E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
04 Temmuz 2024 - 08:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Barclays, Türkiye’de yılsonu enflasyon tahminini %44,5'ten %44'e düşürdüğünü açıkladı.

JP Morgan Türkiye’de yılsonu enflasyon tahminini %43,5'ten %42,5'e düşürdüğünü açıkladı.

Fed’in son toplantısına ait tutanaklar, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2 hedefine doğru düştüğüne dair daha fazla olumlu verilere ihtiyaç duyulduğu mesajını verdi.

Fed tutanaklarında, bazı katılımcılar, faiz oranlarında indirime gitmek için sabırlı olunması gerektiğini savunurken, diğerleri enflasyonun yeniden yükselmesi durumunda faiz artışı yapılması gerektiğini belirtiyor.

Beyaz Saray, Biden'ın başkanlık yarışından kesinlikle çekilmeyeceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Nastasyin, NATO'nun Rusya sınırlarındaki askeri varlığını güçlendirdiğini, buna yanıt vereceklerini belirterek, "Bu durum Rusya’nın güvenliğini tehdit ediyor." dedi.

Hamas, Gazze Şeridi'nde ateşkes için arabulucularla fikir alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

ZVEI, 2023 yılına batarya ve pil sektörüne ilişkin olumlu rakamları sunmasının ardından yaptığı açıklamada, Almanya'nın batarya sektöründeki üretiminin ve ticaretinin bu yıl büyük ölçüde elektrikli otomobillere olan ilgideki düşüşün üstesinden gelinip gelinemeyeceğine bağlı olduğunu belirtti.

Ne olacak?

•ABD’de piyasalar tatil nedeniyle bugün kapalı olacak.
•ECB Tutanakları bugün yayımlanacak.
•Astana'da 3 – 4 Temmuz'da Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi gerçekleşecek.
•İngiltere’de 4 Temmuz’da genel seçim gerçekleşecek.
•Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Temmuz’da Azerbaycan’a gidecek.
•Fransa’da 7 Temmuz’da genel seçimler gerçekleşecek.
•Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 – 11 Temmuz’da ABD’ye gidecek ve NATO Zirvesi’ne katılacak.
•Türksat 6A, 9 Temmuz'da uzaya gönderilecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 236 puan artışla 10.682 seviyesinden tamamladı. Bankacılık, holding ve demir çelik sektörü payları endeksi destekledi. Yurt içinde enflasyonda düşme eğiliminin başlaması ve ABD ADP Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin altında gelmesi, risk iştahını destekledi.

Haziran ayında TÜFE, yaklaşık %2,2 olan konsensüs beklentilerin altında 1,64 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE, Mayıs ayındaki %75,45 seviyesinden Haziran ayında %71,60 seviyesine geriledi. Bizim beklentimiz aylık bazda %2,5, yıllık bazda ise %73 artış yönündeydi. Açıklanan enflasyon ile birlikte memur ve emeklilerin zam oranı da belli oldu. Açıklanan veriye göre işçi emeklisinin zam oranı Haziran ayı itibariyle %24,73, memur ve memur emeklisi zam oranı %19,30 zam oldu. Haziran ayı enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamaya göre Haziran ayında konutlarda ve işyerleri kiralarında uygulanabilecek tavan zam oranı da %65,1 olarak gerçekleşti.

Gıda enflasyonu yıllık bazda %70,14 seviyesinden %68,08 seviyesine, çekirdek enflasyon ise %74,98 seviyesinden %71,41 seviyesine geriledi. Haziran ayı enflasyonu ile ekonomi yönetiminin de beklediği gibi dezenflasyon süreci başlamış oldu. Sıkılaşma adımlarının etkileri ve özellikle geçen yılın Temmuz ve Ağustos aylarında gelen %9’un üstünde aylık bazda enflasyon artış verilerinin etkileri ile baz etkisi kaynaklı enflasyonda sert geri çekilme bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Astana'da bir araya geldi. Erdoğan, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Santrali'ni bir an önce devreye almak istediklerini söyledi. Putin de dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya-Türkiye ilişkilerinin adım adım ilerlediğini söyledi. İkili görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, Suriye’deki gerilimde çözüm arayışları ve terörle mücadele konuları ele alındı

Günün önemli şirket haberleri 04/07/2024

 

Petrol, stoklardaki düşüşle 2 ayın en yüksek seviyesinde

 

Enerji devleri Aramco ve Adhoc LNG şirketi Santos'a teklif vermeye hazırlan

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şebek şebelek04 Temmuz 2024 09:53

    hafif olmacak bence ağır olcak.uccak kaccak muazzam olcak.dünya gısgancak hhauhauhauhauhauh