E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBorsacılar meditasyona başladı---

Borsacılar meditasyona başladı

Borsacılar meditasyona başladı
12 Mart 2014 - 06:42 borsaningundemi.com

Wall Street’te borsalar rekorlara devam ederken işlemciler artan stresle baş etmek için meditasyona ağırlık vermeye başladı

Wall Street çalışanlarının son dönemdeki en büyük uğraşı meditasyon oldu. ABD’de son dönemde rekor üzerine rekor kıran borsaların üstüne de bir de halka arz piyasasındaki artan hareketlilik eklenince, şirketler çalışanlarının üzerindeki stresi azaltmak için meditasyon desteği sağlamaya başladı.

NE İŞE YARIYOR?

ABD’li birçok finans şirketi çalışanları için transandantal meditasyon dersleri aldırmaya başladı. Bu meditasyon kişinin sessizliğe odaklanarak zihnini susturmasına yardımcı oluyor. Yapılan çalışmalara göre bu odaklanma işlemi gerginliği azaltıp, daha net düşünceleri ortaya çıkarıyor.

ÇILGIN YÖNETMENİN VAKFI

Wall Street meditasyon için tercih etttiği adresi ise Hollywood’un çılgın yönetmeni olarak bilinen ve Mavi Kadife filmiyle tanınan David Lynch’in kurduğu David Lynch Vakfı oldu. Vakfın meditasyon derslerine son dönemde ilgi büyük. Kurumun İdari Direktörü Bob Roth, “İki yıl önce, bu programla ilgilenen şirket sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi. Şimdiyse en az 30-40 şirket kendilerine destek olmamızı istiyor. Aslına bakarsanız talebe karşılık veremez hale geldik” dedi. Roth, 40 yılı aşkın bir süredir meditasyon işiyle uğraşıyor.

EN ÇOK KİMLER İLGİLENİYOR?

Meditasyon dersleriyle en çok hedge fonlar ve risk sermayesi şirketleri ilgileniyor. Roth, son olarak ABD’nin en büyük bankalarından birinin iş alım birimine destek olması için kendilerine başvurduğunu söyledi.

BAŞARININ SIRRI

Dünyanın en büyük hedge fonu Bridgwater Associates’in yöneticilerinden Ray Dalio, meditasyonun en büyük destekçilerinden biri. Dalio, bugüne kadarki başarılarının arkasındaki en büyük etkenin meditasyon olduğunu bile söyledi. David Lynch Vakfı’nın düzenlediği son panellerden birine konuşmacı olarak katılan Dalio, “Eğer strese giriyorsam, hemen bir ara verip meditasyon yapıyorum ve stresimi üzerimden atıyorum” dedi. Dalio, “Gerçeğin farkına varmak meditasyonla çok daha kolay” dedi. David Lynch Vakfı, meditasyon dersleri için aldığı paralarla sıkıntılı öğrencilere, gazilere ve evsizlere yardım ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL12 Mart 2014 11:30

    Bir trader için sadece bir tek ama bir tek meditasyon aracı vardır , o da pozisyona girmeden önce ZARARI KES seviyesini belirlemektir. Ne kadar kaybı olacağını bilen bir trader meditasyonunu tamamlamış demektir.

  • dürbün satışları artabilir.12 Mart 2014 11:25

    resimdeki vaziyette olunursa karşıdaki işyerlerinde dürbün taşıyanlar artar.

  • TERLEDİ Mİ BİR DAHA BORSAYA GİTMEZSİNİZ.12 Mart 2014 11:21

    MEDİTASYON YERİNE HAMAMA GİDİN .