E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada gündem S&P notları---

Borsada gündem S&P notları

Borsada gündem S&P notları
22 Kasım 2013 - 09:02 borsagundem.com

Bugünün esas gündemi ise S&P’nin açıklamaları... S&P, notumuzu teyit etmiş olsa da ciddi uyarılarda bulundu

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
    "TAM ZAMANINDA !
Yellen iyimserliği ve Çin’de ekonomik serbestiye yönelik adımlar ile başladığımız yoğun gündemli haftada özellikle dün algının değişmeye başladığını ve yine etkinin ABD ve Çin’den geldiğini söyleyebiliriz.
Önceki akşam açıklanan FED tutanaklarında tahvil alımlarında azaltıma dair bir konuşmanın geçtiğinin görülmesi bile artık gelişmekte olan ülkelerin bu tapering konusuna ne denli duyarlı hale geldiklerini göstermek için tek başına yeterli bir unsur.. Tutanakların yarattığı keyifsizliğin ardından yine sabah erken saatlerde bu kez de dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’de açıklanan öncü imalat PMI verilerinin beklentileri karşılamayarak toparlanmayı riske atabileceği endişeleri ile küresel piyasalarda gün keyifsiz başlamıştı ki hala TCMB’nin etkisinde olan yurtiçi piyasalar da bu keyifsiz ortama ayak uydurmakta zorlanmadı diyebiliriz…
ABD’de haftalık işsizlik başvuruları da beklenenden fazla düşünce, ikinci seansta değer kayıplarını eritmeye yönelmiş endeksin yeniden düşüşe geçtiğini gördük ancak ABD’de alıcılı açılış ile Avrupa’da görülen toparlanma bizdeki düşüşü de bir miktar sınırlayınca 74,500 ara desteği üzerinde tutunmayı başardık. Dikkati çekmek istediğimiz nokta ise yurtdışına özellikle ABD tarafına bağımlı hareketin giderek artıyor olması, yine de olumsuzluklar kayda değer etkiler yaratırken kazanç dönemlerinde ise performans olarak geride kalıyor oluşumuz..
Bugünün esas gündemi ise S&P’nin açıklamaları… Kuruluş notumuzu teyit etmiş olsa da ciddi uyarılarda bulundu, özellikle kredi büyümesi ve borçlanma maliyetlerine dikkat çekerken bunların artmaya devam etmesinin notun düşürülmesine neden olabileceği uyarısı oldukça dikkat çekici, notun görünümünün durağan olması ise gelecek yıl notta bir değişiklik olması ihtimalinin 3’te 1 olduğu anlamına geliyor. Bu açıklamaların ardından gösterge ve 10 yıllık faizler ile getiri eğirişine duyarlılığın daha da artmasını bekliyoruz ki dün de TCMB verilerine göre geçen hafta yabancıların net DİBS satışının 1 milyar doları aştığını görmüştük, bu veri yeniden önem kazanmaya başlayacak gibi görünüyor.
Kredi büyümesinde Merkez’in son adımı zaten kredi büyümesini de sınırlamaya yönelikti, Merkez’in bundan sonraki adımları da merakla bekleniyor olacak. Dolayısıyla Merkez’in bu toplantısında alınan karar tam yerinde olmuş oldu ve piyasanın verdiği olumsuz tepki yerine TCMB’nin ihtiyatlı duruşunu haklı çıkarak çok iyi bir zamanlamaya işaret etmiş oldu. Faiz tarafında dün de yeniden yüzde 9 seviyelerini gördük ki Dolar/TL de Başçı’nın ardından 2,00 TL’ye sarktıktan sonra dün akşam kapanış itibariyle yeniden 2,02 sınırını zorlamaktaydı, bu da bize 2 TL sınırının güçlenmeye başladığını ve piyasadaki talebin de devam etmesi ile yükseliş beklentilerinin 2 TL sınırına yığıldığı sinyali veriyor…
Dün 74,000’i test edip dönen endeks için hafta içinde de 73,800-73,500 bandına dek bir düzeltmenin (özellikle geçen haftaki sert yükseliş göz önüne alındığında) sağlıklı olabileceğini belirtmiştik, ancak S&P bu durumu değiştirebilir, bu uyarıların ardından faizde hızlı yükselişler yaşanması stresi artırabilir, 2 ve 10 yıllık faizlerdeki seyir ile DolarTL’de bir rahatlama ile yeniden 75,000 ve 76,000 seviyeleri hedeflenebilir ancak aşılmakta zorlanıldığını da hatırlatalım.."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)