E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
03 Ekim 2013 - 09:15 borsagundem.com

Bugün yurtiçinde Eylül ayı enflasyon verisi ve Suriye tezkeresi izlenecek

Eti Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
"Obama’nın görüşmelerinden sonuç çıkmaması, Çin’de hizmet sektörü endeksinin iyi gelmesi, Brezilya’nın not görünümünün düşürülmesi, akşam 2’nin altına inen $/TL’nin sabah yukarı açılması nedenleriyle BİST 100’ün bugüne yatayda başlamasını bekliyoruz.
Berlusconi’nin partisinden milletvekillerinin de destek vermesiyle İtalya’da Letta hükümetinin güvenoyu alması, beklentiler dahilinde faizleri değiştirmeyen Avrupa Merkez Bankası’nın ardından Başkan Draghi’nin para politikasında genişlemeci duruşun devam edeceğini söylemesi gibi pozitif haber akışlarına karşılık ABD’de özel sektör istihdamının beklentilerin altında kalması ve bütçe sorununa yönelik endişelerin Obama’nın açıklamalarıyla yükselişe geçmesi dün batı borsalarının günü kayıplarla tamamlamasına neden oldu.
Dün ABD Başkanı Obama’nın Kongre’deki parti liderleriyle yaptığı görüşmeden bir sonuç çıkmamasının ardından yaptığı açıklama karşılıklı restleşmenin bir süre devam edeceğini gösteriyor. ABD tarafında bütçe
konusunda hiçbir ilerleme sağlanamamasının sıkıntısı, aksi bir haber gelmediği takdirde bugün de borsalarda fiyatlandırılmaya devam edilecektir düşüncesindeyiz. Bunun yanı sıra, gün içinde Avrupa’da yayınlanacak hizmet sektörü PMI verileri, ABD’deki işsizlik maaş başvuruları, fabrika siparişleri ve ISM imalat dışı endeks de takip edilecek makro veriler olacaktır. Yurtiçinde ise, Eylül ayı enflasyon verisi ve Suriye tezkeresi izlenecektir. Dün BİST 100 endeksinin beklediğimizden daha fazla düşüş kaydetmesi ve Çin’de hizmet sektörü endeksinin artış kaydetmesi bugüne başlarken bir tampon görevi görebilir ama Brezilya’nın görünümünün pozitiften durağana düşürülmesi, orta vadede Türkiye için de benzer bir adım gelir mi sorusunu düşündürebilir. Şu an bu yönde bir fiyatlama olacağını öngörmeme karşılık yine de bu açıdan dikkatli olmakta fayda var. Tüm bunlar çerçevesinde bugün BİST’in 74.700 - 75.500 arasında hareket etmesini bekliyoruz."
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)