E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif seyirde hedef 65.500---

Borsada pozitif seyirde hedef 65.500

Borsada pozitif seyirde hedef 65.500
24 Şubat 2014 - 08:33 borsagundem.com

Cuma günü ABD endeksleri, beklentiden iyi gelen şirket karları ve hisse bazlı hareketler ile olumlu fiyatlandı

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Global piyasalar haftayı olumlu kapattı…
   
BİST 100 endeksi Cuma günü  64.113 - 63.440 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 0.32 değer kazanarak 63.885 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 0.17 değer kaybederken sanayi endeksi günü yüzde 0.78 alıcılı kapatmıştır.
 
Cuma günü ABD endekslerinin, beklentiden iyi gelen şirket karları ve hisse bazlı hareketler ile olumlu fiyatlandığını, buna karşın beklentiden düşük gelen mevcut ev satışları verilerinin piyasadaki olumlu havayı gölgelediğini gördük. S&P 500 endeksi de yükselişini üçüncü haftaya taşıdıktan sonra satışlarla karşılaştı. Cuma günü ABD seansında konuşan FED başkanlarından Dalas FED Başkanı Richard Fisher QE'yi azaltmayı desteklemeyi sürdüreceğini belirtirken, St. Louis FED Başkanı James Bullard da zayıf verilerin nedeninin kötü hava koşulları olduğunu vurguladı. Avrupa tarafında İngiltere'nin zayıf gelen perakende satış verilerine rağmen şirket karlarından moral bularak yükseldiğini, Almanya'nın ise gün boyunca küçük değişimler gösterdikten sonra seans sonuna doğru toparlandığını gördük. ABD endeks vadelilerinin de şu anda hafif negatif olduğunu görüyoruz.
Ukrayna'da liderlerin siyasi krizi sona erdirmek amacıyla anlaşmış olmaları ve ülkede erken seçim kararı alınmış olması da global piyasalardaki havayı bir nebze olsun yumuşattı. Gelişmekte olan ülke borsaları, Ukrayna'dan moral bularak olumlu seyretti. Çin'in imalat sektöründe daralmanın hızlandığına işaret eden veri sonrasında negatif ayrışmış olduğu Asya borsaları da, ABD imalat sektörü verilerinin global büyüme üzerindeki endişeleri ötelemesi sonrası pozitif seyrettikten sonra yeni haftada satıcılı seyrediyor. Cuma günü açıklanan Japonya Merkez Bankası (BOJ) tutanakları, bankanın bundan sonra gelişmekte olan piyasaları ve global ekonomileri yakından izleyeceğini ortaya koydu.

Yurtiçinde tepki alımlarıyla ayakta durmaya çalışan BİST 100 endeksi, banka hisselerine gelen satışla 63.400 seviyelerine kadar gerilemişse de, ABD'den gelen mevcut ev satışları verisinin beklentilerin altında kalması sonrasında geri çekilen USDTRY paritesinden de moral buldu. Haftayı 63.700 bandı üzerinde kapatan endeks, 64.000 seviyesi üzerini denese de, buralarda kalıcı olamadı.
 
Bugün yurtiçinde reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verilerini izleyeceğiz. Reel sektör güven endeksi geçen ay 101,40 olarak açıklanırken, kapasite kullanım oranı da yüzde 73,9 olmuştu. Yurtdışında ise Almanya IFO iş ortamı endeksi, cari koşullar endeksi ve ticari beklentiler endeksi ile Euro Bölgesi TÜFE verileri yakından izlenecek.

Teknik açıdan endekste 63.700 ve 64.500 seviyelerinin, alımların desteklenmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Pozitif seyirde, hedeflenebilecek direnç seviyesi 65.500 olabilir. Endeksin 63.700 seviyesi aşağısında hareket etmesi durumunda 62.500 ve 61.500 destekleri hedeflenebilir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)