E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif duruş---

Borsada pozitif duruş

Borsada pozitif duruş
25 Kasım 2013 - 08:57 borsagundem.com

Küresel piyasalarda yeni haftaya İran ve BM’den gelen iyi haberlere başlıyoruz

''KEYİFLER YERİNDE Mİ?
Küresel piyasalarda yeni haftaya İran ve BM’den gelen iyi haberlere başlıyoruz, Cenevre’deki görüşmelerin 3.turunda İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında kapsamlı bir anlaşma öncesi, aralarında altı aylık geçici bir mutabakat sağlandı ve önemli bir adım atılmış oldu. Bu 6 aylık uzlaşı sürecinde İran’ın taahhütlerini yerine getirmesi kapsamlı bir anlaşmayı da beraberinde getirebilir ki uluslar arası toplumun İran’a yaptırımlarını hafifletmeye başlayacağını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları da olumlu havayı destekliyor.
Bu hamlenin şuan üzerinde ciddi bir stres olmayan petrol fiyatlarını daha da rahatlatabilir ki ambargonun ilk uygulandığı dönemlerde 120 dolara dek yükselen brent petrol varil fiyatını hatırlayacak olursak bu adımın önemini daha iyi kavramak mümkün olabilir..Petrolün olumlu yansımaları da cari açık kaleminde enerji ithalatı çok büyük yer tutan Türkiye gibi ülkeler için de iyi ve sevindirici bir haber, bu sabah itibariyle petrol fiyatı %2,25 aşağıda seyrediyor..
Jeopolitik gündem ve yansımalarının ardından Cuma günü olduğu gibi piyasalarda keyiflerin yerinde olmaya devam ettiğini görüyoruz. ABD’de FED tutanakları bir miktar baskı yaratmıştı ancak bu etki geçici oldu ve NY borsası 1998’den beri en iyi yıllık performansını hedeflemeye devam ediyor. Avrupa’da hacmin düşük olduğu dikkat çekmekle beraber yine de hava olumlu ve son zamanlarda yurtdışına bağımlı hareketi giderek güç kazanan BIST de haliyle olumlu havadan etkileniyor…
Son gelişmeler değerlendirildiğinde zaten ABD’de piyasaların yükselmemesi için bir neden olmadığı yönünde görüşler ağırlık kazanıyor ki biz de önceki bültenlerimizde ABD’de tapering başlasa bile nihayetinde sermaye akımları yeniden güvenli limanlara döndüğünde ABD’nin bundan yarar sağlayacağını belirtmiştik. Şimdi ise tahvil alımları FED tarafından sürdürülüyor, ekonomi istenen seviyeye gelmedi ama toparlanma devam ediyor, dolayısıyla keyifler yerinde.
Yurtiçinde ise Cuma günü S&P’nin açıklamaları sonrası ilk seansta 75,500 ara direncinden takılan endeks, S&P analistinin konuşmasında, Türkiye'nin görünümünün uzun vadede çok olumlu olduğuna değinmesi, küresel piyasalarda olumlu hava ve Dolar/TL’nin 2.02’li seviyelerden gevşemeye başlamasının desteği ile haftayı 75,500 üzerinde tamamlamayı başararak pozitif duruşu bu haftaya da taşımış oldu, haftanın devamında dirençlerimiz 76.000/77.000 ve 77.500’de olacak ki 77.500 üzerinde tutunulması ise pozitif momentuma ivme kazandıracaktır. İlk destek ise 75.000’de. Altında 74.500/73.800 ve 73.000 gündeme gelebilir..
Haftanın gündemine baktığımızda ise; bugün bizde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güveni açıklanacak, Salı günü TCMB PPK tutanakları, Perşembe tüketici güveni ve Cuma günü de dış ticaret dengesi açıklanacak, küresel piyasalarda ise bu hafta ABD’de konut piyasasına ilişkin veriler, tüketiic güveni ve öncü göstergeler bekleniyor, Cuma günü ise deflasyon spekülasyonlarının devam ettiği Avrupa’da Kasım ayı TÜFE’yi izleyeceğiz ki tüketici fiyatlarında bir toparlanma büyük ticaret partnerimiz olduğu için Türkiye açısından da anlamlı olacaktır… ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)