E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
12 Şubat 2024 - 07:46 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2024 yılı sonunda Gabar'daki günlük petrol üretim miktarının 100.000 varile çıkmasını hedefliyoruz.

ABD Büyükelçisi Flake: Kongrenin Türkiye’ye F-16 satışını onaylaması önemli bir adım.

Goldman Sachs, 4 Türk bankası (GARAN, YKBNK, AKBNK, VAKBN) için hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize etti.

Ocak ayında otomotiv üretimi %3, ihracat %5 azalırken, pazar %54 büyüdü.

Beyaz Saray: Biden, Netanyahu'ya Refah'ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiğini iletti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD eski Donald Trump'ın NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğu yönündeki ifadelerine tepki gösterdi.

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonomik görünümün dirençli kalmasına rağmen Orta Doğu ekonomilerinin petrol üretimindeki kesintiler ve İsrail -Gazze çatışması nedeniyle büyüme tahminlerinin altında kaldığını belirtti.

MKK verilerine göre borsada 9 Şubat itibariyle yatırımcı sayısı 7,2 milyon olarak kaydedildi. Veri

Ekim'den bu yana Borsa’dan 1,4 milyon yatırımcının çıktığını gösterdi.

Ne olacak?

Çin’de piyasalar tatil nedeniyle tam gün kapalı olacak.
Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle tam gün kapalı olacak.
Yurt içinde İşsizlik Oranı açıklanacak.
ABD’de Federal Bütçe Dengesi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı risk iştahı yüksek tamamlayarak TL bazlı rekor seviyeleri gördü. Endeks haftayı 9.046 seviyesinden tamamlarken, hacim de geçen hafta 2024 yılı ortalamalarının üstünde seyretti. BİST100 endeksinde geçen hafta en çok yükselen sektörler %16 ile bilişim, %9,7 ile teknoloji olurken, en çok düşen sektör %2,5 ile iletişim oldu.

Yurt içinde bu hafta TCMB Piyasa Katılımcıları anketi yayımlanacak. TCMB’nin yeni başkanı Fatih Karahan, yılın ilk enflasyon raporunun sunumunu gerçekleştirdi. TCMB, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini %36 olarak korurken, Karahan para politikasının gerekli sıkılık düzeyine ulaştığını, politika faizinin mevcut seviyede gerektiği müddetçe kalacağını ancak enflasyon görünümünün bozulması halinde yeniden sıkılaştırmaya gidilebileceğini açıkladı. Sunumun sonlarında Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’da konuşma yaptı. Akçay "Ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti mevduat faizi bağı kopmuş, politika faizi enflasyon bağı kopmuş, faiz kur bağı kopmuş durumdaydı. Tekrar ihdas ediyoruz. Modelleme açısından 36 hedefini değiştirmekten ziyade o hedefe bizi yakınsatacak önlemleri devreye sokmak çok daha anlamlı. 36 hedefi iddialı ama erişilebilir" dedi. Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu TÜFE verisi Ocak ayında %42,04'tü.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 9.685 - 9.858 fiyat aralığında işlem görerek günü 9.791 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 5.537 artışla 295.087 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 9.691 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.050'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 9.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.150 ve 10.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 9.900 ve 9.800 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 12/02/2024

 

Borsada yatırımcı sayısı yine düştü

 

Rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul dünyada ilk sırada

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)