E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsada ‘Örümcek Ağı’ operasyonu ---

Borsada ‘Örümcek Ağı’ operasyonu

Borsada ‘Örümcek Ağı’ operasyonu
08 Ekim 2012 - 09:56 borsagundem.com

Beyaz Filo’dan sonra sıra Flap hisselerine mi geldi? İşte hissedeki düşüşün perde arkası…

BORSAGUNDEM.COM
Beyaz Filo’dan sonra aynı grubu ait Flap Kongre hisseleri bu yıl içerisinde halka açıldı. Beyaz Filo, Mart ayında, Flap Kongre ise Haziran ayı sonunda borsaya geldi. Kemer Country çetesinin lideri ile borsada Takara olarak tanınan oyuncunun kontrolünde olduğu söylenen Beyaz Filo hisselerinde yaşanan çok sert hareketler, Flap hisselerinde de yaşanmaya başladı. Beyaz Filo hisseleri 4.5 lira seviyesinden halka açıldıktan sonra 6 liranın üzerine çıkmış, ardından da sürekli sert hareketler yaparak 3.5 liraya kadar gerilemişti. Ardından halka arz edilen Flap Kongre hisselerinde ise daha sert hareketler yaşanmaya başladı. Kemer Country çetesi ile futbolcu spekülatör arasında başlayan paslaşma son dönemde yapılan işlemlerle adeta gol asistine dönüştü. Ataç İnşaat ve AVOD hisselerinde olduğu gibi Flap hisselerinde yüklü ortak satışı geldi. Söz konusu Flap hissesi 4.90 liradan halka arz edilmişti İMKB’de gong çaldığı gün ise yüzde 16 getiri ile 5.70 liradan kapattı.
HALKA ARZ YETERSİZ GELDİ
Flap Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ziya Tansu, halka arzdan elde edilecek yaklaşık 10 milyon TL’lik nakit girişinin öncelikle mali yapının güçlendirilmesi ve yeniden yapılanma için kullanılacağını açıkladı. Bu rakam yetersiz geldi ki, ortaklar yeni hisse satışı kararı aldı, hem de halka arzdan yaklaşık 3 ay sonra!!! Ancak şirket sermayesinin yüzde 16’sına denk gelen 4 milyon TL nominal bedelli hissesinin 2 milyonu sermaye artırımı, 2 milyonu da ortak satışı yoluyla ihraç edilmişti. Yani ortaklar 3 ay sonra da hisse satışı kararı aldılar… Eylül ayı sonunda yapılan açıklamaya göre ortalardan Ahmet Can Teoman 1 milyon 457 bin, Gürken Gencer 1 milyon 457 bin, Metin Ziya Tansu 3 milyon 457 bin, Osman Turgut Fırat 3 milyon 457 bin lot hisseyi borsada satmak üzere Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydetti.
Zaten hissede sert düşüş de bu karardan hemen önce başladı, sanki birileri bu adımın atılacağını biliyordu! 4.5 lira seviyesinden borsaya gelen ve daha sonra kısa sürede 8 liraya kadar çıkan Flap Kongre hisseleri sert geri çekilme ile 3.75 liraya kadar geriledi. Cuma günü ise hisseler yüzde 13 düşüş kaydetti!
ÖRÜMCEK AĞINA TAKILAN TURİZİMCİ KİM?
Peki, Flap hisselerinde bir anda neden sert bir düşüş yaşandı? Futbolcu spekülatör ile Bursalı bir turizmcinin ilişkisinden kaynaklanan bir düşüş olabilir mi? Filmlere konu olacak bu hikaye ise futbolcu spekülatörün, turizm sektöründe önemli yatırımları olan şahsın ikamet ettiği bölgeye yakın bir villayı kiralamasıyla başlamış. Türkiye’nin en lüks otelini kuran Azeri kökenli Rus yatırımcıya arsa satan turizmciyi tezgahın içine çekmek isteyen futbolcu spekülatörün, kiraladığı villa aracılığıyla amacına ulaştığı ve bu şahsı borsada işlem yapmaya ikna ettiği söyleniyor. Önce bir hissede 300 bin lira para kazandığı dile getirilen oyuncunun, Bursalı turizmciyi ilk Beyaz Filo’ya ardından da Flap hisselerine soktuğu öne sürülüyor. Borsa kulislerinde ‘Örümcek Ağı’ ismi verilen operasyonda Kemer Country çetesi üyeleri ve futbolcu spekülatörün birlikte hareket ettiği iddia ediliyor. Bursalı turizmciyi çarpmayı planlayan oyuncuların aynı zamanda binlerce yatırımcıyı mağdur etmelerinden de endişe ediliyor. Hisselerde başlayan sert düşüş tüm yatırımcıları kaygılandırıyor.
İki şirkette de ismi yasaklı spekülatörlerle söz konusu olan ortakların adının anılması kaygıları artırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet eyidogan10 Ekim 2012 18:38

