E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
17 Nisan 2017 - 09:22 borsagundem.com

Referandum sonrası Evet oylarının çıkması sonrası siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ve dolar/TL kurundaki gerileme paralelinde BİST’in güne alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor

"Yurtdışı borsaların kapalı olduğu haftanın son işlem gününde BİST 100 Endeksi gün boyu dar bantta düşük hacimli bir seyir izledi. TL'deki değer kaybı ve yükselen yurtiçi faizlere karşın referanduma yönelik beklentilerle güçlü görünümünü sürdürmeye çalışan Endeks haftayı da %0.2 yükselişle 90.064 seviyesinden tamamladı. Dün yapılan 18 maddelik Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin referandum resmi olmayan sonuçlara göre %51 oyla kabul edildi. Cuma günü 3.72 TL seviyesinde bulunan dolar/TL kuru Anayasa değişikliğini kabul edilmesi sonrası bu sabah itibariyle %3.64 TL seviyeleri altına gerilemiş durumda. Referandum sonrası Evet oylarının çıkması sonrası siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ve dolar/TL kurundaki gerileme paralelinde BİST’in güne alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Ancak Almanya ve İngiltere piyasalarının kapalı olması referandum sonrası BIST’te düşük hacimli bir seyre neden olabilir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Haftanın son işlem gününde Dolar paritesi serbest piyasada 3,6745-3,6955 bandında işlem görerek günü önceki kapanışa göre %0,38 oranında değer kazancıyla 3,6875 seviyesinden tamamladı. Lira, döviz sepeti karşısında %0,38 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında ise %11,41-%11,46 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden iki yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 24 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %11,46’dan günü tamamladı."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)