E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
04 Ağustos 2022 - 08:08 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Geçen haftadan itibaren Türkiye'ye para akışı hızlandı, bundan sonra da devam edecek.

Nebati: Ağustos'ta enflasyon bir miktar daha düşük olacak .

Nebati: Gıda ve petrol fiyatlarının gerilemesi enflasyon baskısını azaltacak .

ÖSYM Başkanlığında Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Richmond Fed Başkanı Barkin, enflasyonu kontrol altına almanın bir yolu olduğunu, ancak bu süreçte ABD ekonomisinde bir durgunluk yaşanabileceğini açıkladı.

St. Louis Fed Başkanı Bullard enflasyonu kontrol altına almak için önden yüklemeli faiz seçeneğini savunurken yılı %3,75 - 4,00 seviyesinde bitirmek istediğini belirtti.

Brezilya Merkez Bankası üst üste 12. toplantısında da faiz oranında beklentiler dahilinde artışa gitti. Banka, bir sonraki toplantı için yeni bir artırımın olabileceğinin de sinyallerini verdi.

Fed Başkanlarının açıklamaları ile yükselen dolar endeksi sonrasında, Dolar / TL dün 18,00 seviyesinin üstüne çıktı.

Ne olacak?

• İngiltere’de faiz kararı bugün açıklanacakken, ABD’de İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 5 Ağustos’ta Soçi’de görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü yükselişle tamamladı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Salı günü Tayvan'a ziyareti ile düşen risk iştahı Pelosi'nin Tayvan'dan sorunsuz ayrılması ve Çin'in ABD'ye karşı risk iştahını düşürücü açıklamalar yapmamasıyla yükseldi.
Yurt içi taraf ise enflasyon verisine odaklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre TÜFE yıllık bazda %79,6'ya yükselerek son 24 yılın en yükseği olarak kayıtlara geçti. Gıda enflasyonu yıllık bazda %94,65’e, çekirdek enflasyon ise %61,69’a çıktı. ÜFE ise aylık bazda %5,17 artış gösterirken, yıllık artış bir önceki aydaki %138,31 seviyesinden Temmuz ayında %144,61’e yükselmiş oldu. TÜFE tarafında sağlık %6,98, alkollü içecek ve tütün %6,85, eğlence ve kültür %4,50 oranlarında artış gösterirken, Temmuz ayında tek düşüş gösteren tek grup %0,85 ile geçen ayın en çok yükseleni ulaştırma oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.894- 2.983 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.898 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.347 azalarak 416.674 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.956 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.000’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.050 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.000 ve 3.050 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.920 ve 2.890 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Bakır fiyatları arttı, demir cevheri düştü

 

Günün önemli şirket haberleri 04/08/2022

 

ÖSYM Başkanlığına Bayram Ali Ersoy atandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)