E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.
Türkiye ekonomisinde büyümenin güçlü olduğunu, gelecek dönemde bir miktar yavaşlama ihtimali olsa da 2023'e ilişkin Orta Vadeli Program'daki (OVP) yüzde 4,4 öngörüsüyle paralel gerçekleştiğini belirten Şimşek, "Bu düşük gibi gelebilir ama küresel büyüme yüzde 3, muhtemelen yüzde 3'ün altında olacak. Dolayısıyla küresel büyümenin yaklaşık 1,5 katı hızlı büyüyor olacağız." diye konuştu.
OVP adımlarıyla büyümeyi yeniden dengelemeyi amaçladıklarını vurgulayan Şimşek, daha kaliteli bir büyümeyi, yatırıma ve net ihracata dayalı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Şimşek, iç talebin daha ılımlı hale dönerken net ihracat etkisinin olumluya dönmesini beklediklerini ifade ederek, bunu da fiyat istikrarı yoluyla yapacaklarını bildirdi.
Enflasyonun tek haneye düşürülmesiyle sürdürülebilir yüksek büyümeyi sağlayabileceklerine işaret eden Şimşek, verimlilik artışının önemine değindi ve bunun doğru yatırım ve reformlarla olacağını anlattı.
Şimşek, büyümenin beklenenden yüksek çıkmasının ve yeniden dengelenmenin olumlu olduğunu ancak bunun yeterli gelmeyeceğini ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde büyüme büyük ihtimalle bir miktar yavaşlayacak. Buna hazırlıklı olmamız lazım. Burada korkulacak bir şey yok. Burada önemli olan Türkiye'nin OVP ile perspektifiyle yüksek sürdürülebilir patikasına girmesi. Bunu da başaracağız." değerlendirmesini yaptı.
"KKM'de ilave adımlar atabiliriz"
OVP ile enflasyonu önce kontrol altına almayı, daha sonra tek haneye indirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şimşek, bunun için de para politikasında rasyonelleşmeye gittiklerini, iç talebi daha makul düzeyde tutmak için bozulan fiyatlama davranışlarını düzeltmek amacıyla para politikasında iyileştirmeye gittiklerini anlattı. Şimşek, depreme rağmen mali disiplini tesis etme çabasında olduklarını belirterek, programı yaptıktan sonra gelir performansının güçlendiğini, harcamalarda da rasyonel çaba içinde olduklarını söyledi.
Bu sene bütçe açığının öngörülenden biraz daha düşük olabileceğine işaret eden Şimşek, yapısal dönüşümün önemine dikkati çekti. Şimşek, tek haneli enflasyonun kalıcı refah artışının ön koşulu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"1990'lı yıllara giderseniz büyümemiz çok düşük, enflasyon yüksek ve çok oynak. 2000'li yıllara geldiğiniz zaman büyüme 90'lı yılların iki katına çıkıyor. Neden? Çünkü enflasyon tek haneye düşürülmüş ve oynaklık azaltılmış. Ne demek? İş alemi önünü görebiliyor. Bu çok değerli bir şey. Dolayısıyla enflasyonun tek haneye düşürülmesi ana hedef."
Kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasına değinen Şimşek, zamanla bunun bitirilmesi için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Şimşek, KKM'nin azaltılmasında ilerleme sağladıklarına dikkati çekerek, "Bu konuda da önümüzdeki dönemde ilave adımlar atabiliriz." ifadesini kullandı.
OVP'nin iç tutarlığı ve güvenilirliği olduğunu vurgulayan Şimşek, programa içeride ve dışarıda güvenin arttığını ancak bazı soru işaretleri olmasını da normal karşıladığını dile getirdi.
"Türkiye'nin risk algısı iyileşiyor"
Türkiye'nin küresel risk algısının düştüğünü belirten Şimşek, bunun en önemli göstergesinin bir ülkenin iflasına karşı ödemesi gereken sigorta prim düzeyini ifade eden "CDS"ler olduğunu anlattı.
