E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada hedef 1.800 seviyesi---

Borsada hedef 1.800 seviyesi

Borsada hedef 1.800 seviyesi
02 Mart 2021 - 09:10 borsaningundemi.com

Borsa ve döviz piyasalarında sert dalgalanmalar yaşanıyor. Zaman zaman kar satışları yaşansa da borsada yükseliş trendi korunuyor.

Piyasalarda oynaklık artsa da ana trendler korunuyor. Borsada yükseliş eğilimi geri çekilmeler yaşansa da sürüyor. Borsa endeksinde açıklanan bilançolarla hisse bazlı yükseliş potansiyeli korunuyor. Tedirginlik ve oynaklık yüksek olacaktır. Ancak endeksin yeniden 1.500 seviyesinin üzerinde kalıcı hareketi yukarı hareket yönünde ivmeyi güçlendirecektir. Olası satışlarda 1.450 hatta 1.370’ler gündeme gelebilir. Ancak Zeynep Akteş Milliyet’teki yazısında bunları geçici sarkma olarak yorumluyor ve “Borsa bir süre yatay hareket ederek yeniden yükseliş yönündeki ivmeli hareketini sürdürecektir. Halihazırda 1.800 hedefi korunuyor” diye öngörüyor.

TAHVİL FAİZLERİ

Mart ayına ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki artışın etkisiyle türbülansla girdik. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi, 1.34 seviyesinden başladığı haftayı 1.49’dan tamamladı. Hafta içinde 1.61’e kadar yükseldi. Bir günlük yükselişi 10 baz puan oldu. Martın ilk gününde biraz daha sakin bir seyrin olduğu ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin 1.40 seviyesinde seyrettiği görülüyor. Zeynep Aktaş köşesinde, “Tahvil faizleri önemli” diye yazdı. Gerekçe olarak da; ABD’de 21 trilyon dolar büyüklüğüne ulaşan tahvil piyasası, tüm dünyada güvenli, riski düşük ve likit varlıklar olarak gösterdi.

KURUN TREND DEĞİŞİMLERİNDE İZLENECEK ÖNEMLİ GÖSTERGELER

“Kurdaki dönüş hareketlerinin ana trendi; dolar endeksine ve makro ekonomik verilerdeki iyileşmeye bağlı” diyen Aktaş, kurun trend değişimlerinde izlenecek önemli göstergeleri şöyle sıraladı:

1 - Dolar Endeksi’nin (DXY) seyri.
2 - Enflasyonda tek haneli rakamlara doğru bir eğilimin başlaması.
3 - Haftalık sıcak para hareketlerinde pozitif yönlü seyir.
4 - Dolarizasyonda yaşanabilecek çözülme.
5 - Turizmin yeniden açılması.
6 - İhracatta katma değerli ürünlerin öne çıkması. Birim başına ihracatın artırılması.

Dolar kurunun fiyat hareketlerinden yararlanmak için sürekli al - sat yapanların kaybettiğin vurgulayan Aktaş, bunun ana nedenlerini 3 başlık altında sıralıyor:

1 - Piyasada oluşan fiyatla bankalar arasında ve döviz bürolarındaki marj farkı var.
2 - Alım ve satımlarda kesilen komisyon.
3 - Mevcut küresel ve yerel koşulların oluşturduğu sürekli bir oynaklığın varlığı. Değişen dengeler kararları da etkiliyor.

Aktaş’ın döviz kurlarıyla ilgili tahmini ise şöyle:
“Dolar kuru 7.26 TL seviyesinde. 7.30 seviyenin altında zayıf seyir sürebilir ve 7.11 - 7.08’ler test edilebilir. Kurda yukarı hareketlerde ilk önemli direnç 7.50 seviyesinde bulunuyor. Fiyatlarda sert çıkış ve düşüşlerden ziyade bant hareketi görebiliriz. Gelişmelere bağlı olarak 7.00 - 7.50 bandı içerisinde bir hareketin ağırlık kazandığı görülebilir. Kurda aşağı marjlar zayıf olacaktır.”

Asya borsalarında karışık seyir

 

Borsa İstanbul 4 hisse ve bir yatırımcıya tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)