E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada manzara aynı sebepler farklı---

Borsada manzara aynı sebepler farklı

Borsada manzara aynı sebepler farklı
06 Ağustos 2014 - 08:46 borsagundem.com

BIST 100 endeksi bir yandan Hazine ihalelerini takip ederken, bir yandan da yurt dışı borsaların nabzını tuttu

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:

"Haftanın başından bu yana BIST 100 endeksinde manzara aynı sebepler farklı..
   
BIST 100 endeksi dün 82.663-80.346 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 1.53 değer kaybederek 80.641 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 2.58 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 1.23 değer kaybetti.
   
Dün Euro Bölgesi'nde Euro Bölgesi hizmet PMI ve Euro bölgesi perakende satış verileri açıklandı. İspanya ve Almanya PMI verileri beklentilerin üzerinde gelirken, İtalya ve Euro Bölgesi hizmet PMI verileri beklentilerin altında kaldı. Ayrıca Fransa hizmet PMI verisi ise 50,4 puan ile beklentilere paralel geldi.  Perakende satışlar aylık bazda beklentilere paralel gelirken, yıllık bazda beklentilerin üzerinde açıklandı. Dün Portekiz'in Banco Espirito Santo SA'yı kurtarma paketi ile bankalara yönelik kaygıların geride bırakılması oluşan olumlu hava ile moral bulan Avrupa borsaları güne yükselişle başlarken, gün içerisinde yatay seyir görüldü. Hisse bazlı hareketlerin etkili olduğu Avrupa borsalarında beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamlarının etkisiyle yatay seyir pozitife dönerken, Avrupa borsalarında günün sonunda değer kazançları görüldü. Bugün Euro Bölgesi'nde Almanya fabrika siparişleri, İtalya sanayi üretimi ve GSYH verileri takip edilecek.
   
ABD tarafında ise fabrika siparişleri ve ISM Hizmet endeksi verileri gündemimize konu oldu. ISM Hizmet verisi  58.70 ile beklentiden yüksek gelirken, fabrika siparişleri yüzde 1,1 yükseldi. Bilanço sezonunun takip edildiği ABD'de beklentileri karşılayamayan kar rakamları, Rusya Ukrayna krizi cephesinde gerilimin yeniden yoğunlaşacağı söylemleri, Rusya'ya ilişkin yaptırımlarla ilgili olarak kaygıların yeniden gündemdeki yerini alması ile artan jeopolitik ve ekonomik kaygıların etkisiyle ABD borsaları günü negatif tamamladı. Bugün ABD tarafında MBA mortgage başvuruları ve ticaret dengesi verileri izlenecek.
   
Bu sabah Asya'da endekslerde Ukrayna krizi cephesinde tansiyonun yeniden yükselmesinin etkisiyle negatif seyir görülüyor.
   
Yurt içine baktığımızda ise  güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi bir yandan Hazine ihalelerini takip ederken, bir yandan da yurt dışı borsaların nabzını tuttu. Portekiz Merkez Bankası'nın Banco Espirito Santo için kurtarma planı uygulanması kararının etkisiyle Avrupa borsalarındaki olumlu havadan destek alan endeks günün ilk yarısında olumlu havasını korudu. Günün ikinci yarısında ise, ABD borsalarındaki satıcılı seyrin,  döviz kurlarında görülen yükselişlerin ve kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'in Cuma günü yapacağı Türkiye değerlendirmesinde not indirimine gidebileceğine dair söylentilerin etkisiyle BIST 100 endeksi   özellikle günün sonuna doğru artan satış baskısının etkisiyle günü değer kayıpları ile tamamladı.
   
Endekste satış baskısı devam etmekte olup, bugün endeksin 80.800 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağlaması durumunda 80.000 ve 79.000 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste yukarı yönlü hareketlerin görülmesi ve 80.800 seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda ise 81.500 ve 82.500 seviyeleri önemli direnç seviyeleridir. 80.800 seviyesi  izlenmelidir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)