Bakan Şimşek, Türkiye'nin mayısta 700'ün üzerinde olan CDS düzeyinin dün itibarıyla 330 civarına indiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Haziran-kasım döneminde gelişmekte olan ülkelerin CDS'leri ortalama 45 baz puan düşerken Türkiye'de 370 baz puan düştü. Dolayısıyla Türkiye'nin CDS'lerinde gelişmekte olan ülkelere göre muazzam bir düşüş var. Türkiye'nin risk algısı iyileşiyor, Türkiye'yi riskli görenler azalıyor. Bu program sonrası ortaya çıkmış bir durumdur. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğindeki yeni ekibe ve programa bir güvendir."
Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den portföy yatırımlarında 2,9 milyar dolarlık çıkış olduğu bilgisini veren Şimşek, haziran-eylül döneminde ise yaklaşık 5 milyar dolarlık net artış görüldüğünü bildirdi.
"Program görücüye çıktı ancak yabancı, Türkiye'ye beklenen para akışını henüz başlatmadı" gibi eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Şimşek, "Uluslararası yatırımcılar henüz ilgi göstermiyor gibi bir durum yok. Bunu ima eden tek bir gösterge yok." dedi.
Eylülde ve ekimde gelişmekte olan ülkelerden net sermaye çıkışına karşın Türkiye'ye sermaye girişi olduğunu vurgulayan Şimşek, güçlü hikayesiyle Türkiye'nin ayrıştığını, siyasi belirsizliği geride bıraktığını ve rekabet gücünü artıracak çok güçlü bir reform programına odaklandığını anlattı.
Mehmet Şimşek, Merkez Bankası rezervlerinin güçlendiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Mayıstan bu yana rezervler 36 milyar dolar arttı. Güven olmazsa, kaynak girişi olmazsa bu rezerv artışı mümkün değil. Türkiye'ye ilgi orta uzun vadede daha da artacak. Enflasyonu tek haneye düşürme çabamız doğrudan yatırımları olumlu etkileyecek. Çünkü öngörülebilirlik arttıkça doğrudan yatırımlar da artacak. Biz kurala dayalı öngörülebilir modelle yolumuza devam ettikçe Türkiye'ye yatırımcı ilgisi hem içeride hem dışarıda artacak. Türkiye daha uzun vadeli kaynağa erişecek ve Türkiye'nin büyümesi güçlenecek."
"Yüzde 40'lık vergi belki hiçbir zaman uygulamaya konulmayacak"
AK Partili milletvekillerinin TBMM'ye sunduğu yeni torba yasa teklifi kapsamında, döviz, fon ve faiz gelirlerinde uygulanan vergi oranlarının yüzde 40'a kadar çıkarılabilme yetkisinin Cumhurbaşkanı'na verilmesine yönelik yorumları da değerlendiren Şimşek, şöyle devam etti:
"Yüzde 40'a kadar vergi için yetki alınıyor. Bu, olacağı anlamına gelmiyor. Önümüzdeki dönemde biz liralaşma politikasını desteklemek amacıyla piyasa koşulları elde edildiğinde vergiyi teşvik ve bir faktör olarak kullanıp tabi ki bu sürece katkıda bulunabiliriz. Şu anda zamanlama olarak doğru olduğuna inanmıyorum. Yetki alıyoruz ama önümüzdeki dönemde oturup özellikle daha adil bir vergi sistemi, verginin tabana yayılması konusunda çok ciddi adımlar atacağız. Şu anda hummalı bir reform çalışmamız var. Kamuda tasarruf harcamamak değildir, kaynakların doğru alanlara yönlendirilmesidir. Tabii ki bu gereksiz harcamaların da kaldırılmasını içeriyor. Türkiye'nin altyapısına, beşeri sermayesine, sağlığına tabii ki yatırım yapacağız, yapıyoruz zaten. Bu konularda tereddüt yok. Burada önemli olan kaynakların üretken alanlara kaydırılması. Dolayısıyla yüzde 40'lık vergiye ilişkin yetki bir yetkidir. Onun piyasa şartları el verir mi, hangi düzeyde, hangi vadelerde, ne zaman, nasıl yapılacağı hususu daha sonra değerlendirilecek bir husustur. Belki hiçbir zaman uygulamaya konulmayacak. Şu anda yüzde 40'lık bir vergi getirmiyoruz, sadece bir yetki alıyoruz. Piyasa koşullarına ve programın ihtiyaçlarına bakacağız."
