E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada destek 66.000'de---

Borsada destek 66.000'de

Borsada destek 66.000'de
09 Ocak 2014 - 09:20 borsagundem.com

Doların küresel değer kazancı ile ABD verileri sonrası DolarTL 2,18 seviyesini test etti

"ÜÇ KURULUŞ BİR TUTANAK ..
 
Kredi notumuzu ‘yatırım yapılabilir seviye’ye yükselten ilk kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings’in önceki günkü açıklamalarının ardından dün yine gün kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları ile doluydu. Öncesinde ise sabah Kasım sanayi üretimini izledik, arındırılmış ve arındırılmamış verilerin ikisi de beklentileri aşarken son dönemde sanayi üretim verisin çizdiği dalgalanmalı seyir dikkate alınarak piyasanın hızlı bir reaksiyon vermediğini gördük.
Bu kez ikinci yatırım yapılabilir notumuzu aldığımız Moody’s ve ardından da JCR’dan son yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmeler geldi. Moody's politik riskin kredi notu ve durağan görünüm içinde zaten yer aldığını ancak yabancı sermaye akışında ani ve sürekli durmanın kredi notu üzerinde aşağı yönlü baskıları artırabileceği uyarısında bulunurken JCR ise anayasal erkler arası uyumsuzluğa değinirken politik risklerin birçok yeni alt başlığı rating açısından izlenen birincil öncelikler haline geldiğini ancak siyasi tansiyon yüksekliğine rağmen ani sermaye çıkış riskinin küçük kalabileceği ve bunun da ülke notu üzerinde oluşan aşağı yönlü
baskıları hafifleteceğinden bahsetti. Bu üç kuruluşun açıklamalarını alt alta koyduğumuzda şuana dek yaşanan gelişmelerin kuruluşları notu revize etme anlamında bir aksiyon gereksinimi ile karşı karşıya bırakmadığını söyleyebiliriz, bu da not açısından piyasaların rahat kalmasına imkan sağlayacaktır..
Dünün küresel anlamda en mühim gelişmelerinden ilki ise ABD’de istihdam verisiydi. ADP özel sektör istihdam verisi sonrası Cuma günkü tarım dışı istihdama dair beklentiler de iyileşirken yansımalar ise şu şekilde oldu. EURUSD paritesi 1,3570’li seviyelere inerken spot altın ons fiyatı 1,225 dolara dek düştü, ABD vadeli endeksleri satışlarla karşılaşırken ABD 10 yıllık tahvil faizinde ise %3 sınırına yeniden bir yönelim gördük. Doların küresel değer kazancı ile veri sonrası DolarTL de 2,18 seviyesini test etti.
FED’in aylık tahvil alım programını azaltma kararı aldığı 17-18 Aralık toplantısının tutanaklarına baktığımızda ise  ekonomide toparlanma sinyalleri gelmeye devam ederken politika yapıcıların tutumu da azaltıma devam sinyali verdiklerini düşündürüyor, politika yapıcılar hem QE’nin marjinal faydasının azaldığını hem de ek varlık alımlarının finansal istikrarı tehdit edebileceğini düşünüyor. İlk azaltıma aşırı reaksiyon vermeyen piyasalarda azaltımların hızlanacağı yönünde endişeler görüyoruz, ABD hazine tahvil faizi %3’ü aşarken dolar 4 ayın zirvesini gördü.
ADP verisi sonrası dolar endeksinin küresel çapta değer kazanımlarının baskısı ile 68,000 desteğinin altına sarkmış olan endekste satış baskısı kapanışa doğru yeniden artmaya başlayan siyasi risk algısı nedeni ile yükselirken kapanış %1,85 düşüşle 67,331 puandan olmuştu, bu sabah tutanakların da baskısını görebiliriz, 66,000 ilk destek. Yükseliş eğiliminin anahtarının ise hala 68,000 olduğunu düşünüyoruz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)