E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
19 Temmuz 2022 - 08:29 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (KYK borcu faizleri) Kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık.

Fitch Ülke Notları Direktörü Gamble: Enflasyon ancak faiz artışı ve ortodoks politikalarla düşer.

AB, üye ülkelere gaz kullanımına derhal son vermeleri çağrısında bulundu.

Fransa ile BAE’nin enerji alanında kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzaladığı bildirildi.

Beyaz Saray, Orta Doğu gezisinin ardından OPEC+ petrol üretiminde artış bekliyor.

Almanya Başbakanı Scholz: Önümüzdeki beş yıl içinde ekonomi kuruluşlarıyla birlikte iklim koruması ve yenilenebilir enerji için 600 milyar euro yatırım yapacağız.

ABD Savunma Bakanlığı'nın, Lockheed Martin Corporation şirketinin ürettiği F - 35 savaş uçaklarından üç yıl içinde 375 adet satın alınması konusunda anlaşmak üzere olduğu bildirildi.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de İşsizlik Oranı, Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin bugün bir araya gelecek.
• B orsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi bayram tatili sonrasında küresel piyasaların da etkisi ile birlikte haftanın ilk işlem gününe alıcılı başladı. Spor sektörü payları dışında tüm sektör gruplarının alıcılı kapattığı günü endeks 60 g HO üstünde tamamladı. Yurt içi piyasalar Perşembe günü gerçekleşecek TCMB faiz kararına ve kararla birlikte açıklanan karar metnine odaklandı.
Euro değer kazandı, Euro / Dolar paritesi doların kısmi güç kaybı ile 1,02’ye yaklaştı. ECB tarafının faiz artıracağı yönündeki fiyatlamalarla euro güç kazanırken, olası faiz değiştirilmemesi ve ECB tarafının bekle gör politikasının devamı bizim için sürpriz olmayacaktır.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.605 - 2.710 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.701 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 40.957 azalarak 391.341 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.733 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.750’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.590 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.710 ve 2.750 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.650 ve 2.590 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

12 göstergesi "al" veren hisseler (19/07/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 19/07/2022

 

Petrol kritik eşiği geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)