Orta Vadeli Program'ın (OVP) ana bileşeninin dezenflasyon olduğunu bildiren Şimşek, para politikasının gecikmeli olarak çalıştığını ifade etti. Para politikasındaki iyileştirmeye işaret eden Şimşek, "Gelecek senenin ikinci yarısından itibaren çok güçlü bir dezenflasyon sürecine gireceğiz. Bunda birkaç faktör etkili olacak. Tabii ki baz etkisiyle olacak. Baz etkisinden kastettiğimiz şey, biz bu sene temmuz ayında bütçeyi düzeltmek için maalesef enflasyonu artıran bazı vergi artışlarına gittik. Şimdi bu vergi artışları tekrarlanmayacak. Yani gelecek sene sistemden çıkmış olacak. İkincisi, deprem şubat ayında oldu. Depreme ilişkin özellikle bizim çok güçlü bir şekilde kaynak aktardığımız konut projeleri oldu. Burada da özellikle konut yapımında kullanılan bazı ürünlerin fiyatlarında artışlar oldu. Gelecek sene bu fiyat artışları da inşallah olmayacak. Bunlar baz etkisi ama esas etki, para politikasındaki güçlü tepkiyle bunun gecikmeli etkisinin devreye girmesi. İkinci husus ise maliye ve gelirler politikası." diye konuştu.
Şimşek, gelecek yılın mayıs ayına kadar yıllık enflasyonun yükseleceğini, bu aydan sonra da güçlü şekilde düşeceğini belirterek, "Enflasyonun düşmesi, alım gücünün ve öngörülebilirliğin artması demek, yüksek sürdürülebilir büyüme demek, Türkiye'ye doğrudan yatırımların, fon akışının hızlanması demek. Enflasyonu tek haneye düşürmek dışında bir seçeneğimiz yok." dedi.
Aylık enflasyonda zaten düşüş trendinin başladığını ve düşüşün kalıcı şekilde devam edeceğini bildiren Şimşek, aylık bazda çekirdek enflasyonu takip ederek söz konusu hedeflerle uyumlu olup olmadığının incelenebileceğini dile getirdi.
"Kira artışlarında da normalleşmeye doğru gideceğiz"
Kira artışlarına ilişkin sonu üzerine Şimşek, bu artışta deprem odaklı konut talebinin de etkili olduğunu söyledi.
Türkiye'nin şu anda konut seferberliği içinde olduğunu anımsatan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:
"Biz bir an önce şehirlerimizin yeniden inşa edilmesini, vatandaşlarımızın yeniden sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde inşallah en az 200 bin konutu tamamlamış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu konut arzının artması, deprem nedeniyle arızi ortaya çıkan kira artışını sınırlayacak. İkinci husus, son yıllarda reel faiz çok düşük olduğu için konut fiyatları çok hızlı arttı. Konut fiyatları çok hızlı artınca kira beklentisi de ona göre şekillendi. Şimdi bir taraftan konut arzını artıracağız. Bir taraftan da değişik sektörlerdeki aşırı fiyat artışları, dezenflasyon programı çerçevesinde kontrol altına alınacak. Çünkü ucuz krediyle konut fiyatlarının aşırı artışı, beraberinde aşırı kira talebini de getirdi. Şimdi bütün bu hususlar bir araya geldiğinde ben inanıyorum ki kira artışlarında da normalleşmeye doğru gideceğiz."
