E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada çıkış neyi bekliyor?---

Borsada çıkış neyi bekliyor?

Borsada çıkış neyi bekliyor?
25 Ekim 2024 - 12:22 borsagundem.com

Son yıllarda yerli kurumsal yatırımcıların alımları borsayı desteklerken, alımlar çıkışın devamı için takip edilmesi gereken önemli bir gösterge olarak varlığını koruyor.

Temmuz ayında ekonomi politikalarının piyasalar tarafından olumlu karşılanması ve kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen not artırım kararlarının etkisiyle, zirvesini 11.172 puana taşıyan Borsa İstanbul, sonrasında bir düzeltme hareketine girerken; 5 Ağustos’ta gerçekleşen küresel tarihi düşüş dalgasıyla kayıplarını derinleştirdi ve dünya borsalarındaki toparlanmaya ayak uyduramayarak negatif ayrıştı.

Borsada 8.642 seviyesine kadar yaşanan düşüşün ardından alımlar başladı. Ancak, yatırım ve emeklilik fonlarının hisse alımlarında seçici davrandıkları ve genel olarak henüz alıma geçmedikleri gözlemleniyor. Bu da borsada gerçekleşen çıkışın tepki düzeyinde kalmasına yol açıyor.

Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre, emeklilik fonlarındaki hisse oranı yüzde 23,87 seviyesinde. Yatırım fonlardaki hisse oranı ise 9,62’ye geriledi. Yabancı payı ise 37,44 düzeyinde. Temmuz başında emeklilik fonlarındaki Hisse oranı yüzde 29, yatırım fonlarında yüzde 17 ve yabancı payı yüzde 38,26 seviyesinde bulunuyordu.

Son yıllarda borsayı destekleyen yerli kurumsal yatırımcıların alımları oldu. Aktaş'a göre, kurumların alımlarında artış görülmedikçe endeksin hareketleri zayıf kalacak. Yerli kurumsal yatırımcıların alımları, çıkışın devamı için takip edilmesi gereken önemli bir gösterge olarak varlığını koruyor. 2023-2024 halka arzlarında kurum önerilerinde öne çıkan ve yatırımcıların dikkatini çeken hisseler arasında TAB Gıda (#TABGD), %144,08 getiri potansiyeliyle başta geliyor.

Söke Değirmencilik ve İş GMYO sorusuSöke Değirmencilik ve İş GMYO sorusu

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (25.10.2024)Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (25.10.2024)

 

Türk Traktör'ün karı beklentilerin altında kaldıTürk Traktör'ün karı beklentilerin altında kaldı

 

Bugün Osmanlı Yatırım Menkul Değerler’in hisse fiyatında düzeltme olacakBugün Osmanlı Yatırım Menkul Değerler’in hisse fiyatında düzeltme olacak

 

Ekos Teknoloji'den 17 milyon dolarlık satış sözleşmesiEkos Teknoloji'den 17 milyon dolarlık satış sözleşmesi

 

12 göstergesi 12 göstergesi "al" veren hisseler (25.10.2024)

 

Günün önemli şirket haberleri 25/10/2024Günün önemli şirket haberleri 25/10/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)