E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik gündem bayram sonrasına ötelenecek---

Borsada kritik gündem bayram sonrasına ötelenecek

Borsada kritik gündem bayram sonrasına ötelenecek
03 Ekim 2014 - 08:51 borsagundem.com

Endeksin kritik gündemlerin bayram sonrasına öteleneceği güne yatay başlaması bekleniyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"DÖNÜŞ HAREKETLİ OLACAK..
   
Önceki gün %1 düşüş sonrası dün güne tepki alımlarıyla başlayan BIST100’de gün içinde devam eden 74 binde tutunma çabası Draghi sonrası devam ettirilemedi. 73,646 puana dek düşüş sonrası endeksin günü yüzde 0,40 düşüşle 73,857 puandan tamamladığını gördük. Endeksin kritik gündemlerin bayram sonrasına öteleneceği güne yatay başlayabileceğini düşünüyoruz. 74 bin altında kapanış teknik olarak pek olumlu olmasa da 73,500 desteği kırılmadığı için bir tepki görme ihtimalimiz hala var. Kapanışın ise 74 bin üzerinde gelip gelmeyeceği önemli olacak.
   
Dünün en önemli gelişmesi ECB toplantısında faizler beklenildiği gibi değiştirilmezken Draghi ise varlık alım programının detaylarına karar verildiğini açıkladı. 2 yıllık dönemde potansiyel olarak ECB bilançosunun 1 trilyon Euro artırılmasından bahsediliyor ama çıkarılmayabilir de.. Diğer bir husus da kredi notu BBB- seviyesinin yani yatırım yapılabilir seviyenin altındaki VDMK’ların alınması.. Draghi’ye göre bu varlıklar alınacak. ECB’nin yazılı açıklaması ise bu varlıkların “garanti verilmesi halinde” alınacağını söylüyor. Yunanistan ve G. Kıbrıs varlıkları için ise riski azaltacak özel kurallar uygulanacak.
   
Sonuç olarak Draghi her ne kadar enflasyonu canlandırma hedefine sıkı sıkıya bağlı olduğunu ifade eden sözlü yönlendirmelere başvursa da hem piyasalar tarafından daha az güvercin bulundu, hem de programın detaylandırıldığı konusunda piyasayı tam olarak ikna edememiş görünüyor. Reuters anketini hatırlayalım  ilk etapta 200 milyar euroluk alım beklentisi vardı, piyasa bu şekilde net açıklamalar bekliyordu.
   
Bu net açıklamalar gelmeyince euronun değer kazanımları ile EURUSD 1,2670’lerin üzerine doğru bir yükseliş hareketi sergiledi ki bu da DolarTL’yi beraberinde 2,27’nin altına çekti. Yine de BIST’in ilk “detaylara karar verdik” açıklamasıyla verdiği yukarı yönlü tepkinin kalıcı olmadığını, Avrupa satıcılı seyre devam ederken gevşeyen dolarTL’ye rağmen endeksinde de yalnızca 74 bin seviyesinde tutunma çabasını muhafaza ettiğini gördük.
   
Draghi’den umduğunu tam olarak bulamayan ve programın miktarını öğrenemeyen piyasaların önünde şimdi ABD tarım dışı istihdam var. BIST ise fiyatlamayı bayram sonrası yapabilecek. Bugün yarım gün işlem yapılacak ve saat 10’da TÜFE verisini izleyeceğiz. İstanbul enflasyonu her ne kadar gıdanın güzel bir sürpriz yapabileceğini söylese de dün açıklanan PPK tutanakları baskının sürebileceğine işaret ediyor.
   
Şayet TÜFE beklentinin altında kalsa bile dün de belirttiğimiz gibi son zamlar beklentiyi bozduğundan kalıcı bir etki beklemiyoruz, ayrıca tatil dönüşü Fitch ve ABD tarım dışı istihdam fiyatlaması ile karşı karşıya olacağımızdan tatil riskinin alınmak istenmemesi ve BIST’te zayıf bir seans görmemiz çok olası.. Fitch’in değerlendirmesi ise bu akşam Avrupa borsaları kapanışı sonrası gelecek. Piyasada görünüm üzerinde “negatife çekilmesi” yönünde beklentiler olsa da biz not veya görünümde herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Net olan ise  tatil dönüşünün hareketli olacağı.. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)