Şimşek, bu normalleşmenin tüm sektörlerde hissedileceğini belirterek, "Ben iş alemine buradan seslenmek istiyorum. Son dönemlerde fiyatlama davranışlarında ciddi bozulmalar var ama OVP'yi baz almaları kendileri için hayırlı olacak. Çünkü OVP çerçevesinde biz para politikasını, maliye politikasını ve gelirler politikasını şekillendireceğiz. Eski alışkanlıklarıyla devam ederlerse müşteri bulamayacaklar. Dolayısıyla fiyat artışlarında bir makulleşmeye doğru gitmeleri kaçınılmazdır." değerlendirmesinde bulundu.
"TOGG'un alınması halinde alım yapılabilecek"
Kur korumalı mevduatta ciddi düşüş olduğuna işaret eden Şimşek, "Bu düşüşün devam etmesini bekliyoruz. Önemli olan husus şu, Türk lirası mevduat cazip hale geldi. İkincisi, biz şu anda rezerv biriktiriyoruz." dedi. Şimşek, ülkenin rezervlerin güçlü olmasının dış kırılganlığı azalttığını söyledi.
Şimşek, kamuda tasarruf için yoğun çaba içerisinde olduklarına vurgu yaparak, kurumların planlanmış taşıt taleplerinde yerli ve milli TOGG'un alınmasını halinde alım yapılabilmesi için onay verdiklerini anlattı. Yurt dışı gezilerini de incelediklerine dile getiren Şimşek, bütün tasarruf yapılabilecek alanlarda çaba içerisinde olduklarını belirtti.
İhracata konu alanlarda yatırım yapılmasının önemini vurgulayan Şimşek, "Gümrük Birliği'nin başladığı noktayla bugünkü nokta aynı değil. 'Rekabet edemeyiz' diye bir korku vardı. Gümrük Birliği'ne girmekle Türkiye'ye çok ciddi yatırımlar geldi. Otomotiv gibi çok önemli sektörlerde büyük ihracatçı haline geldik. Geçen sene Avrupa Birliğine karşı dış ticaret fazlası verdik. Dolayısıyla doğrudan yatırımlar değerli. İş alemine tekrar buradan seslenmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde iç talep yavaşlayacak. Mutlaka dış pazar arayışına girsinler. Biz ihracatçılara, iş alemine her türlü desteği vereceğiz." dedi.
"Eximbank'a yüksek montanlı kredi bulacağız"
Eximbank'ın sermayesini yüzde 49 artırdıklarını anımsatan Şimşek, "Yakın dönemde inşallah açıklayacağız. Biz Eximbank'a 10 yıl vadeli, yüksek montanlı, sermaye benzeri bir kredi bulacağız. Onun müzakerelerin son evresine girildi. Dolayısıyla biz bir taraftan ihracatçıya çok güçlü destek vereceğiz. İhracat, Türkiye'nin çıkışı yoludur. Bizim amacımız, önümüzdeki dönemde net ihracatın milli gelire ve büyümeye katkısını pozitife dönüştürmek." değerlendirmesinde bulundu.
Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Türkiye'nin dış ticaretinde önemli olan 281 ürünü belirlediğine dikkati çekerek, "Biz özel sektörden şunu bekliyoruz, 'ben şu ürünü üretebilirim' desinler. Finansal fizibilitesini bankalar yapacak. Cari açığı azaltıyor mu, enflasyonla mücadelede katkısı var mı şeklinde nihai kararı Merkez Bankası verecek. Böylece bakın, önümüzdeki 3 sene içerisinde, 300 milyar lira, yani 1'er milyardan 300 tane potansiyel büyük yatırımdan bahsediyorsunuz. Yüksek teknolojili ürün üretiminden bahsediyorsunuz." diye konuştu.
Bakan Şimşek, büyüme rakamlarını değerlendirdi
Bakan Şimşek'ten yatırım kredisi mesajı ve cari açık hedefi
Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Zarar edersek zararı karşılamak mi acaba?
