E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
30 Mayıs 2024 - 08:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış başlangıç yapması bekleniyor

İtalya Başbakanı Meloni'nin, G7 Dönem Başkanı olarak gelecek ay ev sahipliği yapacağı G7 Liderler Zirvesi'ne davet ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a katılımını onaylamasından ötürü teşekkür ettiği bildirildi.

Cleveland Fed'in yeni başkanı Beth Hammack oldu.

Fed, ekonomik aktivitenin nisan başından Mayıs ortasına kadar genişlemeye devam ettiğini, ancak genel görünümün biraz daha kötümserleştiğini bildirdi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, ülkedeki enflasyonun %2'lik hedefe hızlı ve güvenli bir şekilde inmesi için yolun garanti olmadığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kiev yönetiminin Ukrayna toprakları dışında saldırı yapmasını teşvik etmediklerini ve buna izin vermediklerini belirterek, "Ukrayna, kendisini en iyi şekilde nasıl savunacağı konusunda kendi karar vermeli." dedi.

Polonya, Belarus ile sınırında gerginliğin artması durumunda AB'nin sınır koruma ajansı Frontex'ten yardım talep edeceğini bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığı, ilk kez yayımladığı NFT Yasa Dışı Finans Risk Değerlendirmesi raporunda NFT'ler ve NFT platformlarıyla ilişkili güvenlik açıklarının yasa dışı aktörler tarafından nasıl kullanılabileceğini araştırdı.

ABD, bu hafta tahvil ihalelerinde zayıf taleple karşılaştı.

Ne olacak?

-Yurt içinde bugün Ekonomik Güven Endeksi ve Ticaret Dengesi verileri açıklanacak.
-Bugün PPK Özeti yayımlanacak.
-Yabancıların Hisse & DİBS işlemleri bugün açıklanacak.
-Türkiye'de Cuma günü 1Ç24 GSYH verileri açıklanacak.
-ABD'de büyüme verisi ve İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
-TCMB Başkanı Karahan, 4 Haziran'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak.

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 198 puan geri çekilme ile 10.479 seviyesinden tamamladı. Kar realizasyonları ve T2 bakiye düzenlemelerine yönelik satışların endeksi baskıladığını düşünmekteyiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu. Bütün hedeflerinin sürdürülebilir yüksek büyüme ve toplumsal refah olduğunu kaydeden Şimşek, en büyük önceliklerinin fiyat istikrarı olduğunu belirtti. Şimşek, "Enflasyonun tek haneye indirilmesi çok ciddi bir iş, zaman ve sabır gerektiriyor" dedi. Şimşek, ilk yıllarını geçiş dönemi olarak tanımladıklarını ve bu ay itibarıyla geçiş döneminin sona erdiğini söyledi.

Günün önemli şirket haberleri 30/05/2024

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (30.05.2024)

 

Yapışkan enflasyon, varlık piyasalarındaki havayı alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)