E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
29 Temmuz 2022 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.


EPDK, son kaynak tedarik tarifesi tüketim limitini Ağustos ayı itibarıyla 100 milyon kWh/yıl olarak güncelledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ülke ekonomisinin resesyonda olmadığını, istihdam ve tüketici harcamalarının arttığını ve işletmelerin büyüdüğünü bildirdi.

ABD Başkanı Biden: FED enflasyonu düşürmeye çalışırken, ekonominin yavaşlaması sürpriz değil.

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, çip üretiminin ülke içinde artırılması ve bu konuda Çin ile daha iyi rekabet edilmesi amacıyla hazırlanan ve sektöre 280 milyar dolarlık yardımı öngören yasa tasarısını onayladı.

Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi’nin görüşmesinde, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Tayvan'a yapmayı planladığı ziyaret hakkında konuştuğu belirtildi. Şi’nin Biden’a Tayvan gerilimine ilişkin olarak, "Ateşle oynayanlar sadece yanar. Umarım ABD bunu açıkça görüyordur." dediği aktarıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus ordusunun Kiev ve bazı şehirlere füzeli saldırı yaptığını söyledi.

Apple’nın net karı %11 düşerek 19,4 milyar dolara geriledi.

Amazon, 2022’nin ikinci çeyreğinde 2 milyar dolar net zarar ettiğini duyurdu.

Ne olacak?

• Türkiye’de Ticaret Açığı verileri ve Turizm İstatistikleri açıklanacak.
• ABD’de Kişisel Gelir ve Giderler ile Chicago PMI verisi açıklanacak.
• Almanya ve Euro Bölgesi’nde öncü büyüme verileri açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 5 Ağustos’ta Soçi’de görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Geçtiğimiz işlem gününe BİST100 endeksi alıcılı başlangıç yaptı. Çarşamba günü gerçekleşen Fed Toplantısında Fed, faizi beklentiler dahilinde 75 baz puan artırarak %2,25 - 2,50 bandına çekti. Karar ardından Çarşamba akşamı yurt içinde VİOP akşam seansı normal seans kapanışının yaklaşık 35 puan üstünde kapattı. Karardan ziyade Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları piyasaları rahatlattı. Powell’ın resesyon olmadığını ve faiz artışının bir noktadan sonra yavaşlayacağına işaret etmesi risk iştahını artırırken, dolar endeksi de geriledi. Powell, enflasyonla mücadele kapsamında Fed’in tüm araçlarını kullanmaya hazır olduklarını ve %2 enflasyon hedefini yineledi. Yıl sonuna kadar ise faizin %3,00 - 3,50 faiz olabileceğini söyledi.
TCMB III. Enflasyon Raporu, TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti. TCMB, yıl sonu enflasyon tahminini %48,8’den %60,4’e gıda enflasyonu tahmini de %49,0’dan %71,3’e yükseltti. Kavcıoğlu, konuşmasında, yıl sonunda gerçekleşen enflasyonun TCMB beklentisinin altında kalabileceğinin sinyallerini verdi.

ABD tarafında merakla beklenen büyüme verisi açıklandı. Birinci çeyrekte %1,6 daralan ABD ekonomisi ikinci çeyrekte de %0,9 daralarak teknik resesyona girdi. Beklentiler ABD ekonomisinin %0,4 büyüyeceği yönündeydi. Fed’in faiz artırımlarıyla yüksek sesle konuşulmaya başlanan ABD resesyonu dünkü veriyle gerçekleşirken, piyasalar baskılandı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.771 - 2.833 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.783 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 20.978 artarak 406.445 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.790 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.840’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.710 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.805 ve 2.840 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.745 ve 2.710 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 29/07/2022

 

Dünyanın en büyük ekonomisi durgunluğun içinde mi, eşiğinde mi?

 

Demir cevheri, 4 haftanın zirvesinden döndü

 

Altında yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı Osman29 Temmuz 2022 09:28

    Viop 2829 takip edin üstünde varız altında yokuz dünde önceki günde yazdım gerçek seviye budur üstünde dünya bambaşka olur geçen sene ağustosuda unutmayın almadan önce bırsayı çökertirler eylülde uzay yolu başlasın diye …!