E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
21 Mayıs 2024 - 08:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutları yazın seri bir şekilde tamamlanacak.

Erdoğan: Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık.

TEPAV, Aylık Ekonomik Değerlendirme raporunu yayımladı. ‘’TCMB'nin sıkı parasal duruşunun bütçe disiplini ile desteklenmesi, enflasyondaki düşüş eğilimini destekleyecektir’’ denildi.

Beyaz Saray, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinde "ABD yaptırımlarının sorumlu olduğu" yönündeki suçlamaların asılsız olduğunu belirtti.

Fed Başkan Yardımcısı Barr, 2024'ün ilk aylarına ait ABD enflasyon verilerinin hayal kırıklığı yarattığını belirterek, merkez bankasının para politikasını gevşetmesi için ihtiyaç duyduğu kanıttan yoksun olduğunu kaydetti.

Fed Başkan Yardımcısı Jefferson, enflasyonun faiz oranlarının düşürülmesini gerektirecek kadar hızlı soğumadığını vurguladı.

ABD: Ukrayna'ya ihtiyaç duyduğu desteği sağlamaya devam edeceğiz.

Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanun ile düzenlenen kanuni faiz oranı yıllık %24 olarak uygulanacak.

Gecikme zammı oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %4,5 olarak belirlendi.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında, yıllık %36 olan tecil faizi oranı %48'e çıkarıldı.

Bank of America yıl sonunda Dolar/TL'nin 38 seviyesinde olmasını bekliyor.

Moody's, ABD-Çin tarifelerinin artan jeopolitik gerilimlerin işareti olduğunu, ancak ekonomik etkilerinin sınırlı olacağını belirtti.

Dell, Nvidia'nın en yeni çiplerini destekleyen sunucusunu 2024'ün ikinci yarısından satışa sunacak.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.

Fed Başkan Yardımcısı Barr’ın bugün konuşma yapması bekleniyor.

TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

ABD’deki Ethereum ETF başvurularına ilişkin kararın bu hafta açıklanması bekleniyor.

İran yeni Cumhurbaşkanı'nı 28 Haziran’da seçecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü TL bazlı rekoru ile 10.740 seviyesinden tamamladı. 10.634 - 10.775 aralığında %1,3 volatilitede hareket eden endekste kamu bankaları öne çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber özel röportajında soruları cevapladı. Mehmet Şimşek, "Ekonomide yeniden dengelenme sürecine girdik. Yani iç talebin aşırı artışı nedeniyle bir takım makro ekonomik dengesizlikler ortaya çıkmıştı. Şimdi orada bir yumuşama var. Yani büyümede kompozisyon değişiyor, büyümede bir dengelenme var. Bu da beraberinde ortaya çıkan dengesizlikleri gideriyor" dedi. Türkiye'ye fon akışında büyük bir artış olduğunu belirten Şimşek, programa olan güvenin güçlü olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalar yaptı. Erdoğan, ‘’Türk demokrasisi yeni ve sivil bir anayasayı ülkemize kazandırarak darbe geleneği ile hesaplaşmasını tamamlamalıdır. Mevcut anayasanın yeni Türkiye’yi taşıması mümkün değil. 85 milyon olarak yeni yüzyılda, yeni anayasa ülküsünü gerçeğe dönüştürmemiz gerektiğine inanıyorum. Yamalı bohçaya dönüşen 82 Anayasasıyla ağır aksak bugünlere gelebildik. Yeni bir anayasaya ihtiyaç var.’’ dedi. Ayrıca, Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık." açıklamasında bulunuldu.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 12.080 - 12.263 fiyat aralığında işlem görerek günü 12.201 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.419 azalışla 266.820 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 11.942 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 12.400’ün üstüne çıkmamız ilk aşamada 12.800 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 12.050 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 12.400 ve 12.550 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 12.050 ve 11.900 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 21/05/2024

 

Bakır rekor seviyeden geri çekildi

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)