    Almayin kardesim bu kagitlari alirsaniz boyle ceremesini cekersiniz insallah 1 lira olur size mustaak girerseniz bu hisselere sadece spekulatorler kazanir sonrada buralarda sizlanip durmayin

  • SARI08 Ekim 2012 16:49

    YAZZIKLAR OLSUN BU ŞİRKETİN SAHİPLERİNE KENDİ HİSSELERİNİ ANCAK BU KADAR REZİL DURUMA DÜŞÜREBİLİRLER BOŞUNA DEMEMİŞLER BALIK BAŞTAN KOKAR DİYE

  • ahaha08 Ekim 2012 16:47

    Birisi değilki hepsi aynı ...

  • kerim tekin08 Ekim 2012 15:38

    ben şunu merak ediyoum borsa gündem sitesi bunları nereden öğreniyor.? emiormu borsa gündeme.ne cevap veriyor acaba?

  • teknikçi08 Ekim 2012 14:21

    kimsenin kimseyi tehdit ettiği yok.haber yapılırken doğruluğunu teyit etmek gerekir.kulağına her geleni haber diye yazarsan birilerinin tetikçisi olursun..ve yazdığın haberlerin gerçek muhatapları sana ulaşmak istediğinde karşılarına çıkmıyorsan bu şu anlama gelir,benim yazdıklarım doğru değil karşınıza geçip ispat edemeyeceğim için kaçıyorum...

  • dersimli08 Ekim 2012 14:04

    aferin spk ve imkb sayenizde ne kadar üçkağıtçı varsa halka arz ediliyor sizi tebrik ediyorum

  • Haber Kutsaldır08 Ekim 2012 12:25

    Her haber yazıldığında herkesin hoşuna gitmesi mi gerekiyor.Öyle tehtitli mesajlar atarak neden haberciler susturulmak isteniyor.Bizleri korkmadan bilgilendirdiğin için sana sonsuz teşekkürlerhaberi yapan arkadaş.Allah yar ve yardımcın olsun.

  • teknikçi08 Ekim 2012 12:02

    bu haberi yazan vatandaş niye telefonlara çıkmıyo aslı astarı olmayan yalan yanlış bilgileri niye ısrarla yazıyo bundan ne çıkar sağlıyo bir açıklasın lütfen..delikanlı ise gerçekleri öğrenmek için röportaj yapmayı kabul eder.

  • metin gölcük/kocaeli08 Ekim 2012 11:16

    Kardeşim böyle ne olduğu bilinmeyen kağıtlara yatırım yapmayın rica edeiyorum.ne olduğu belli olayana şirketler İMKB de 30 bilemedin 50 kağıtlara yatırım yapın.köpek balıklarına yem olmayalım.

  • ÇOK AĞIR CEZALAR GEREKLİ!08 Ekim 2012 11:15

    BÖYLE TRİŞKADAN SENETLERİN İMKB'DE İŞLEM GÖRMESİNE İZİN VERMEYE DEVAM EDERLERSE BU HIRSIZLAR DAHA ÇOOOOOKKKKK BU OLAYLARLA KY SOYARLAR.

  • ÖMER MUHTAR08 Ekim 2012 10:44

    KÜCÜK YATIRIMCILAR BORSADAN UZAK DURUN BURADA KAZANMAK YOK KÖPEK BALIKLARINA YEM OLMAK VAR.

  • osman şimşek08 Ekim 2012 08:56

    bu adamlara inanıp hala paralarını yatıranlar bize akşam eğlence paralarımızı çıkartanlar teşekkürler hepinize :D