E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsada manipülasyona dikkat---

Borsada manipülasyona dikkat

Borsada manipülasyona dikkat
27 Haziran 2012 - 12:13 borsagundem.com

Borsayı etkileyecek raporun bedeli ağır olacak

Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı’nın Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Basına yönelik düzenleme, tasarının ‘Piyasa Dolandırıcılığı’ başlıklı 106. maddesinde yer alıyor. Söz konusu maddenin 2. fıkrasında, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da yayanların iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmaları öngörülüyor. Habertürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem28 Haziran 2012 07:14

    diyelimki bi borsa yorumcusu xxx kagıt teknık açıdan düşecek dedi şimdi bu manupülasyonmu oluyor çünkü 2 gün sonra kagıt cidden düşüyor ky koruyanla ky tekmeleyenı ayırtetmek gerekır onlarca borsa dergisi facebook grupları ve siteler var herkes kendi görüşünü belirtiyor allah akıl vermiş başkasının lafıyla değil kendi beynınle iş yapacaksın herkes fikrini yazmakta serbesttir

  • Muss28 Haziran 2012 01:10

    Yorum sayfalarının en büyük faydası 20 kadar siteyi tek tek gezmektense paylaşılanlara bakıp hisse hakkındaki yapılan açıklamalara kolaylıkla ulaşılabilmesi. Yanıltıcı kasıtlı yorum yapanlar uzak dursun bu sitelerden zaten, milletin ekmeğiyle oynamasınlar. Yatırımcı sadece yorum okuyarak alım satım yapmaz ayrıca güvendiği kaynaklarla kıyaslar en son kendi analizini yaparak kararını kendi verir. Yorumlarda kimse kimsenin şunu al veya sat diye kafasına vurmuyor ki. Kasıtlı yanıltıcı yorum yapanların cezalandırılması, caydırıcılığı ve yatırımcıyı koruması bakımından güzel de edindiği tecrübeleri iyi niyetle paylaşanlar nasıl ayırt edilecek? Kanunun uygulamasında kuruyla birlikte yaş da yanacak anlaşılan.

  • ..28 Haziran 2012 00:24

    Palavra.hic bir sey yapamazlar

  • bora27 Haziran 2012 23:16

    o zaman tüm forum siteleri kapanacak

  • manipülasyonu27 Haziran 2012 22:58

    patronlar yaparsa şirketine ve mal varlığınada el koyacaklarmı halka açılırken vatandaşı yanıltıcı beyanda bulunan firma sahipleri ve aracı kurum olursa onlara ne yapacaklar?

  • 27 Haziran 2012 16:26

    IMBK YAPBOZ A DÖNDÜ.YUUHHH SİZE YUUHHHHHH

  • UYDURUK ,BELGESİZ YATIRIM UZMANLARI YOK OLACA...27 Haziran 2012 16:11

    bu haber veli ağanınoğlu gibi hergün borsa ve piyasalar hakkında yazanları çok ilgilendirmekte,şahsi görüşlerini piyasa yorumunda kullananlar piyasadan çekilecektir bu kararlarla ve daha da iyi olacaktır sanırım bu durumda bilgi ön planda olacak uyduruk yorumcular da uydurduklarını telefonla artık arkadaş eş dost çevrelerine fısıldayabilirler belki de.

  • salo195727 Haziran 2012 14:13

    Yine Tokatçıdan yana çalışmışlar.Peki dürüstçe yorum yapıp yatırımcıyı riskli şirketlerden koruyanlar ne olacak.kurunu yanında yaşta gidecek.Batık bir şirketse (Borsamızın yarısı)niye arkadaşımı veya tanıdığımı ikaz etmeyim,alma derim.Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmı.Merak etmeyin olan yine garibe olur.

  • metin27 Haziran 2012 13:49

    sabancının brisayı bi incelesinler...