%40 la ülkede trader kalmaz. Döviz girdisinde ciddi azalma olur. devletin yapması gerekenler: 1. Kripto ve borsayla ile ilgli herkesten işlem yaptığı borsalarda 1 yıllık bilanço istemek. 2. Zararda olanlara 1 yıl yasak ve eğitim alma zorunluluğu getirmek . 3. Yabancı borsalarda işlem yapıp zararda olmayanlara her yılın sonunda kazandıkları parayı yerli ve devlet bankalarına yatırma şartıyla vergi oranını %40 tan %1 e düşürmek.
Bu %40 vergi olayı ABD borsalarını kapsıyor mu? Yabancı hisse senetlerini etkileyecek mi bilen birisi yardımcı olabilir mi?
İnğiliz mehmet ilk önce kamudaki israfa baksa kaynak kendiliğinden yaratılır milletin elindekine mtv de olduğu ğibi zorla almaktan başka bir düşüncesi yok kendi şahısının ülkeye maliyeti kaç liradır allah bilir.
Bütün param bistte vergi geldiği gün çekerim hepsini basarım Amerika borsasına komisyon falan umurumda olmaz
kalebodur boya badana işleri yapan deli gibi fiyatlar isteyen yollarda ve sosyete pazarı gibi açık alanlarda her şeyi satan tek kuruş vergi vermeyen kişilerden vergi alın. Borsada kazanandan vergi alacaklarmış kayıplarıma da ortak olacaklarsa ben varım.
Borsa yatırımcılarının en az yarısı kaçar bu oranda vergi alınırsa.
Cari açık da enerji harici, olasılık etkileri olabilecek mal ve hizmet yabancı yatırımlarında dengelenme politikası gözetilmelidir. Örnek: Turizm de otelcilikte yabancı yatırımcıların yerli yatırımcılardan fazla olması nedeniyle Potansiyel turizm döviz gelirlerinin tekrar dışarıya çıkarak negatif yönde etkilemesi. Ayrıca yurt dışı sahte ve şüpheli mal ve hizmet faturalar ve para karşılıkları ile trafikleri sürekli takip edilmediler.
Dış ticaret harici döviz alımı işlemlerinde binde 2 veya 1 döviz olarak komisyon alınmalıdır. Alınan Komisyonlar merkez bankasına gelir kaydedilmelidir.
Şimşek efendi seni bu göreve getirenlere sor bakalım.Daha önce yandaş iş adamlarından ve müteahhitlerden hangilerinin ne kadar vergilerini silmişler .Bir zahmet öğreniver.Ayrıca sizin bu yaptığınız vergi toplamak değil ancak müsadere (Zorla el koyma) olur.
O %20 kırmızıya basanlar siz troll ve belesten para kazananlardan siniz galiba
Osrsan vergi alıyorsunuz gözünüz doysun
Harcamalari kismak yerine vergi uzerine vergi Zaten ekonomi konusundaki billgisi borc aramak vergi koymak tan ibaret .
ingiliz bakan da allah vicdan korkusu yık ki.
HEP ZARARDAYIZ,NE VERGİSİ ,ZATEN BİTTİK
Kaybedenin zararinin yuzde 40 ini vereceklerse olur kabul
borsada kazaninca %40 alan devlet zarar edenin zararınıda ödemesgerekmezmi borsayı bitirir bu karar amerikan borsasıını canlandirir
Borsadan vergi söylentisi bile borsayı çökertir bir zamanlarda denenmisti tam 35 yıldır borsadayim yasal güvence yok batık şirketler hileli iflaslar sun elektronik eğeler arat tekstil çağların tüm şirketleri daha niceleri bu balıkların yüzde 40 ini deyil 20 misini ödeyeceksiniz memsadaki bı dalavereyi soygunu yıllardır cozemediniz hukuk bile isletemediniz ne yaptığınızı ve yapacak olduğunuzu biliyormusunuz ?
