E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada erken gelen bayram havası---

Borsada erken gelen bayram havası

Borsada erken gelen bayram havası
25 Temmuz 2014 - 08:42 borsagundem.com

BIST 100 endeksine bayram havası erken geldi; pozitif seyir sürüyor..

''BIST 100 endeksi dün 83.920-83.061 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 1.17 değer kazanarak 83.824 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.97 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.23 değer kazandı.

Dün Euro Bölgesi’nde Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi hizmet ve imalat PMI verileri, İspanya işsizlik oranı, İtalya perakende satışları ve tüketici güveni verileri izlendi. İtalya perakende satışları ,İtalya tüketici güveni ve Fransa imalat PMI verileri beklentilerin altında kalırken, Euro Bölgesi’nde gündeme konu olan diğer verilerin beklentilerden olumlu açıklandığı görüldü. Güne karışık seyir ile başlayan Avrupa borsaları; gün içerisinde Euro Bölgesi’nde açıklanan PMI verilerinin ekonomik toparlanmaya ilişkin olumlu sinyaller vermesi ve beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamları sonucu hisse bazlı hareketlerin etkisiyle Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı. Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya GFK tüketici güveni ve IFO iş dünyası güven endeksleri ile Euro Bölgesi M3 para arzı izlenecektir.

ABD tarafında ise piyasalar açıklanan şirket bilançoları, istihdam talepleri, imalat PMI ve yeni ev satışları verilerinin etkisiyle hareketli bir gün geçirdi. ABD’de istihdam talepleri beklentilerden olumlu olarak açıklanırken; gündeme konu olan diğer verilerin beklentileri karşılayamadığı görüldü. ABD'de Haziran ayında yeni ev satışlarının beklentinin altında kalması ve Mayıs ayı rakamları aşağı yönlü revize edilmesi birlikte, ABD borsalarında dalgalı seyir görüldü. Verilerin yanı sıra ABD’de açıklanan şirket bilançolarına ilişkin olarak bazı şirketlerin beklentilerin altında kar rakamı açıklayacağı tahminleri de söz konusu dalgalanmalarda etkili oldu ve ABD borsalarında beklentilerin üzerinde gelen rakamlarının etkisiyle S&P 500 Endeksi günü yükselişle tamamlarken, takibe konu olan bazı şirket karlarının beklentileri karşılayamaması nedeniyle Dow Jones Endeksi ise günü düşüş ile tamamladı. Bu açıdan S&P endeksi ve Dow Jones endeksi birbirinden ayrıştı. Bugün ABD’de dayanıklı mal siparişleri öne çıkacak. Dayanıklı mal siparişlerinin yüzde 0,5 artış göstermesi bekleniyor.

Yurt içine baktığımızda ise; TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın yaptığı Enflasyon Raporu sunumu yakından takip edildi. Başçı sunumunda enflasyonun yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı beklentilerine dikkat çekerken, yıl sonuna ilişkin olarak enflasyon tahminini değiştirmeyerek yüzde 7.6 olarak korudu. Söz konusu açıklamalar sürpriz olmamakla birlikte, Başçı’nın yapılan faiz indirimine karşılık para politikasında güçlü duruşunu devam ettirdiği, piyasalar tarafından 50 baz puanlık faiz indirimini fiyatlandığı ve 25-50-75 baz puanlık hareketlerin hepsine ölçülü denilebileceği ifadeleri piyasalar tarafından ölçülü faiz indirimlerine devam edilebileceği sinyali olarak algılandı ve BIST 100 endeksinde bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişler görüldü. Günün sonuna bakıldığında ise BlST 100 endeksi günü yüzde 1.17 değer kazancı ile  83.824 puandan tamamladı. Bugün yurtiçinde 7,00 milyar dolar olarak beklenen Haziran ayı dış ticaret açığı ile Temmuz ayı imalat güveni ve kapasite kullanım oranı açıklanacak.

Teknik olarak bugün için endeksin 83.000 seviyesi üzerinde tutunması  önem arz etmektedir. Endeksin 83.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda yukarı yönlü hareketlerin görülebileceği, 84.000 ve 84.500 seviyesinin hedeflenebileceğini söylemek mümkün olabilir. Endeksin 83.000 seviyesinden gevşeme göstermesi durumunda ise 82.500 ve 82.000 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)