E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif açılış bekleniyor---

Borsada negatif açılış bekleniyor

Borsada negatif açılış bekleniyor
24 Şubat 2022 - 08:31 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 86.600 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 268 kişi olduğu açıklandı.

Rusya, Ukrayna’ya askeri operasyon başlattı.

Ukrayna: Rusya Ukrayna'ya karşı geniş çaplı bir işgal başlattı .

Ukrayna: Tüm sınırlarımızda sıkıyönetim ilan ettik.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Yetkilisi: Kiev ve Harkiv'deki Askeri Komuta Merkezleri füze saldırısı altında.

ABD Başkanı Biden: Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan yalnızca Rusya sorumludur ve ABD ile müttefikleri ve ortakları birleşik ve kararlı bir şekilde karşılık verecektir. Dünya Rusya'dan hesap soracak.

İngiltere Başbakanı Johnson: Putin, Ukrayna'ya yönelik bu sebepsiz saldırıyı başlatarak kan dökme ve yıkım yolunu seçti. Birleşik Krallık ve müttefiklerimiz kararlı bir şekilde yanıt verecektir.

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna kentlerini ne füze ne de top ateşiyle hedef almıyoruz.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin yaptırımlarına yanıt verileceğini açıklarken “Yaptırımlara, Amerikan tarafı için ölçülmüş ve hissedilir güçlü bir yanıt verilecek.” şeklinde duyuruda bulundu.

Beyaz Saray: Hiçbir senaryoda Biden Ukrayna'ya asker göndermeyecek .

BM Genel Sekreteri Guterres, Putin'e çağrı yaptı, "İnsanlık adına askerlerinizi geri çekin.’’

Moskova Borsasında bütün işlemler askıya alındı.

Rusya - Ukrayna krizi Avrupa'da gaz fiyatlarını %10 artırdı.

Norveç Başbakanı Store, Avrupa ülkelerine enerji tedariki konusunda güvence vererek azami kapasitede doğal gaz arzına devam edeceklerini söyledi. Store, Avrupa'nın doğal gaz ihtiyacının %20'sini Norveç'in karşıladığını belirtti.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de öncü GSYH ve İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• Biden'ın, Rusya'ya Ukrayna operasyonundan dolayı uygulayacağı yaptırımları bugün duyuracağı belirtildi.
• Dışişleri Bakan Çavuşoğlu, bugün tarihinde Kazakistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
• AB ülkelerinin liderleri, Rusya - Ukrayna krizini görüşmek üzere bugün Brüksel'de bir araya gelecek.
• Viyana’nın bugün ikinci Türkiye - Ermenistan görüşmelerine ev sahipliği yapacağı açıklandı.
• AB Maliye Bakanları 25 - 26 Şubat’ta Rusya’ya yaptırımları görüşecek.
• B orsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Rusya - Ukrayna krizi artarak devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Luhansk'ı tanıdığını açıklayıp, buna ilişkin kararname imzalaması endişeleri artırdı. ABD, Japonya, İngiltere AB karar ardından Rusya'ya yaptırımlarını yayımladı. Ancak bu yaptırımların düşünülen kadar büyük olmaması risk iştahını artırdı. İngiltere ve AB, Rus bankalarına yaptırım kararı aldı. Ancak Rusya'nın 2 büyük bankası Sberbank ve VTB, yaptırım uygulanacak bankalar arasında yer almadı. AB tarafında ise çekimserlik hakim. Rusya'nın olası gaz kesintisinden en çok etkilenecek taraflardan birisi hiç şüphesiz ki AB. AB'nin yaklaşık %32'si Rusya'dan gaz temin ediyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya ile yaşanan krizde Rus gazına fazla bağımlı olduklarının ortaya çıktığını, tedarikçileri çeşitlendirmeleri ve yenilenebilir enerjiye muazzam yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.
BİST100 endeksi, geçtiğimiz gün küresel piyasalara paralel ve EREGL'inin Genel Kurul'da onaylaması halinde pay başına nette 4,00 TL temettü dağıtması haberi ile güne alıcılı başladı. Veri ve haber akışının yoğun olmadığı günde hisse bazlı hareketler ön plana çıktı. Endeks EREGL önderliğinde günü pozitif geçirirken hisse bazlı hareketler ön plana çıktı. Endekse gün sonu gelen satışlar sonrası BİST100 günü yatay tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya - Ukrayna meselesinin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesel meselelerde Putin ile kurdukları yakın diyaloğa her zaman büyük önem verdiğini, bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini ve bu anlayışı sürdürme kararlılığında olduğunu vurguladı. Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne aykırı adımları tanımadıklarını, bunun ilkesel bir tutum olduğunu belirten Erdoğan, Minsk Anlaşmaları zemininde bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Rusya - Ukrayna krizine dair haber akışının gündemin odağındaki yerini koruması ve endişelerin artması sonrasında petrol ve ons altın fiyatları son zamanların en yükseğinde seyretmeye devam ediyor.

Euro Bölgesi’nde enflasyon verileri açıklandı. Euro Bölgesi’ndeki enflasyon %5,1 ile beklentilere paralel açıklandı.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Çarşamba 2.227 - 2.283 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.243 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 42.381 azalarak 318.179 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.262 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.310’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.180 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.310 ve 2.340 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.180 ve 2.170 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Rusya Ukrayna'ya topyekün savaş başlattı

 

Brent petrol ve altın fırladı

 

Günün önemli şirket haberleri 24/02/2022

 

Asya borsaları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)