E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
22 Ağustos 2022 - 08:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Erdoğan: Önümüzdeki ay hem konut ve kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek, depreme hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni hamleyi paylaşacağız.

TCMB politika faizi indiriminin ardından kredi büyümesine ve ticari kredilerde uygulanan faiz oranlarına yönelik düzenleme yaptı.

TCMB'nin yaptığı düzenlemeye göre, bankalar ticari kredilerde faizi %22,85'i aşan kredilere %20'si kadar; faizi %29,38'i aşan krediler için kredi tutarının %90'ı kadar menkul kıymet tesis edecek. 

AMB Yönetim Kurulu Üyesi Joachim Nagel, enerji krizinin tırmanması halinde Almanya'nın resesyonla karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed yetkililerinin 20-21 Eylül toplantısında ne kadar büyük bir faiz artırımına karar vermeleri gerektiğini belirlemek için zamanlarının olduğunu savundu.

OSD: Temmuzda otomativ sektörü üretimi yıllık %37,4 arttı.

Ne olacak

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de Perakende Satışlar, Almanya’da ÜFE verileri açıklanacak.

Fed Başkanı Powell 26 Ağustos'ta Jackson Hole konferansında konuşacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi, Kasım ayında Bali'de yapılacak G20 zirvesine katılacaklar.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Bu haftanın en önemli gündem maddesi ABD tarafından açıklanacak güncellenmiş ikinci çeyrek büyüme verisi olarak göze çarpıyor. 2022 yılının ilk çeyreğinde %1,6 daralan ABD ekonomisi, ikinci çeyrek öncü verisinde %0,9 daralmıştı. Veri ardından ABD teknik resesyona giriş olmasına rağmen, gerek siyasiler gerek ekonomi insanları ABD'nin resesyonda olmadığını, istihdamdaki güçlü seyir nedeniyle bu durumun istihdam sayılmadığını dile getirmişti. İkinci çeyrek verisi ile ilgili ikinci güncelleme Perşembe günü gelecek. Verinin çeyreksel bazda %0,9 daralmaya işaret etmesi bekleniyor. Bu da teknik resesyonun devamı olacağından piyasalarda endişeler artabilir. Fed'in faiz artırımlarının amacı enflasyonu düşürmek olsa da yapılan artırımlar ekonomilerde durağanlığa işaret ettirtiyor. Büyümeden ziyade fiyatlar genel düzeyindeki artışların normalleşmesi amaçlanıyor. Fed, son tutanaklarında 'enflasyon gözle görülür şekilde düşene kadar faiz artırımına devam' mesajı verdi. Geçtiğimiz haftalarda gelen ABD enflasyon verisinin geri çekilmeye işaret etmesi ile piyasalarda bir sonraki faiz artırımında 50 baz puan işaret edilmiş olsa da makroekonomik verilerin güçlü gelmesi ve son tutanaklar göz önüne alındığında 75 baz puan daha yüksek sesle konuşuluyor. İyi olan noktanın ise Fed'in  temkinli sözlü yönlendirmesi olarak düşünüyoruz. Çünkü Nisan ayında da geri çekilen ABD enflasyonu ardından en kötünün geride kaldığına dair oluşan algı sonrasında, Mayıs ve Haziran'da gelen veriler, piyasalarda şok etkisi yaratmış, Fed şahin tutumuna tekrar dönerek 'sözlü yönlendirmelere güvenilmesi' gerektiğini söylemişti.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Yabancılar Borsa İstanbul'a geri dönüyor

 

En fazla iletişim ve taş toprak sektörü yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali22 Ağustos 2022 09:51

    Ve hükümet borsanın yükselişine dur dedi. Ky bankalarda zarardan kurtulmayor. Devlet bankalarına nasıl güveneceğiz. Senelerdir zarardayız acıyın halka