E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satışlar gelebilir---

Borsada satışlar gelebilir

Borsada satışlar gelebilir
07 Ekim 2013 - 09:33 borsagundem.com

Piyasada ABD sürecinin daha sıkıntılı bir hal alması durumunda satışların gelebileceği göz ardı edilmemelidir

ABD’de bütçe ve borç tavanı konularında henüz anlaşmaya varılamamış olmasının yanı sıra vadeli ve spor borsa endekslerinin haftaya kayıplarla başlaması nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne hafif satıcılı bir açılış yapmasını bekliyoruz.
ABD’de bütçe görüşmelerinde herhangi bir sonuç alınamayarak hükümetin kapanması yurtdışı borsaların geçen haftayı kayıplarla tamamlamasına neden oldu. Anlaşmazlığın resesyona neden olabileceği endişelerine karşılık bu durumun varlık alım programının bir süre daha devam ettirileceği beklentisini yaratması ise, Borsa İstanbul’un haftayı %1,9 oranında değer artışlarıyla kapatmasına yol açtı.
Yeni haftaya geldiğimizde, ABD tarafında Temsilciler Meclisi Başkanı ve Çay Partisi ekseninde karışık açıklamalar olduğunu görmekteyiz. Bu kapsamda, Boehner’in, borç limitinin karşılıksız artırılmayacağını, Obama müzakere etmezse ABD'nin temerrüde düşebileceğini belirtmesine karşılık Temsilciler Meclisi'ndeki 3 Çay Partili ismin, Obamacare'in merkezinde çevrelenmeyen bir harcama yasasını onaylayacaklarını söylemesi belki kötünün iyisi bir gelişme olarak yorumlanabilir. ABD makro verilerinin karışık göründüğü ve yön tayin etmediği hafta içerisinde takip edilecek başlıca gelişme bütçe görüşmeleri ve borç tavanı olacaktır. Gerçi İngiltere ve Güney Kore’nin faiz kararı, Almanya ve İngiltere’nin sanayi üretimi, fabrika siparişleri, büyüme gibi verileri de izlenecek olsa da, başlıca etken yine ABD olacaktır. Yurtiçinde ise, tahvil ihaleleri, sanayi üretimi ve cari açık Borsa İstanbul’da ayrıca etkili olacaktır. Tüm bu haber akışı çerçevesinde, ABD’deki bütçe anlaşmazlığının varlık alımlarının devam ettirilmesi açısından gelişmekte olan ülke borsalarında bir yere kadar pozitif etkisi görülebilir. Süreç daha sıkıntılı bir hal alırsa, bu durumun satışlara neden olabileceği gözardı edilmemelidir.
(Eti Menkul Değerler)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)