E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsada paralel vurgun!---

Borsada paralel vurgun!

Borsada paralel vurgun!
09 Haziran 2014 - 07:42 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı müfettişleri yaptığı incelemelerde paralel yapının iş adamlarını dinleyip maddi çıkar sağladığını ortaya çıkardı

Hükümeti hedef alan paralel yapının gerçekleştirdiği 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmasının ardından İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Emniyet içindeki yapılanmayı mercek altına aldı. Akşam'ın haberine göre, operasyonların merkezi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geriye dönük tüm işlemleri incelemeye alan müfettişler, kanun dışı birçok uygulama tespit etti. Müfettişlerin son tespiti ise paralel yapı üyelerinin devletin kanunlarla tanımlanmış imkanlarını kendi çıkarlarına nasıl kullandıklarını gözler önüne serdi.  

YATIRIMLARI TAKİP ETTİLER

Müfettişler incelemelerinde 3. köprü ve yeni havalimanı projelerini hayata geçirecek şirketlerin yöneticilerinin hedef alındığı 25 Aralık soruşturmasında şoke eden detaylara ulaştı. Yasadışı dinlemeleri tarayan müfettişler, paralel yapı üyesi birçok polisin işadamlarını dinleyerek şirket sırlarını elde ettikleri ve maddi çıkar sağladığını tespit etti.
   
BROKER'LAR HEDEFTE


Müfettişler telefon dinleme listelerine uydurma suçlamalar ve sahte isimlerle borsa uzmanı ünlü brokerların telefon numaralarının da eklendiğini belirledi. İşadamlarını dinleyip yeni yatırımları ve şirket sırlarını elde eden paralel polislerin, brokerların müşterilerine verdiği tüyoları dinleyerek borsadan hisse senedi aldığı ve bu şekilde yüklü miktarda para kazandığı ortaya çıktı.  

MALVARLIKLARI İNCELENECEK  

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde incelemelerini tamamlayan müfettişler, kendi çıkarları için yasadışı dinleme yapan polisleri ıslak imzalarından belirlemeye başladı. İlk incelemede usulsüz dinleme yaptığı tespit edilen 40'a yakın polis tespit edildi. Görev sürelerinin bitmesi nedeniyle farklı illere atanan polislerin yeni görev yerlerindeki faaliyetleri de incelenecek. Müfettişler ismi belirlenen polislerin malvarlığını ve kaynağı açıklanamayan paraları soruşturmaya dahil edecek. 

YASADIŞI DİNLEMEYE HAKSIZ KAZANÇ

Emniyet birimlerindeki paralel yapıya yakın polisler, yasadışı dinlemelerden hangi şirketin hissesine yatırım yapacağını öğrendi. Böylelikle önceden bilgi alma yöntemiyle milyonlarca lira haksız kazanç elde etti. İşte müfettişler şimdi o paraların peşine düşecek.

*FRONT RUNNING NEDİR?

Müşteri emir bilgisine dayalı olarak önceden işlem yapılması demek. Örneğin, bir yabancı müşteri oldukça yüksek miktarlı bir alış emri verdiğinde, bu emri alan aracı kurum çalışanı emri gerçekleştirmeden önce kendisine veya yakınlarına o hisseden alır veya aldırırsa front running yapmış olur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İZZET12 Haziran 2014 07:35

    MEMSA NEDEN BU HALE GELDİ 16 KRŞ YOKSA KAYSERİLİ MEHMET ULUTAŞ DAMI PARELELCİ.

  • mehmet09 Haziran 2014 21:22

    cemaatin adamları bütün kilit noktalarda mevzilenmiş!hep onlar kazanıyor!bizler de aval aval seyrediyoruz!bizi keriz gibi soyuyorlar hocanın adamları!