Alusun ha verüz
Ne Yapmak İstiyorsunuz Zaten Becere Bildiğiniz Kadar Vergiyi yatırımcıdan Alıyorsunuz ve Çıkıp Şirketlere Borsaya Açılma Fırsatı İle Bedava Kredi Sağlanıyor Bu Hareket Ayağına Kurşun Sıkmak Değil Olmayan Beyninize Sıkmak Olur Siz Bilirsiniz Vatandaş Her Zaman Bir Altarnatif Bulur. Borsaya Gelen Para Ekonominin Can Suyu ve Geleceğe Güvendir. Bu Gün Yapacağınız İş Varsa Sonradan görmelerin Yaptıkları ve Bu Memlekette Havadan Yarısı Sana Yarısı Bana Kazanılan Haram Paraların Peşinden Gidin ÇünküGidemezsiniz Değneğin Ucu Birilerine Değer Ne Oldu Hırsızlarınızın Çaldıklarını Borsada Yatırım Yapıp Rızkını Arayanlardan mı Tamamlıyacaksınız Bırakın Aptal Olmayı Yine Duvara Toslamadan.
Tasarruf harcamamak değilmiş, vergi gelecek o zaman. -Bende NASDAQ DAN ALIRIM, ZATEN GÜNDE EN FAZLA %10 YAPAN BORSAYI NE YAPALIM O ZAMAN, VERGİ ÖDEMEK İÇİN Mİ BEKLEYELİM AYLARCA.
Günde eli bin tane al sat yapan algoritmik robotla hareket eden bank of a getirecem mi bu vergiyi fonlarda getirecem bu vergiyi bişey diyecem olmayacak şimdi neyse faiz sebep enflasyon sonuç diyen biz nas ne diyorsa onu yapacaz diyenler heterodoks moks toks foks diyen gözümün içine bak diyen e faturayı keseceksiniz halkın yatırımcının bu işte suçu yok o hatalı olan yatırımcı ülkenin son iki yılının faturasını halka kesemezsin şimdi bunu duyan dünyanın hiç bir yatırım fonu gelmez hatta olan da gider yine kaldık baş başa i kere borsa teşvik edilmeli aynı bes gibi borsa yatırımcısını ayrıcalıklı olmalı
Sen yabanci sermaye dusmanimisin boa onlarin gozbebegi niye onlara vergi gelsinki.vergi vatandasa.
Ben aldığım hisseden aylarca zararda bekliyorum küçük yatırımcı olarak kâra geçecegim onuda vergi adı altında benimle paylaş.zaten kazancımdan bir çalısan olarak dünyanın vergisini alıyorlar sonra yıllarca biriktirip kazandıgımdan da vergi al.yahu sanki işgal edilmişizde esir milet gibi vergilerle zamlarla eziliyoruz.
Birader bir iban atın da bütün paramızı pulumuzu bağışlayalım.Ayrıca sizi bu göreve getirenlere " Arkadaş ne yaptınız ne ettiniz de ülkeyi bu hale getirdiniz" diye sordunuz mu hiç.Kalkmışsın %40 vergi diyorsun.Birileri çuval çuval para kaçırıyor onları görmezden geliyorsunuz.
Borsaya %40 vergi gelmesi birçok yatırımcı nin borsadan kaçmasına neden olabilir. Faiz, dolar, altın gibi enstrümanlara gidebilirler
Kkm yi çözemedi, şimdi borsayı deniyor... anlamıyor paranın yine dolara kaçacağını...komik insanlar
vergiyi tabana yayacakmış. zaten tabandan başka kimseden vergi aldıgınızmı var. nefes vergiside alında ölsün fakirler. 21 yıldır çarşur ettiniz bu milletin vergisinide ekonomisinide beceriksizliklerinizin faturaısnı ödemekten bıktı bu halk. yandaşlarınızın vergi borçlarını affedip tabana göz diktiniz.
