E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
12 Ocak 2024 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

TCMB Başkanı Erkan: Dezenflasyona ulaşma konusunda kararlıyız. Dezenflasyon patikası; sadece bir projeksiyon değil, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız.

Erkan: Hızlanan sermaye girişlerinin de desteğiyle rezervleri ihtiyatlı bir şekilde artırmaya devam edeceğiz

Erkan: Programımız etkili bir şekilde çalışıyor ancak sürdürülebilir fiyat istikrarı sağlanana kadar işimiz bitmiş sayılmayacak.

Fitch: Büyük Türk bankalarının kredi notları faaliyet ortamı ve müdahale riskleri nedeniyle sınırlı.

ECB/Lagarde: Enflasyonun %2'ye düştüğü açık seçik şekilde belli olursa faiz indirimi yapılacak

Fed/Mester: Mart ayı faiz indirimi için muhtemelen çok erken

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: "Bu kış doğal gaza zam planlamıyoruz"

Ne olacak?

Yurt içinde perakende satış verileri açıklanacak.
ABD'de ÜFE verileri açıklanacak.
İngiltere'de Sanayi Üretim verileri açıklanacak
Moody’s'in Türkiye değerlendirmesi 12 Ocak’ta yapması bekleniyor.
Togg T10X için siparişler 15 Ocak’ta başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
TCMB'nin Yatırımcı Günü etkinliğinin ilki, ABD'nin New York kentinde dün gerçekleştirildi. Toplantıya, büyüklüğü 50 trilyon doları bulan dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200'ü aşkın üst düzey temsilci katıldı. JPMorgan Chase genel merkezinde düzenlenen toplantıda, TCMB Başkanı Erkan, Türkiye'de para politikası ve enflasyon görünümüne ilişkin sunum yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de video konferans yöntemiyle katıldığı ve yatırımcıların sorularını yanıtladığı toplantıda, makroekonomi, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda da sunumlar gerçekleştirildi. TCMB Başkanı Erkan, toplantıda, dezenflasyona ulaşma konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Dezenflasyon patikası; sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı. Yabancılar, geçtiğimiz hafta 299,7 milyon dolarlık hisse, 45,9 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 0,27 milyar dolar azalışla 175,9 milyar dolar oldu. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı gerçek kişilerde 326 milyon dolar, tüzellerde 396 milyon Dolar arttı. KKM mevduatı da haftalık bazda 49,9 milyar TL düşüşle 2,57 trilyon TL oldu.

Küresel piyasalar tarafından yakından takip edilen ABD tüketici fiyat endeksi verileri açıklandı. ABD TÜFE’si Aralık ayında bir önceki aya göre %0,3 oranında artış kaydetti. Yıllık bazda artış ise TÜFE %3,4 oldu. Beklenti, Aralık ayında aylık enflasyonun aylık bazda %0,2 artışı yönündeydi. Yıllık enflasyonda beklenti ise %3,2 oranındaydı. Çekirdek enflasyon verisi ise aylık bazda %0,3, yıllık bazda %3,9 oldu.

Fiyat hareketi güçlü hisseler(12/01/2024)

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Citi, petrol fiyat tahminini düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)