E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
25 Ağustos 2022 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Erdoğan: Banka kredilerinde sıkıntının kaynağı politikamız değil. 

TCMB: referans faiz oranını politika faizindeki indirime paralel olarak 98 baz puan düşüşle yüzde 15,34’e çekti. Ticari kredilerde katsayıların işaret ettiği faiz oranları sırasıyla yüzde 22,85’ten yüzde 21,5’e ve yüzde 29,38’den yüzde 27,6’ya indi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price İran’a nükleer anlaşma konusunda "Avrupa Birliğinin (AB) taslak metnine ilişkin İran'ın görüşlerini AB aracılığıyla almıştık. Bu konudaki incelemelerimiz bugün bitti ve AB'ye yanıt gönderdik." dedi.

TBMM'ye sunulacak düzenleme ile 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan icralık borçları tasfiye edilecek.

Güney Kore Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 2,5 seviyesine çıkardı.
İstanbul'da servis ücretlerine %19,20 zam yapılmasına karar verildi.

Ne olacak?

Türkiye'de Ağustos ayı Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
TCMB tarafından Para Politikası Kurulu toplantı özeti açıklanacak.
ABD’de ikinci çeyrek büyüme verisi açıklanacak.
Fed Başkanı Powell 26 Ağustos'ta Jackson Hole konferansında konuşacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Borsa İstanbul, Çarşamba günü yatay bir açılışın ardından hisse bazında işlemlerle gün içinde karışık bir seyir izlendi. Son üç haftadır yabancı yatırımcının girişiyle ralli yaşayan endeks bankacılık hisselerine gelen kar satışlarıyla günün ikinci yarısında negatife döndü.  Bankacılık endeksi dün %3,7 düşmesine rağmen bu hafta %7nin üzerinde değer kazandı. BIST 100 endeksi, % 1,96 düşüşle 3.060 puana geriledi.

Yurtdışı piyasalar ise, Fed Başkanı Jerome Powell’in cuma günü konuşmasında ‘ne pahasına olursa olsun’ enflasyonu düşürmek için faiz artırımlarına agresif şekilde devam edileceğinin sinyalini vereceği beklentileri güçlenmiş durumda. Enerji krizinin derinleştiği bir dönemde Powell’in mesajlarıyla dolar endeksinin daha da hızlanması ve Euro/Dolar paritesinde yeni diplerin görülmesi bekleniyor. Dolar endeksi salı günü küresel resesyon endişeleri ve FED’in Jackson Hole toplantısında agresif tutumunu koruyacağı beklentileriyle 2 Eylül 2002’den bu yana en yüksek düzey olan 109 seviyesine kadar güçlendi. FED ve ECB para politikalarında ayrışmaya devam etmesi ve ECB’nin giderek daha da belirgin hale gelen resesyon riskleri karşısında sıkılaşmayı daha ağırdan alması Euro/Dolar paritesinde de yeni dipler getiriyor.

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek? (25/08/2022)

 

Petrol fiyatlarında yükseliş

 

En fazla para girişi olan hisseler 24/08/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)