bitcoin den bahsetmemişler ben oraya geçiyorum
Kesinlikle yanlış bi adım düşünmeye hesaplamaya bile gerek yok hakkın olmayanı almak haramdır komisyon ödeyecem borsa katkı payı ödeyecem bide vergi ödeyecem bide sırtımızda köle yazılı bi önllükte verin tam olsun kölelik devri başladı galiba borsada dönen dümeni kimse görmüyor zaten kolokasyon türkiyede algoritma türkiyede hırsız şirketler türkiyede % 120 ve bunlara bir dur diyen yok bunları görmemek bilinçlidir bence kesin net müdahale edilmiyor
Yatırımcı bulamazlar .mesela Bimeks te. Binlerce insan battı sirekt sahibi spk baskaniydi. madur çok hesap soran yok .... borsa ky soyma mekanizması olmaktan cikarilmali
Gider yurt dışında işlem yaparım hiç bir işim olmaz burda gidin özel hastanelerden döviz büroları dan sarraftan mutahitten vergiyi alın zaten borsa katkı payı sağlıyoruz bide vergimi ödeyelim öyle bir dünya yok
Ulke adamin para adamin isterse yuzde 80 yapar. Begenmeyen ceker gider zaten hep boyleydi. Siz neyi tartisiyonuz oglum...? Adam ve etrafindakiler goturuyor sizde kole gibi calisip vergi oduyonuz durum budur. Tam Demokrasi budur oglum
Borsadan kar edenden vergi al. Peki senin kumarhane olan borsandan zarar edenin zararının yüzde kırkını karşılayacakmısın?
EN DÜŞÜK KİRALAR TOKİ TAKSİTLERİNDEN FAZLA OLDU TOKİ KONUT SAYISINI 10 KAT ARTTIRMALIDIR YIILIK 50×10=500.000 ADETE ULAŞTIARAMAZ İSE KANUN İLE BELEDİYELERE SOSYAL KONUTLAR YAPIP TALEP EDEN DÜŞÜK/ORTA GELİRLİLERE KİRAYA VERME MECBURİYETİ GETİRİLMELİDİR
Şahsen ödemem...Kimsede beni eleştirmesin. milyon usd ler ellerde çantalarda bankalarda geziyor. soran yok... benim parama algı vergi bide %40 lar :D yaa ilk işim kriptoları yabancı hespalara geçirmek. sonrasında yabancı hesaplardan onlıne abd banka hesaplarıma paramı nakıt atmak.. sonraasında tv hesaplarıma farklı idda siteleri, yada farklı banka hesaplarından TC banka hesaplara transfer olur... kimsde beni eleştirmesin.. bizler bu işi yaparken forumalrda sosyal medyada paylaşımalra geçince otomatıkman % 70 aynı yontemı öğrenecektır. ağır vergi nedir ? %40 ? barı lımıt yapın aylıkkazanç attım 500 bin tl.. bir milyon tl, ayda yıllık kazan.. 500 tl ye yuzde 40 al.. 1 mılyon tl ye %40 al... bu iş uygulanırsa ben şahsen kaçarım. açık seçık soyluyorum.. eli,n tefecileri bankacılar ile nakıt dondurecekl ben cvergi vericem :D geçin o işleri.. tl hesapları usd yapar , yabancı sitelere geçeriz. turk borsalarıda o biçimde yabancı sitelerden işleme alırız.
Hükümet yalanlamadığına göre demek ki haberler doğru.
Suyun başında olan her zaman her durumu kendi lehine kullanır. Kurumsal portföyy yönetici ve ortaklarından almalısınız. Her türlü adiliği onlar çeviriyor. Bu çok açık değil mi?
KKM de hem kurumlara hem bireylere sağlanan avantajlar arasında vergi güzellemesi de var diye okudum. Bunları vergilerimden karşılıyorsunuz ama bir emekli olarak bana dönen hiçbir şey yok. Öde de öde. Bizim işimiz ödemek olmuş. Alım gücüm düşmüş , kiralar mal sahibinin vicdanına kalmış, vb ama ne gam
Dövize vergi Borsaya yarar. Yastık altındaki atıl ekonomiyi kazanmak için dövize ve altına vergi getirilebilir fakat borsaya vergi koymak intihar etmek demek. Birçok yatırımcı borsadan çıkar.
