E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada 66.000 desteği kritik---

Borsada 66.000 desteği kritik

Borsada 66.000 desteği kritik
17 Ocak 2014 - 08:42 borsagundem.com

Yurtiçinde veri akışının bulunmadığı Perşembe gününde endeks ağırlıklı olarak yurtiçindeki haber akışı ile günü satıcılı kapattı

''Yurtiçi haber akışının etkisi ile gevşedi…
 
BİST 100 endeksi dün 66.745 – 67.630 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 1,89’luk değer kaybı ile 66.843 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1,87; sanayi endeksi de yüzde 1,54 değer kaybetmiştir.
 
Dün ABD tarafında günün öne çıkan verisi TÜFE 6 ayın en hızlı artışını yaşamıştır. TÜFE aylık bazda yüzde 0,3; yıllık bazda da yüzde 1,5 olarak gerçekleşmiştir. Haftalık işsizlik başvuruları ise beklentilerin bir miktar altında gelirken, devam eden işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde gelmiştir. Philadelphia FED imalat endeksi verisi de beklentilerin üzerinde açıklanmıştır. Verilerin dışında ise FED Başkanı Ben Bernanke’nin Brookings Institute’daki konuşması takip edilmiştir. Bernanke, 2008’deki krizin kontrol edilmesinde hükümet harcamalarının arttırılmasının önemli rol oynadığını, uygulanan politikaların enflasyona yol açma riskinin yüksek olmadığını dile getirmiştir. Krizde kalıcı hasar beklemeyen Bernanke, ülkenin potansiyel büyüme seviyesine ulaşacağını açıklamıştır. Gün içerisindeki veri akışının yanı sıra, hisse bazlı haberlerle birlikte ABD endekslerinin satıcılı olduğunu gördük.
Avrupa tarafında ise Euro Bölgesi ve Almanya TÜFE verileri beklentilere paralel gelmiştir. Dün konuşan Bundesbank Başkanı Jens Weidmann da TÜFE’ye bağlı endişelerin abartılmaması gerektiğini, sadece sınırlı bir deflasyon riski göründüğünü belirtmiştir. Avrupa borsalarının da genel itibarıyla satıcılı olduğunu söyleyebiliriz. Asya tarafında karışık bir seyir izlenirken, gelişmekte olan ülke borsalarının genel itibarıyla satıcılı olduğunu görüyoruz.  ABD vadeli endeksleri de güne pozitif başlangıç yapmış görünüyorlar.
 
Yurtiçinde veri akışının bulunmadığı Perşembe gününde endeks ağırlıklı olarak yurtiçindeki haber akışı ile günü satıcılı kapatmıştır. USDTRY paritesi 2,118 ile tarihi zirvesini yenilerken gösterge tahvil faizi ve 10 yıllık tahvil faizindeki yukarı hareket devam etmiştir.
 
Bugün ABD tarafında sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı, konut başlangıçları, yapı izinleri, Michigan tüketici güven endeksi verileri takip edilecekken Euro Bölgesi’nde önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. Yurtiçinde ise gündem ve TCMB beklentiler anketi takip edilecektir.
 
Teknik açından endeksin 68.000 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda 70.000 direncini hedeflemesi olası iken, 66.000 desteğinin aşağısına sarkması 64.500 desteğine doğru gevşeme getirebilir. 66.000 destek seviyesi aşağısındaki hareketler  satış baskısını arttırabilir.
 
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 68.000/70.000/72.500; destek seviyeleri 66.000/64.500/63.000 olacaktır.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)