi hisse ne kadar kazandırdı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)