E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
26 Ocak 2022 - 08:46 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 76.341 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 174 kişi olduğu açıklandı.

DSÖ: Omicron'un yayılması m-RNA aşılarının etkililik oranını düşürüyor.

Borsa İstanbul, bugün de BİST 50 endeksindeki paylar için açığa satışta yukarı adım kuralının uygulanacağını duyurdu.

ABD yönetimi, Ukrayna işgali durumunda uygulanacak yaptırımlara karşılık Rusya'nın doğal gazı kesmesi halinde Avrupa'nın ihtiyacının karşılanması için Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki doğal gaz üreticileri ile görüştüklerini belirtti.

Beyaz Saray: Biden'ın Ukrayna'ya asker gönderme niyeti yok .

ABD Ticaret Bakanlığı, çip arzı ve talebinde devam eden önemli bir uyumsuzluk olduğunu ve sorunun gelecek 6 ay içinde çözüleceğinin öngörülmediğini bildirdi.

IMF, El Salvador'a kripto paralarla ilgili riskleri göz önünde bulundurarak Bitcoin'i resmi para birimi olarak kullanmama uyarısında bulundu.

Worldsteel verilerine göre küresel ham çelik üretimi 2021 yılında, Çin'in çelik üretimini azaltmasına rağmen bir önceki yıla oranla %3,7 artarak 1,95 milyar tona ulaştı.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefkovic, 4. doz aşılamaların genel nüfusa uygulanması için bilimsel tavsiye beklediklerini bildirdi.

Goldman Sachs: ABD'de %5-6 ücret artışını enflasyonda anlamlı yükselişe yol açmadan sürdürmek zor .

BOTAŞ eski Genel Müdürü Gökhan Yardım: Tuz Gölü deposunda 8 günlük gaz var .

Ne Olacak?

• Fed faiz kararı bugün açıklanacak.
• Yılın ilk Enflasyon Raporu sunumu yarın yapılacak.
• ABD Senato Bankacılık Komitesi, Biden'ın Fed Yönetim Kurulu adayları için 3 Şubat'ta toplanacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçi piyasalar geçtiğimiz işlem gününe tepki alımları ile başladı. Sonrasında ise jeopolitik risklerin risk algısını düşürmesi ve Fed'in bugünkü faiz kararı öncesinde artan küresel endişe ile endeks negatif seyre yöneldi. Piyasalar, Rusya - Ukrayna arasındaki gerilime odaklanmışken Çin'in Tayvan hava sahasına 39 savaş uçağıyla girdi haberleri medyalara düştü. Artan jeopolitik riskler piyasaları baskılarken BİST100 endeksinde öğleden sonra gelen tepki alımları ile endeks günü pozitif tamamladı. Aylık Bazda %20, haftalık bazda ise %8’e yakın değer kaybeden Rusya Borsası da dün yükselişteydi. Şirketlerden gaz kısıtlaması kaynaklı elektrik kesintisi ile bazı OSB'lerde üretimlerinin kısmi ya da 3 gün boyunca tamamen durdurulacağı haberleri de gelmeye devam ediyor. Bu konu hakkında dün açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, “Bu geçici arızi durum, bizden kaynaklanan durum değil. Hedeflerimize engel olmaz, hem sanayicimizi hem ihracatçımıza uygun miktarda arz güvenliğini tahkim etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sorun kurulu güç kapasitesinin yetersizliği değil, anlık olarak İran'dan gelen gazın kesintiye uğraması durumudur. Bunu da birkaç gün sonra atlatacağız.” dedi.

Günün önemli şirket haberleri 26/01/2022

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Altın yatırımcıları için kritik gün

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)