E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada dirençler öne çekildi---

Borsada dirençler öne çekildi

Borsada dirençler öne çekildi
11 Mart 2014 - 08:54 borsagundem.com

Almanya’da cari işlemler ve dış ticaret dengesi ile güne başlayacağız ve ABD tarafında toptan stoklar Ocak verisi açıklanacak

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"Çin’den hafta sonu gelen moral bozucu verilerin yanında haftanın ilk işlem gününde Ukrayna’da yeniden yükselen tansiyon geçen hafta Putin’in askerlerini geri çekmesiyle soluklanma fırsatı bulan piyasaların yeniden gündemine oturmuş durumda..
   
Bu stres ile gelişen piyasalardan Avrupa’ya, ABD’ye kırmızıların hakim olduğu bir günü geride bırakmış olduk. Mevcut şartlarda Ukrayna gündemi kimi zaman ısınsa kimi zaman soğusa da en azından önümüzdeki günlerde gündemi meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor.. Hatta Rusya’nın destek verdiği, Ukrayna ve AB tarafının ise yasallık ve meşruluktan uzak bularak karşı çıktığı 16 Mart Referandumu yaklaştıkça anlaşmazlığın artması, seslerin ve dolayısıyla da tansiyonun yükselmesi olasılığı hala güncel..
   
Bu gelişmeler yaşanırken yurtiçi piyasada yeni haftanın ilk işlem gününe baktığımızda  deflasyon teşhisi koymak için henüz erken olsa da 13 ayın düşüğünde gelen bir TÜFE ve yine beklentileri karşılamayan ihracat rakamıyla hayal kırıklığı yaratan Çin’in etkisiyle Asya borsaları ve ABD vadelilerini izleyen BIST100’ün satıcılı bir başlangıçla 63binin altına sarktığını açılışta gördük.
  
Sonrasında ise %7,2 gibi kayda değer bir oranda artarak %4,1 seviyesinde oluşan beklentileri aşan bir “arındırılmamış sanayi üretim” verisi ile yeniden 63,000’in üzeri görüldüyse de Rus askerlerinin Kırım’da bir askeri üssü ele geçirirken ateş açtıkları haberlerinin dünya piyasalarına yaydığı stresle 63,000 üzerinde kalıcı olunamadı ve satışa dönen BIST100 %0,58 düşüşle 62,731 puandan günü tamamladı.
   
Bugünün ajandasında öne çıkan verilere baktığımızda  Almanya’da cari işlemler ve dış ticaret dengesi ile güne başlayacağız ve ABD tarafında da günün ikinci yarısında toptan stoklar Ocak verisi açıklanıyor olacak. Yurtiçinde ise veri gündemi göreceli sakin. Veriler dışında Rusya’da gelen soğukların piyasalara etkisini ve bu gündemin daha ne kadar sıcak kalacağını izlemeye önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz, zira soğuklar gündemi ateşleyip ısıtırken küresel piyasalar ve özellikle de gelişen piyasalar ve bunların ulusal para birimleri bu stresin dışında kalamıyor.,
   
BIST için teknik olarak 63,000 seviyesinin önemini artırdığı durumda ilk destek 62,500’de, 63,000 üzerinde ise ilk hedef 63,500 olacaktır görüşündeyiz. Küresel ortamın da endişe yaratması nedeniyle temkinlilik hala devam ettiği için endeks geniş bir bantta hareket etmek yerine dirençler arasının sıklaştığını görüyoruz. Yine de mevcut şartlar altında endeks için 61,000-65,000 arasın 4 bin puanlık bir bant geçerli kalmaya devam edecek gibi görünmekte"
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)