E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
24 Ekim 2024 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyoruz. Bu menfur saldırı sonucu şehit olan görevlilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Erdoğan'ın Putin ile görüşmesinde Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri, Ukrayna – Rusya savaşının seyri, İsrail'in bölgede yayılan saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, G7'nin bu yıl sonuna kadar Ukrayna'ya 50 milyar dolarlık kredi sağlamayı taahhüt ettiğini ve ABD'nin 20 milyar dolarlık katkı sunacağını bildirdi.

AB ülkeleri, Ukrayna'ya 35 milyar euro kredi verilmesini ve kredinin geri ödemesinin Rusya'nın dondurulmuş varlıklarının getirileriyle yapılmasını kabul etti.

ECB Üyesi Holzmann, Aralık ayında çeyrek puanlık faiz indiriminin muhtemel olduğunu söyledi.

Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı. Raporda imalat aktivitesinde düşüş olduğu, istihdamın ise arttığı belirtildi.

Ne Olacak?

TCMB PPK Özeti bugün yayımlanacak.
Yurt dışında bugün PMI verileri açıklanacak.
S&P’nin 1 Kasım’da Türkiye’ye ilişkin rapor yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi, geçtiğimiz günü 124 puan düşüşle tamamladı. T2 bakiye düzenlemelerinin etkisi ve negatif haber akışları satış baskısında etkili oldu. BİST100 endeksinde 9.000 psikolojik direnç seviyesi geçilemediği sürece satış baskısının arttığı görülüyor. 22 Temmuz'dan bu yana düşüş trendinde olan endeksin, düşüş sarmalından kurtulması için 9.000 ve 200 g HO'yu aşması gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin düzenlendiği Kazan EXPO'daki görüşmenin basına açık kısmında, BRICS Zirvesi Genişletilmiş Liderler Oturumu'na daveti ve ev sahipliği için Putin'e teşekkür etti, Astana'daki görüşmenin ardından Putin ile yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 9.618 - 9.913 fiyat aralığında işlem görerek günü 9.752 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 32.192 azalışla 452.028 adet
kontrat olarak gerçekleşti. VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 9.839 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.150 seviyesini kısa vadeli direnç haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 10.150
direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.150 ve 10.350 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 9.550 ve 9.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 24/10/2024Günün önemli şirket haberleri 24/10/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)