Eğer bu doğruysa paramı evime geri götürürüm. Türk ekonomisine inanıyorum bu yüzden yatırım yaptım ama yüzde 40 ödemek borsayı öldüreceğini söylediğiniz gibi iyi bir fikir değil.
Şirketlerden vergi alıyorsunuz,temettüden vergi alıyorsunuz,işlem vergisi alıyorsunuz şimdi de milletin burdan kazanacağı 2, 3 kuruşa göz dikiyorsunuz. Yattan alma,kattan alma.pırlantadan alma,zenginden alma .yiyin çalışanla,emekliyi. ne güzel dünya. Ha birde kim bozduysa ekonomiyi ondan alın..
Az olmus %70 vergi alinsin. Emekli maaslari dusurulsun yapilan tasarrufla Alaman Makam araclari yenilensin. Kiskananlar catlasin gebersinler....
Borsa kazançlarına vergi söylentisi bile hisse fiyatlarını tabana çeker. Borsa havadan nem kapan bir oluşum. Bu adamların bu kadar da bilgisi , öngörüsü yok mu?
Net borsa çöker , hükümet geri adım atmak zorunda kalır
Borsada kazanç mı var ki vergisi olsun,Rahmetli Ecevit zamanında bunu gördü ve kaldırdı.Kazanç olsa o zaman vergi alınırdı,zaten para da borsaya gelmiyordu.
O zaman, Kepez, Çukurova, Goldaş, EGS Holding, Ege S Dış Ticaret, Aktaş.......gibi ondan fazla batığınve el konulan hisselerin reel değerini de yatırımcılara ödeyin. Söylentisi bile bile borsaya yatırımı durdurur!
Diyanet yoksul milletin boğazından kestiği parayla lüks bir otelde 3 milyon tl.'ye toplantı yapıyor.Diyanetin tplantı salonu yok mu?Altında mersedesle keyif yapan Başkan,fakire de cennet müjdesi veriyor.
Bu vergi konusu borsa tarihinde daha önce de birçok kez gündeme gelmişti ve adi bile yabancının ve buyuk yatirimcilarin kaçmasına borsanin dibe cakilmasina sebep olmustu. Borsada hissedarların aldıkları ortaklık hisse pay vergisi sirketler tarafindan kanunen odenmektedir. Zaten Turk borsasi yillar ve dolar bazında reel olarak kazandırmadığı ortada iken uygulanacagini sanmiyoruz ama cumhurbaskanina bu kanunsuzlugu kanun haline getirip çifte vergilendirme yetkisini verecegiz demek ne anlama geliyor anlayamadim ? Amac ne? Küçük yatırımcının zarar etmesine yol açacak uygulamalara sebep olma çabası neden? Bunun sorumluluğunu nasıl yüklenmeyi düşünüyorsunuz?
Bak simsek topçular milyon dolar kaçırıyorlar kulüpler aynı şekilde sen biraz onlara bak
Borsadan vergi almaya kalkarsanız zararında %40 ına ortak olmalısınız. Ayrıca bunu duyan yabancı borsaya gelirmi hiç zannetmem. Kylerde bu haberden beri hisselerini satmaya başladı. Kararlarınız hep böyle.
borsada batan şirketlerin parasını hisse alan vatandaşa vereceklermi geçmişte birçok şirket batmıştı
ZRAR EDİNCE ZARARI KARŞILACAKMI DEVLETTT OZAMAN OLURRR HEYGİDİ GÜNLER NERDEN PARA GELCEK DİYE UĞRAŞAN DEVLET YETKİLİLERİ SEÇİMLERDE GÖRÜŞCEZZZZZZZZZZZZZZ
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (05:18)