E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
25 Ekim 2024 - 08:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısında TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı ile terörle mücadeleye ilişkin atılan ve atılacak adımlar ele alındı.

TCMB Başkanı Karahan ABD'de yatırımcılara %25'lik asgari ücret artışının enflasyon görünümüyle tutarlı olduğu mesajını verdi.

DMM, ‘Türkiye'nin BRICS'e üyeliği Hindistan tarafından engellendi’ iddiasını yalanladı.

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, geçen yıldan bu yana Türkiye'deki politika değişiminden oldukça olumlu etkilendiklerini belirterek, para politikasındaki kısıtlayıcılığı azaltmak için erken olacağını ifade etti.

G-20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri dünya ekonomisi için yumuşak iniş senaryosunu
öngörürken, artan riskler konusunda uyarıda bulundu.

İsrail Merkez Bankası başkanına göre savaş 2025'in başına kadar sürecek.

Beyaz Saray, Boeing ve grevdeki yaklaşık 33.000 makinisti temsil eden sendikadan bir anlaşmaya varmak için çalışmaya devam etmelerini istedi.

ECB Üyesi Wunsch, yarım puanlık faiz indirimi hakkındaki konuşmalar için 'erken' olduğunu söyledi.

Ne Olacak?

Yurt içinde bugün Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
ABD’de bugün Öncü Dayanıklı Mal Siparişleri verisi açıklanacak.
S&P’nin 1 Kasım’da Türkiye’ye ilişkin rapor yayımlaması bekleniyor.
ABD’de Başkanlık seçimi 5 Kasım’da gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü tepki alımları ile 158 puan yükselişle tamamladı. Böylelikle endeks bu hafta %0,90 yükselmiş olurken, en çok kazandıran sektör madencilik oldu. Takas avantajının yukarı yönlü harekette etkili olduğu kanaatindeyiz. BİST100 endeksinde 9.000 psikolojik direnç seviyesi geçilemediği sürece uzun süredir satış baskısının arttığı görülüyor. 22 Temmuz'dan bu yana düşüş trendinde olan endeksin, düşüş sarmalından kurtulması için 9.000 ve 200 g HO'yu aşması gerektiğini düşünüyoruz. Hafta sonu riski ve tatil riskinin alınmaması algısı, vade sonuna yaklaşılması ve haber akışları volatiliteyi yükseltebilir.

TCMB Başkanı Karahan Washington’da yatırımcılarla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde 2025 para politikasını şekillendirirken asgari ücret artışı boyutunu da değerlendirmeye alacakları mesajını verdiği belirtildi. Bloomberg'e konuşan ve Karahan'ın çarşamba günkü yatırımcılarla toplantısından edinilen bilgilere atıfta bulunan kaynaklara göre yetkililer %25 civarı asgari ücret artışının 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağı mesajını verdi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 9.767 - 9.968 fiyat aralığında işlem görerek günü 9.902 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 121.818 azalışla 330.210 adet
kontrat olarak gerçekleşti. VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 9.863 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.300 seviyesini kısa vadeli direnç haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 10.150 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.300 ve 10.500 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 9.700 ve 9.500 seviyesi önemli bir destek noktası
olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 25/10/2024Günün önemli şirket haberleri 25/10/2024

 

Akbank'tan 2024'ün 3. çeyreğinde 9 milyar TL net karAkbank'tan 2024'ün 3. çeyreğinde 9 milyar TL net kar

 

BİST bir hisseye kredili işlem yasağı getirdiBİST bir hisseye kredili işlem yasağı getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)