E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satış baskısı sürecek mi?---

Borsada satış baskısı sürecek mi?

Borsada satış baskısı sürecek mi?
20 Ağustos 2015 - 08:58 borsagundem.com

Bugün de borsada satış baskısının sürmesi durumunda sırasıyla 73.800 ve 72.400 seviyeleri destek olarak test edilebilir

"BIST 100 endeksi dün de siyasi belirsizlik ve terör olayları sebebiyle satıcılı seyrine devam etti.          
BIST 100 endeksi, dün günü 0,87% düşüşle 75.299,59 puandan kapattı. Endekste işlemler 76.646,78 - 75.188 aralığında yapıldı.
 
Küresel Piyasalar
 
a) ABD
 
ABD tarafında dün haftalık mortgage başvuruları, TÜFE verileri açıklandı. Haftalık mortgage başvuruları geçen hafta 0,1%'den 3,6%'ya yükseldi. TÜFE ve çekirdek TÜFE verileri aylık bazda 0,1% düzeyinde, beklentinin altında artış gösterirken, yıllık TÜFE 0.2% seviyesinde, beklentilere paralel açıklandı.
 
Öte yandan dün odağımızda 28-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen FOMC toplantısının tutanakları ve Minneapolis Fed Başkanı Kocherlakota'nın konuşması vardı. FOMC toplantısı tutanaklarında parasal sıkılaşma şartlarının tam olarak sağlanmadığı fakat bu noktaya yaklaşıldığı belirtildi. Enflasyonla ilgili olarak 2% hedefine ulaşılacağından emin olmak için enflasyonla ilgili olan verilerin daha yakından izleneceği aktarıldı. Tutanaklarda ayrıca Çin ekonomisindeki yavaşlamanın ABD ekonomisi için risk teşkil ettiğine de yer verildi.
 
ABD piyasaları dün günü ekside kapattı.
 
b) Euro Bölgesi
 
Dün Euro bölgesinde veri bakımından sakin bir gün yaşandı.
 
Yunanistan meselesi ile ilgili olarak dün gelen haberlere göre Almanya Parlamentosu Yunanistan'ın 86 milyar euroluk 3. Kurtarma paketini destekledi. Almanya Maliye Bakanı Schaeuble yaptığı konuşmada bunun işe yaracağından emin olmamalarına rağmen Yunanistan'a bir şans daha verilmesi gerektiğini belirtti.
 
Avrupa piyasaları dün günü ekside kapattı.
 
Türkiye
 
Dün dikkatler TCMB'nin ekonomistlere yaptığı sunumdaydı. Toplantıdan para politikasının Fed'in hamleleri doğrultusunda sıkılaştırılacağı çıkarıldı. 
 
Ayrıca dün Siirt'te gerçekleşen terör saldırıları ülkemizi yasa boğdu.
 
Paritelerle ilgili olarak dün güne 2,8946 seviyesinden başlayan USDTRY paritesi, siyasi belirsizlik ve terör olayları sebebiyle yükseliş hareketine devam ederek kapanışı 2,9255 seviyesinden yaptı. Diğer yandan gün içinde 1,1134 - 1,1018 bandında seyreden EURUSD paritesi 1,1120 seviyesinden kapandı. BIST 100 endeksi de siyasi belirsizlik ve terör olayları sebebiyle satış baskısı altında kalmaya devam ederek günü ekside kapattı.
 
Bugün ABD, Euro Bölgesi ve İngiltere'de açıklanacak olan verileri izliyor olacağız.
 
Teknik Analiz
 
Dün BIST 100 endeksi satış baskısı altında kalmaya devam ederek günü 75.250 seviyesinin biraz üzerinde kapattı. Bugün de satış baskısının sürmesi durumunda sırasıyla 73.800 ve 72.400 seviyeleri destek olarak test edilebilir. Öte yandan, bugün endekste yükseliş hareketinin görülebilmesi için endeksin 75.250 seviyesinin üzerinde üzerinde tutunması gerekmektedir. Endeksin bu seviyenin üzerinde kalıcı olması halinde 76.600 seviyesi direnç olarak test edilebilir. "

Alan Yatırım Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)