  • ali09 Haziran 2014 18:56

    emlak gayrimenkul onuda inceleyin neden cıkmıyor acaba neden 2.70 den vvatandaşa halka arz ettinizde 2.00 civarı alıma geçtiniz

  • ali uzun09 Haziran 2014 14:10

    frontrunner.bu kelimeyi öğrendiğimiz iyi oldu.umarım SPK da öğrenmiştir...!!!!! çünkü sadece yabancı alımları değil birçok fon yönetcisi vede trader fona alacakları ve öneri yapacakları hisseleri önce kendi ve akrabası arkadaşı neyse olanlara alıyor sonra fona yüklü alıma giriyor ve önce kendi kazanıp çıktıktan sonra ne olursa olsun deyip karşıdan zevkle seyrediyor..cebi dolu vaziyette..böyle zengin olmuş 1 mlyon adam vardır..tüm fon yönetmi ve aracılarda çaılşmış vede çalışanları inceleyin kabak gibi ortaya çıkacaktır..

  • ali uzun09 Haziran 2014 14:09

    frontrunner.bu kelimeyi öğrendiğimiz iyi oldu.umarım SPK da öğrenmiştir...!!!!! çünkü sadece yabancı alımları değil birçok fon yönetcisi vede trader fona alacakları ve öneri yapacakları hisseleri önce kendi ve akrabası arkadaşı neyse olanlara alıyor sonra fona yüklü alıma giriyor ve önce kendi kazanıp çıktıktan sonra ne olursa olsun deyip karşıdan zevkle seyrediyor..cebi dolu vaziyette..böyle zengin olmuş 1 mlyon adam vardır..tüm fon yönetmi ve aracılarda çaılşmış vede çalışanları inceleyin kabak gibi ortaya çıkacaktır..

  • mslm09 Haziran 2014 13:21

    1 yıldır paralel, paralel, yahu 1 tane yargılayın, 1 tane isim verin , her yer paralel ama ortada yok ne iş anlamadım. Yoksa her numarayı çevirenler işi paralelemi bağlıyorlar

  • Broker Mete09 Haziran 2014 12:45

    paralel yapının SPK ve BİST in bir çok stratejik noktasında adamları olduğunu herke biliyor. Gökan şükür hakan şükür Çeviklerin yakın dostları ve paralel örgütün büyük kapital patronları ile borsaki operasyon fedaileri arasındki bir iletişiö köprüsü olduğunu yaygın bir kanat

  • Borsacı09 Haziran 2014 12:37

    Malsesef seçimden önceki hafta ben sattım. Oysa o kdaar kan gölü içinde bir kaç kişi yüklü girdi. Yani en azından seçim sonuçlarını bekleyin dememe rağmen girdiler. Sonra 75,000 den onlar çıkdı. Yani kesin bilgiye dayanmadan borsadan anlamayan insanlar nasıl yüksek risk aldı anlamak mümkün değil. Ama ortada bir çeşme var ise insan ister istemez bir bidon da kendine dolduruyor. Engellemek mümkün değil. Bu işlerin FITRATINDA var.

  • Güldürmeyin Ciddi Olun09 Haziran 2014 10:42

    Havuz medyasının yalan haberleri ile insanları oyalamayın. İsanlar sizi okuyup yatırımlarına yön veriyor iktidarın algı operasyonu haberlerinin burada ne işi var

  • H İ S ..09 Haziran 2014 10:27

    Nerede o günler , 6. hissi kuvvetli olan kazanır gerisi hikaye ..

  • ALİ09 Haziran 2014 10:24

    MENSA SIN.TİC.YAT.AŞ.(MEMSA) yöneticileri MEHMET ULUTAŞ hakkında derin bir araştırma yapılmalı

  • nihat09 Haziran 2014 09:56

    sabah sabah iyi güldüm

  • Teyo09 Haziran 2014 09:34

    Bunlar da maşallah teyo emmiyi geçtiler!

  • tüyo09 Haziran 2014 08:55

    brokerlerin tüyolarını dinleyipte işlem yaptılarsa kesin zarardalardır...