E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada Merkez'in faiz kararı öncesi yatay seyir---

Borsada Merkez'in faiz kararı öncesi yatay seyir

Borsada Merkez'in faiz kararı öncesi yatay seyir
17 Ekim 2016 - 09:26 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda Merkez Bankası'nın faiz toplantısı öncesi piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

ABD DOLARI/TL’DE GERİLEME İLE BİRLİKTE BIST YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi, ABD Doları/TL’de 3,1132 zirvesinden 3,08’e gerilemenin ardından bankacılık sektörü hisselerine gelen alımlarla birlikte günü %,1,0 yükselişle 77,554 seviyesinden tamamladı. BIST 100 Endeksinde son 2 aylık dönemdeki 76,000-80,000 bandındaki yatay hareket devam etmekte. Geçtiğimiz hafta BIST 100 Endeksi %0,5 yükselirken bankacılık sektör hisseleri %1,1 ve sanayi hisseleri %0,2 geriledi. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

BU HAFTA 20 EKİM TCMB FAİZ TOPLANTISI ÖNCESİNDE YATAY SEYİR…

BIST 100 Endeksinde 76,000-80,000 bandındaki hareketin devamını beklemekteyiz. 20 Ekim TCMB faiz toplantısı öncesinde BIST 100 Endeksinde önemli bir hareket beklemiyoruz. TCMB’nin düşen enflasyon paralelinde bu haftaki toplantısında da 25 baz puanlık indirim beklemekteyiz. TL’de değer kaybı enflasyon dinamiklerinde yukarı yönlü baskı kurma aşamasına gelmediği sürece faiz indirim sürecinin devamını beklemekteyiz. Bu paralelde geçtiğimiz haftalarda TL’nin değer kaybından negatif etkilenen bankacılık hisseleri TCMB faiz toplantısında faiz indirim beklentisi nedeniyle geçici olarak kısmen güçlü kalabileceğini düşünmekteyiz.

Haftanın son işlem gününde ABD’de Eylül ayına ilişkin perakende satışlar verisi beklentiler dahilinde %0,6 olarak açıklandı. ÜFE verileri ise Eylül ayında beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Geçtiğimiz Cuma günü dünya genelinde güçlü dolar fiyatlaması kısa süreliğine dinlenirken, dolar endeksinde kar satışları görülse de gün sonuna doğru değer kayıpları telafi edildi.

Türk Lirası cinsinden varlıkların seyrinde yurt içinde veri akışının sakin olduğu günde, USDTRY paritesinde kar satışları görülse de gün sonuna doğru görülen tepki alımları sonrası Türk Lirası zayıf görünümüne devam etti.

Hafta sonuna yaklaşırken konuşması gündemimize konu olan Fed Başkanı Janet Yellen konuşmasında Fed’in faiz artırımına devam edeceğini ve yol haritası olarak ta verilere bakılacağı söylemini yineledi.

 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün Avrupa’da bölgenin Eylül ayına ilişkin enflasyon verileri takip edilecek olup, ABD’de ise kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verileri gündeme konu olacak.

Yurt içinde de Ağustos ayı işsizlik oranı verisi takip edilecek. Makro gündemin yanı sıra sınır bölgelerinde yaşanan hareketliliğe ilişkin haber akışı da izlenecek.

 

USDTRY

Haftanın son işlem gününde Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen kitlesel harekete iştirak ederek dolar karşısında değer kaybetti. Gün içerisinde USDTRY paritesinde kar satışları görülse de gün sonuna doğru görülen tepki alımları sonrası USDTRY paritesi yukarı yönlü görünümünü sürdürdü.

Teknik olarak bakıldığında, 3,0500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0740 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerinde devam etmesi halinde 3,0970 ve 3,1100 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0620 ve 3,0450 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

 

EURUSD

Haftanın son işlem gününde dünya genelinde güçlü dolar hareketi kısa süreli dinlenme sürecine girmiş olsa da, EURUSD paritesinde yükselişler kalıcı olamıyor.

Bugün Avrupa’da takip edilecek olan enflasyon verilerinin yanı sıra ABD’de açıklanacak olan sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri paritenin seyrinde hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,1050 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,0990 ve 1,0940 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,1100 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,1170 direnç seviyesi hedeflenebilir.

 

ALTIN

Geçtiğimiz Cuma günü dünya genelinde güçlü dolar eğilimi hareketi kısa süreli dinlenirken, altında sınırlı tepki alımları görüldü. Altın fiyatlarının 1253 seviyesi etrafında bir süredir yön arayışında olduğu dikkat çekmekte.

Teknik olarak bakıldığında seyri zayıflayan Altında 1253 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında zayıf seyrin devam etmesi durumunda sırasıyla 1243 ve 1234 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1263 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1273 seviyesi hedeflenebilir.

 

USDJPY

Bu sabah Japonya’da açıklanan sanayi üretimi verisi beklentileri karşılayamazken, Japon Yeni hedge fonların yukarı yönlü pozisyonlarını azalttığı haberlerinin etkisiyle dolar karşısındaki kayıplarını sınırladı.

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 103,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 104,70 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 102,80 ve  101,00 destek seviyeleri izlenebilir.

 

GBPUSD

Geçtiğimiz hafta Sterlin cephesinde serbest düşüş olarak nitelendirilen algoritma kaynaklı olduğu öne sürülen hareket sonrası, güçlü dolar eğiliminin de piyasalarda hakim olmasının etkisiyle GBPUSD paritesinde zayıf seyir devam etmekte.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Petrol fiyatlarının seyrinde geçtiğimiz hafta açıklanan ve artış gösteren stok verileri etkili oldu.Petrol fiyatlarında arz fazlası endişelerinin yeniden gündemde yer alması nedeniyle kar satışları görüldü.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde kar satışlarının devam etmesi halinde 50,50 ve 47,80 destek seviyeleri takip edilebilir. Petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 52,30 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,70 seviyesi hedeflenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)