E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kar satışları görülebilir---

Borsada kar satışları görülebilir

Borsada kar satışları görülebilir
25 Ekim 2013 - 09:17 borsagundem.com

Fitch'in Türkiye'nin notunu teyit etmesinin ardından piyasaların güne pozitif başlayıp ardından kar satışlarının gelmesi bekleniyor

Yurt dışı piyasalardaki olumlu görünüme bağlı olarak güne yükseliş ile başlayan BİST 100 Endeksi tekrar 79.500 seviyelerinden kar satışları ile karşılaşınca aldıklarının bir kısmını geri vererek 330 puanlık artış ile 78.846 puandan kapandı. Yurt dışı piyasalara bakıldığında ABD borsaları gelen bilançoların etkisinde yükseliş ile kapanırken bugün Asya piyasalarında satıcılı bir görünüm hakim. Dün piyasa kapandıktan sonra kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye'nin BBB- olan kredi notunu teyit ettiğini açıklamasının ardından yurt içi piyasaların, global borsalardaki karışık görünüme rağmen yükseliş ile başlaya bileceğini direnç seviyelerini aşabilmesi durumunda yükselişini sürdürebileceğini, aksi halde ise gün içinde kar satışlarının tekrar görülebileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:
Dün 1,9699-1,9824 seviyeleri arasında işlem gören USD/TRY paritesi önceki kapanışa göre %0,19 oranında değer kazanarak günü 1,9799 seviyesinden tamamladı. Merkez Bankası’nın dün düzenlediği ihaleye toplamda 30 milyon Dolar tutarında teklif geldi. İhale sonucunda ortalama fiyat 1,9782 TL olarak belirlendi. Sepet bazında ise Lira %0,32 değer yitirdi. Tahvil ve bono piyasaları tarafında dün %7,54-%7,60 dar bandında hareket eden iki yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 5 baz puan düşüşle günü %7,57 seviyesinden tamamladı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)