E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satış baskısı devam etmekte---

Borsada satış baskısı devam etmekte

Borsada satış baskısı devam etmekte
08 Ağustos 2014 - 08:49 borsagundem.com

Türkiye için Moody's not açıklamalarının yanı sıra, Haziran ayı sanayi üretimi verileri takip edilecek

 ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"BIST 100 endeksinde değer kayıpları sürerken, piyasalar moral arıyor..
   
BIST 100 endeksi dün 79.937-78.678 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0,74 değer kaybederek 78.843 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.64 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 1.05 değer kaybetti.
   
Dün Euro Bölgesi'nde Almanya sanayi üretimi verisi beklentilerin altında kalırken, veri akışının yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Ağustos ayı toplantısından çıkan faiz kararı yakından takip edildi ve Avrupa Merkez Bankası beklentiler dahilinde faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Faiz kararının ardından düzenlenen basın toplantısında Draghi'nin açıklamaları önem taşıyordu. Draghi'nin konuşmasında dikkat çeken satır başları, enflasyon beklentilerinin orta ve uzun dönem için beklentilere yakın ancak enflasyonun 2015 ve 2016 döneminde düşük kalacağı beklentisi oldu. Faizlerin uzun bir süre daha düşük kalacağı sinyalini veren Draghi enflasyon ve faiz yorumlarının yanı sıra jeopolitik risklere değindi. Dünyanın her yerinde jeopolitik riskler arttığını ve jeopolitik gündemin gelişmekte olan ülkeleri ve AB'yi olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Ekonomide risklerin aşağı yönlü olduğunu, ekonomiyi desteklemeye devam edeceklerini, gerekirse konvensiyonel olmayan para politikası araçlarını kullanacaklarını belirtmesi de dikkatleri çekti.

Güne düşüş ile başlayan Avrupa borsaları Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi kararsız bir seyir izlerken, faiz oranı kararı ve Draghi konuşması üzerine bir miktar kayıplarını azaltsa da, günü negatif tamamladı. Dün Avrupa'da bir diğer önemli gelişme İngiltere tarafından geldi.

Bugün İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) Ağustos ayı toplantısıyla birlikte faiz ve varlık alım programı kararları takip edildi ve İngiltere Merkez Bankası beklentiler dahilinde faiz oranını yüzde 0,50 oranında sabit bırakırken, varlık alım programını değiştirmedi. Bugün Euro Bölgesi'nde Almanya ticaret dengesi ve Fransa sanayi üretimi verileri izlenecektir. 
   
ABD tarafında işsizlik başvuruları verileri takip edilirken, haftalık işsizlik başvuruları beklenenden düşük geldi. Güne yükseliş ile başlayan ABD borsalarında, veri akışı ve olumlu açıklanan bilanço rakamlarından moral bulmaya devam eden piyasalar gün içerisinde Ukrayna krizinin piyasalarda yaratmış olduğu tedirginliğin veri akışı ve bilanço rakamlarının desteğini gölgede bırakmasının ardından yönünü negatife çeviren ABD borsaları günü negatif tamamladı. Bugün ABD'de toptan satış stokları dışında önemli bir ekonomik veri görünmemektedir.
   
ABD Başkanı Obama'nın, Irak'taki tansiyon ile ilgili olarak Irak'ta belirlenmiş hedeflere hava saldırısı düzenlenmesine onay verdiğini ve Irak'taki gelişmelere ilişkin harekete geçtiklerini söylemesi üzerine bu sabah Asya'da endekslerde negatif seyir görülüyor.   

BIST 100 endeksi ise gün içerisinde zaman zaman tepki alımları ile toparlanmaya çalışsa da uluslararası konjonktür'ün etkisi ile birlikte günü 78.843 seviyesinden değer kayıpları ile tamamladı. Bugün hafta başından bu yana konuşulan, Türkiye için Moody's not açıklamalarının yanı sıra, Haziran ayı sanayi üretimi verileri takip edilecek.
   
Endekste satış baskısı devam etmekte olup, bugün endeksin 79.000 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağlaması durumunda 77.500 ve 76.500 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste yukarı yönlü hareketlerin görülmesi ve 79.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda ise 79.500 ve 80.000 seviyeleri önemli direnç seviyeleridir. 79.000 seviyesi   izlenmelidir." 
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ VELİ08 Ağustos 2014 09:25

    YABANCILAR KAĞITLARI TOPLADI,PEYDERPEY SATIYORLAR YERLİ ALIYOR,SATIŞ BİTTİMİ TEKRAR BORSA 50-60 BİNLERDE ZATEN 60 BİNLERDE TOPLADILAR TEKRAR ALMAYA BAŞLARLAR ŞİMDİ SATIŞ ZAMANI,KÜÇÜK YATIRIMCI BORSADAN UZAK DUR DİYORUM