E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
28 Temmuz 2022 - 08:31 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Fed, beklentilere paralel faizi 75 baz puan faiz artırdı. Fed faizi %2,25 - 2,50 bandına çekmiş oldu.

Fed, faizleri ikinci kez 75 baz puan artırırken, resesyon yok diyen Powell benzer büyüklükte üçüncü bir adım atılabileceğini söyledi.

Powell, faiz artış hızının bir noktada yavaşlayacağını işaret etti.

İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile ithalatında ilave gümrük vergisi alınacak ürünleri gösteren listeye elektrikli otomobiller de dahil edildi.

ABD Senatosu, çip üretiminin ülke içinde artırılması ve bu konuda Çin ile daha iyi rekabet edilmesi amacıyla hazırlanan ve çip üretimi sektörüne 280 milyar dolarlık yardımı öngören yasa tasarısını onayladı.

Fed Başkanı Powell: Para politikasında enflasyonun % 2 hedefine doğru gittiğinden emin olduğumuz bir noktaya geleceğiz Powell: Bu yılın sonunda faiz yüzde 3,0-3,5 aralığında bir yerde olabilir .

Powell: Eğer uygun olur ise gelecek toplantıda da alışılmadık derecede büyük bir başka faiz artırımı olabilir .

Powell: Faiz artırımlarının etkilerinin şu ana kadar tam olarak hissedilmediğini düşünüyoruz .

ABD Başkanı Biden, aşı ve tedaviler sayesinde Kovid-19'u sorunsuz atlattığını söyledi.

Rusya, İstanbul tahıl anlaşmasının uygulanması için tarafların çalıştığını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu Koordinatörü McGurk, İran ile nükleer anlaşmaya yakın gelecekte varılmasının oldukça uzak bir ihtimal olduğunu açıkladı.

İngiltere'de otomobil üretimi Haziran ayında arttı.

Ne olacak?

• TCMB III. Enflasyon Raporu bugün yayımlanacak.
• ABD’de büyüme verisi bugün açıklanacak.
• ABD Başkanı Biden, Çin Devlet Başkanı Xi ile bugün görüşecek.
• B orsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %0,28 oranında yükselişle 2.544 seviyesinden günü tamamladı. Endekse puansal olarak en çok katkıyı BIMAS yaparken, endeksi en çok negatif etkileyeyen şirket EREGL oldu. Bugüne BİST100 endeksinin pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Piyasa kapanışı ardından gözler Fed'in faiz kararına çevrildi. Fed politika faizini beklentilere paralel olarak 75 baz puan artırdı. Karar sonrasında mikrofonların başına geçen Powell, enflasyonun düşürülmesi için Fed'in tüm araçlarını kullanacağını yineledi. ABD'DE uzun süredir konuşulan resesyonun teknik olarak olup olmadığı bugün büyüme verisinin açıklanması ile belli olacak. Beklentiler %0,4 oranında büyüme olacağına işaret etse de ABD Hazine Bakanı ve Beyaz Saray Sözcüsünün daralma olsa bile resesyon değil demeçleri kafa karıştırıyor.

Bugün yurt içi tarafta TCMB III. Enflasyon Raporu yayımlanacak. 2022'de en çok konuşulan konuların başında gelen ve tüm ülkelerin ortak sorunu olan enflasyonun TCMB tarafından yukarı yönlü revize edilmesi bekleniyor.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.763 - 2.830 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.794 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.642 artarak 385.467 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.760 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.870’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.730 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.835 ve 2.870 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.760 ve 2.730 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada 18 sektör yükseldi, 10 sektör düştü

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Altın takı talebi gerileyebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)